Tiedote: koronaviruksen vaikutus Leijonaemot ry:n toimintaan

Leijonaemot ry on päättänyt, että kaikki yhdistyksen järjestämät lähitapaamiset jäävät tauolle, kunnes voimme olla varmoja siitä, että kaikkien on jälleen turvallista osallistua toimintaan. Päätös koskee kaikkia Leijonaemot ry:n vertaistukiryhmiä, vertaistukipäiviä sekä viikonlopputapahtumia. Myös vapaaehtoisten virkistys- ja koulutusristeily Tukholmaan perutaan.

Päivitys 30.3.2020: Leijonaemot ry:n hallitus päätti 30.3. pidetyssä kokouksessaan, että jatkamme poikkeustilaa 30.5. saakka, jolloin tehdään päätökset jatkotoimista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki lähitapaamiset ja vertaistukitapahtumat on peruttu huhti- toukokuun ajan. Lisäksi Leijonaemot ry:n työntekijät jatkavat etätöissä ja kaikki kokoukset on siirretty verkkoon.

Otamme yhteyttä peruttujen tapahtumien osallistujiin ja vetäjiin. Lähtökohtana on, että peruutetun tapahtuman maksettu omavastuuosuus palautetaan, tai sen voi käyttää myöhemmin järjestettävään Leijonaemojen tapahtumaan.

Leijonaemot toimii kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien ja heidän läheistensä kanssa, joten meille on ensiarvoisen tärkeää, että osaltamme teemme kaikkemme koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tästä syystä kaikki Leijonaemot ry:n työntekijät siirtyvät tekemään etätöitä ja kaikki lähitapaamiset joko perutaan tai siirretään pidettäväksi nettikokouksena.

Päätös kaikkien tapahtumien perumisesta on voimassa toistaiseksi. Kokoonnumme asian tiimoilta maaliskuun loppupuolella, jolloin päivitämme tilanteen ja kerromme siitä uudessa tiedotteessa sekä sosiaalisessa mediassa.

Ilman vertaistukea ei onneksi tarvitse jäädä, sillä tehostamme toimintaamme verkossa.  Leijonaemojen some-kanavissa sekä suljetussa Facebook-ryhmässä käydään keskusteluita, joihin myös me työntekijät osallistumme. Samalla haluamme muistuttaa Tahto-valmennuksesta, joka toteutuu kokonaan verkossa – mukaan mahtuu vielä!

Leijonaemojen toimistolle saa yhteyden parhaiten sähköpostitse toimisto@leijonaemot.fi – myös some-kanavien kautta voi ottaa yhteyttä. Leijonapartio- ja Leijonaluuri jatkavat toimintaansa normaalisti. Olemme koonneet tähän alle tietoa ja linkkejä koronaviruksesta (osa linkeistä avautuu hitaasti, suuren käyttöasteen vuoksi).

Lisätietoja: toimisto@leijonaemot.fi, pia.lemmetty@leijonaemot.fi
Pia Lemmetty
toiminnanjohtaja
Leijonaemot ry

Koronavirus on ke 11.3.2020 julistettu WHO:n toimesta kansainväliseksi pandemiaksi. Tietoa viruksen leviämisestä ja ajantasaisesta tilanteesta voit seurata täältä: Coronavirus disease (COVID-2019) situation reports

Kaikki ohjeistukset koronaviruksesta ja siihen liittyvistä ohjeista, rajoituksista ja kielloista määrittelee Suomessa THL. Tilanteen ajantasaista kehittymistä voit seurata täältä: THL ajankohtaista

Valtioneuvoston linjaukset koronavirustilanteeseen löydät täältä: Hallitus päätti suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi

Oikeanlaiset suojautumisohjeet Muistutamme myös käsihygienian ja oikeanlaisen yskimistekniikan tärkeydestä.  Kuvallisia, tulostettavia ohjeita hygieniakäytäntöihin löydät täältä: THL käsi- ja yskimishygienia

Tiedote: koronaviruksen vaikutus Leijonaemot ry:n toimintaan (pdf)

Leijonaemoissa tapahtuu

Lue Leijonaemot ry:n tuoreimmat tiedotteet: Uutiskirje 1.4.2020, Uutiskirje 19.2.2020 ja Uutiskirje 14.1.2020.

Kierros Erilaiset-näyttelyssä Johanna Lampisen johdattamana

Ihmisoikeuskasvattaja Johanna Lampinen vie yleisön kierrokselle Stoan galleriassa esillä olevaan Erilaiset-näyttelyyn, joka kertoo kuvin ja tarinoin vammaisista lapsista, heidän perheistään ja arjestaan 11 eri maassa.
Kierroksella pohditaan ihmisyyteen, moninaisuuteen ja identiteettiin liittyviä yleismaailmallisia teemoja. Erilaiset-näyttelyn kuvien ja tarinoiden avulla etsitään pedagogisia tapoja käsitellä omaa ja yhteiskunnan normatiivisuutta. Mitä oikeastaan pidämme normaalina, ja millä tavoin suljemme ihmiset vahingossa tai tarkoituksellisesti pois yhteisöistämme? Kuinka taide voi auttaa meitä löytämään uusia tapoja katsoa yhteisöämme ja luomaan uusia vastavuoroisen kommunikoinnin malleja?
Johanna Lampinen on erityisluokanopettaja ja ihmisoikeuskouluttaja. Hän on opettanut etiikkaan, globaalikasvatukseen, inklusiiviseen opetukseen sekä ihmisen kehittymiseen liittyviä kursseja opettajaksi opiskeleville Oulun yliopistossa. Aiemmin hän on työskennellyt Ihmisoikeusliitossa kouluttajana ja erityisluokanopettajana. Hän on toiminut myös erilaisissa kehitysyhteistyötehtävissä. Tervetuloa kierrokselle Stoaan ke 26.2. klo 15:00-16:00. Lue lisää
Stoa: Turunlinnantie 1, Itäkeskus

Leijonaemot ry 15 vuotta

Vuonna 2020 Leijonaemot täyttää 15 vuotta. Juhlavuonna toiminnassamme korostuu yhdistyksen ydin, vertaistuki. Ihmisten väliset kohtaamiset, vertaisuus, rinnalla kulkeminen. Syksyllä vietämme kolmansia Leijonaemo-päiviä juhlahumussa. Valtakunnalliset Leijonaemopäivät 2020 järjestetään 18.-20.9.2020 Pajulahden liikuntakeskuksessa, Nastolassa. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Leijonaemojen jäsenet perheineen! Lisätiedot

Naarasleijonat 2019

Leijonaemot ry yhdessä yhteistyökumppanin Kalevala Korun kanssa palkitsi vuonna 2019 naarasleijonia. Halusimme huomioida jäsenkuntamme aktiivisia ja naarasleijonan mittoihin kasvaneita Leijonaemoja. Kalevala Korun Suomen naarasleijona -koru on kunnianosoitus niille naisille, jotka ovat teoillaan raivanneet tietä kohti tasa-arvoisempaa ja inhimillisempää yhteiskuntaa. Vuonna 2019 huomionosoitukset ansaitusti saivat Leijonaemot Jenni Arteli, Kaisa Tikka, Satu Yli-Talonen, Johanna Vesanen, Pia Lemmetty, Mirva Salonen, Tiina Laitinen ja Mervi Vastamäki (kaksi nimeä julkaistaan helmikuussa 2020). Lue Kalevala Jewerly sivustolta Naarasleijonien äitiydestä.