Leijonaemot ry:n syyskokous 2020

Syyskokous järjestetään 21.11.2020 etäyhteydellä. Kokouksessa jäsenistö valitsee yhdistykselle uuden hallituksen. Erovuoroisia hallituksen jäseniä on tälläkin kertaa ja etsimme vapautuville hallituspaikoille uusia ehdokkaita. Lisäksi valitaan yhdistyksen puheenjohtaja uudelle yksivuotiskaudelle.
Tutustu ehdokkaisiin, ketkä ovat kiinnostuneita Leijonaemojen hallitustyöskentelystä 2021: ehdokkaiden videoesittelyt.

Valokeilassa erityislasten sisarukset

Valokeilassa sisarus

Leijonaemojen ”Erityislapsiperheen näkymätön sisarus” -hankkeen tapahtuma pidettiin 22.10.2020 Kanneltalolla, Helsingissä. Tapahtumassa kurkistettiin erityislapsiperheiden arkeen sisarusten näkökulmasta. Katso tapahtuman striimaus youtubesta.

Vaikuttamistyö erityislasten sisarusten nostamiseksi valokeilaan perheissä ja yhteiskunnassa

Haluamme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että erityislasten sisarukset ja sitä kautta erityislapsiperheet voisivat paremmin Suomessa. Vaikuttamistyötä teemme syksyllä 2020 valokuvaaja Na Veran ja Leijonaemojen “Jokainen tähtikin on erilainen” –valokuvanäyttelyn avulla. Näyttely on katsottavissa Malmitalossa 13.11.2020 saakka. Lue lisää: Kaikki Kuulluksi, Näkymätön sisarus-perhehaastattelut (pdf).

Leijonaemoissa tapahtuu

Lue Leijonaemot ry:n tuoreimmat tiedotteet: Uutiskirje 6.8.2020, Uutiskirje 9.4.2020 ja Uutiskirje 1.4.2020.

Vuonna 2020 Leijonaemot täyttää 15 vuotta. Juhlavuonna toiminnassamme korostuu yhdistyksen ydin, vertaistuki. Ihmisten väliset kohtaamiset, vertaisuus, rinnalla kulkeminen. Syksyllä 2021 vietämme kolmansia Leijonaemopäiviä juhlahumussa. Valtakunnalliset Leijonaemopäivät oli tarkoitus järjestää syksyllä 2020, mutta koronatilanteesta johtuen päivät on siirretty vuodeen 2021, ja järjestetään 17.-19.9.2021 Pajulahden liikuntakeskuksessa, Nastolassa. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Leijonaemojen jäsenet perheineen! Lisätiedot

Koronavirustilanne ja sen vaikutukset Leijonaemot ry:n toimintaan

Leijonaemot ry on linjannut, että kasvotusten tapahtuvia kokoontumisia ja tapahtumia voidaan nyt jatkaa normaaliin tapaan. Järjestettävistä tapahtumista ilmoitamme tavalliseen tapaan sekä www-sivuilla että eri somekanavissa. Jos jokin tapahtumamme koronaviruksen vuoksi perutaan tai jostakin muusta syystä muutetaan, ilmoitamme siitä aina osallistujille heti tiedon saatuamme. Seuraathan ilmoittelua.
Noudatamme kaikessa toiminnan järjestämisessä valtioneuvoston suosituksia ja määräyksiä. Tuoreimman tilannetiedon annetuista määräyksistä löydät aina täältä. Voit myös aina ottaa yhteyttä toimistoon ja tiedustella asioita haluamaasi tapahtumaan liittyen.
Täältä voit tarkistaa kaikki koronavirukseen liittyvät ajankohtaiset tiedot, ja mahdolliset tulevat valtakunnalliset rajoitustilanteet.
Korostamme maalaisjärjen käyttöä. Kaikkiin Leijonaemojen tapahtumiin on tultava täysin terveenä sekä noudatettava annettuja hygieniaohjeita. Muistutamme myös koronan tarttumisesta pääosin pisaratartuntana ja ohjeistamme kaikki työntekijät, vapaaehtoiset sekä ryhmissä ja tapahtumissa mukana olevat ihmiset perehtymään ohjeisiin huolellisesti. Tuoreimman hygieniaohjeistuksen voit tarkistaa täältä.

Olemme muiden lailla vilpittömän onnellisia siitä, että tilanne on tällä hetkellä menossa kohti normaalimpaa elämää. Koronavirus tulee kulkemaan kanssamme vielä pitkään, mutta usko parempaan on vahva. Kaikesta selvitään. Yhdessä.

Leijonaemojen Ojenna tassusi -verenluovutuskampanja on käynnissä!

Siitä se ajatus sitten lähti. Yksi Leijonaemojen työntekijöistä oli lähdössä luovuttamaan verta ensimmäistä kertaa, ja ehdotti työkavereita lähtemään mukaan. Työkaverit innostuivat ja varasivat ajan verenluovutukseen saman tien. Päätettiin innostaa muitakin ja tehdä luovutushaaste. Konsultoitiin Suomen Punaisen Ristin Veripalvelua, ja sitten kultiin mahdollisuudesta perustaa Leijonaemojen oma VeriRyhmä, johon kuka tahansa voi liittyä. Ja ei muuta kuin tuumasta toimeen! Voi lähteä mukaan mistä päin Suomea tahansa. Mainitse luovuttaessasi ojenna tassusi, niin pääset liittymään Leijonaemojen VeriRyhmään mukaan.

Verenluovutus koetaan yhdistyksessä hyvin tärkeäksi, sillä monet Leijonaemojen jäsenten lapset, leijonanpennut, ovat tarvinneet lisäverta erityisen elämänsä alkutaipaleella. Nyt on Leijonaemojen vuoro olla auttamassa muita avuntarvitsijoita.

Sairaaloissa on verenluovutukselle jatkuva tarve.  Ala sinäkin hengenpelastajaksi ja liity luovuttajaksi Leijonaemot ry:n VeriRyhmään.

Tarkista, sovitko luovuttajaksi ja varaa itsellesi osoitteessa www.veripalvelu.fi.  Huomioithan, että pandemia-aikaan verenluovutus on mahdollista vain ajanvarauksella. Myöskään ryhmäaikoja ei ole mahdollista saada. Siis, #ojennatassusi ja tee hyvää! Jos et voi itse luovuttaa, jaathan viestiämme eteenpäin. Ojenna tassu -kampanja on voimassa toistaiseksi. Leijonaemot ry kiittää avustasi! #ojennatassusi #leijonaemot #VeriRyhmä #hengenpelastaja