Leijonaemot ry:n syyskokous ja illanvietto jäsenille

Leijonaemot ry:n jäsenet kutsutaan yhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen, joka pidetään lauantaina 20.11.2021 klo 17.30 Helsingissä. Ennen syyskokousta klo 16.00 alkaen virittäydymme tunnelmaan noin tunnin mittaisella luennolla aiheesta ”jotta tänäänkin muistat olla Sinä”. Syyskokous käynnistyy klo 17.30 ja kokouksessa esitellään yhdistyksen toimintaa sekä valitaan hallitus vuodelle 2022. Kokouksen jälkeen on jäsenten yhteinen illanvietto. Illanvietossa on tarjolla buffet -menu ja esiintymässä musiikkiyhtye Teleks. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 12.11. mennessä.

Leijonaemojen #ojennatassusi -verenluovutuskampanja haastaa luovuttamaan

Monet Leijonaemojen jäsenten lapset, leijonanpennut, ovat tarvineet lisäverta erityisen elämänsä alkutaipaleella. Nyt on Leijonaemojen vuoro olla auttamassa muita avuntarvitsijoita. Sairaaloissa on verenluovutukselle jatkuva tarve. Ala sinäkin hengenpelastajaksi ja liity luovuttajaksi Leijonaemot ry:n VeriRyhmään. Virtuaalisena ”hengenpelastajajoukkueena” voi toimia fyysistä etäisyyttä noudattaen: jokainen voi käydä luovutuksessa itselleen sopivaan aikaan, sopivassa paikassa ja kerätä silti pisteitä yhteiseen luovutuspottiin.

Veriryhmien syyskampanjan (1.9. – 30.11.2021) aikana vähintään 5 luovutusta tehneet VeriRyhmät osallistuvat arvontaan, jossa Veripalvelut arpovat 4 x 15 kpl lahjakorttipakettia Kiitoskauppaan. Yhden lahjakorttipaketin arvo on noin 225 euroa.

Voit selvittää, sovitko luovuttajaksi tekemällä lyhyen testin ja varata luovutusajan verkossa tai soittamalla maksuttomaan numeroon 0800 0 5801. Puhelimitse voit varata ajan myös useammalle luovuttajalle samanaikaisesti.

Muista mainita Leijonaemojen VeriRyhmän nimi – #ojennatassusi – Veripalvelun hoitajalle, niin luovutukset kartuttavat ryhmän yhteistä pottia.

Kun yksi luovutus auttaa jopa kolmea potilasta, auttaa viisi luovutusta jopa viittätoista.
Ojennetaan yhdessä tassumme!

Leijonaemojen tiedotus

Leijonaemot tiedottaa toiminnastaan kuukausittain jäsen- ja uutiskirjeillä. Tiedotteet lähetetään jäsenille kerran kuukaudessa ja kaikille postituslistan vastaanottajille kerran kuukaudessa. Jos ei vielä saa Leijonaemojen tiedotteita, voit liittyä mukaan tämän linkin kautta: liity postituslistalle

Lue vuoden 2021 tiedotteet: Uutistiedote 11-2021, Uutistiedote 10-2021, Uutistiedote 9-2021, Uutiskirje 8-2021, Uutiskirje 7-2021, Uutiskirje 6-2021, Uutiskirje 5-2021, Uutiskirje 4-2021, Uutiskirje 3-2021, Uutiskirje 2-2021 ja Uutiskirje 1-2021.

Leijonaemojen teema 2021

Leijonaemojen tämän vuoden teema on ”Jotta tänäänkin muistat olla sinä”. Teema koskettaa varmasti meistä ihan jokaista. Se, mikä yhtenä päivänä on uutta ja ihmeellistä, muuttuu vuosien kierrossa rutiiniksi ja elämäksi vähän kuin autopilotti päällä.
Meillä ei ole kuin tämä yksi elämä elettävänämme, ja sitä on syytä elää niin, että on itse ohjaimissa. Muistan, kun kymmenen vuotta sitten sain kuulla, ettei lapseni kävelisi koskaan ja että hän tulisi olemaan hyvin vakavasti sairas, ajattelin, etten enää koskaan voisi olla onnellinen. Ajattelin, että en enää koskaan tekisi niitä asioita, jotka olivat olleet siihenastisen elämäni tukijalkoja. Ryvin kyyneleissä, voin huonosti ja säälin itseäni. Onneksi löysin Leijonaemojen pariin, tapasin vertaisiani. Huomasin, että elämä voi olla onnellista ja hyvää, vaikka se olisi ihan erilaista kuin mitä olin toivonut tai mistä olin haaveillut.
Ei jokainen päivä tai jokainen viikko ole hyviä, eikä aina jaksa – eikä ole pakkokaan aina jaksaa. Vaikka puhun paljon positiivisuudesta ja hyvästä olosta, en väitä ettenkö itse haluaisi joskus vaan heittäytyä selälleen itkemään ja huutamaan. Se kuuluu elämään, ja alamäet antavat vauhtia ylämäille. Itse olen saanut ohjat takaisin käsiini uskaltamalla pyytää ja ottaa vastaan apua. Olen avannut kotini ovet avustajille ja lomittajille, olen luottanut siihen, että asiat järjestyy. Lopetin myös kauan sitten murehtimasta, mitä muut sanovat.
Leijonaemot on siitä upea järjestö, että se tarjoaa mahdollisuuden itsensä löytämiseen, pään tuulettamiseen ja uusien ystävien löytämiseen. Olemme suunnitelleet toimintaamme niin, että jokaiselle löytyisi jotain. Vertaistuki on kantava voima kaikessa, mitä teemme sillä tiedämme, että toinen vertainen ymmärtää ja kulkee rinnalla, vaikka vain hetken kerrallaan.
Pidä huolta itsestäsi, pidä huolta, että tänäänkin muistat olla sinä. Katso video
Pia Lemmetty, toiminnanjohtaja Leijonaemot ry

Tue Leijonaemojen toimintaa

Tekemällä lahjoituksen Leijonaemot ry:lle tuet erityislapsiperheitä Suomessa. Kerätyt varat käytetään erityislasten vanhempien sekä perheiden tukemiseen.  Lahjoitussummaksi voit valita juuri sinulle sopivan summan sekä määritellä mihin tarkoitukseen haluat tuen kohdentaa. Leijonaemot ry:n rahankeräyslupa RA/2020/1346 on voimassa toistaiseksi 1.1.2021 alkaen. Lupa on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.