Kysely erityislasten vanhemmille

Koronapandemiaa on taivallettu kohta jo vuoden verran. Sillä on ollut vaikutuksia meidän kaikkien elämään, mutta uskomme, että aivan erityisen paljon se on vaikuttanut juuri erityislasten vanhempien elämään. Haluamme kartoittaa tilannetta ja toivomme, että erityislasten vanhemmat vastaavat lyhyeen kyselyyn. Teemme vastauksista yhteenvedon, jonka julkaisemme tiedostuskanavissamme mm. Leijonaemojen blogissa. Vastausaikaa on 28.2.2021 saakka. Vastaa kyselyyn

Leijonaemojen tiedotus

Leijonaemot tiedottaa toiminnastaan kuukausittain jäsen- ja uutiskirjeillä. Tiedotteet lähetetään jäsenille kerran kuukaudessa ja kaikille postituslistan vastaanottajille kerran kuukaudessa. Jos ei vielä saa Leijonaemojen tiedotteita, voit liittyä mukaan tämän linkin kautta: liity postituslistalle

Lue vuoden 2021 tiedotteet: uutiskirje 1-2021

Leijonaemojen teema 2021

Leijonaemojen tämän vuoden teema on ”Jotta tänäänkin muistat olla sinä”. Teema koskettaa varmasti meistä ihan jokaista. Se, mikä yhtenä päivänä on uutta ja ihmeellistä, muuttuu vuosien kierrossa rutiiniksi ja elämäksi vähän kuin autopilotti päällä.
Meillä ei ole kuin tämä yksi elämä elettävänämme, ja sitä on syytä elää niin, että on itse ohjaimissa. Muistan, kun kymmenen vuotta sitten sain kuulla, ettei lapseni kävelisi koskaan ja että hän tulisi olemaan hyvin vakavasti sairas, ajattelin, etten enää koskaan voisi olla onnellinen. Ajattelin, että en enää koskaan tekisi niitä asioita, jotka olivat olleet siihenastisen elämäni tukijalkoja. Ryvin kyyneleissä, voin huonosti ja säälin itseäni. Onneksi löysin Leijonaemojen pariin, tapasin vertaisiani. Huomasin, että elämä voi olla onnellista ja hyvää, vaikka se olisi ihan erilaista kuin mitä olin toivonut tai mistä olin haaveillut.
Ei jokainen päivä tai jokainen viikko ole hyviä, eikä aina jaksa – eikä ole pakkokaan aina jaksaa. Vaikka puhun paljon positiivisuudesta ja hyvästä olosta, en väitä ettenkö itse haluaisi joskus vaan heittäytyä selälleen itkemään ja huutamaan. Se kuuluu elämään, ja alamäet antavat vauhtia ylämäille. Itse olen saanut ohjat takaisin käsiini uskaltamalla pyytää ja ottaa vastaan apua. Olen avannut kotini ovet avustajille ja lomittajille, olen luottanut siihen, että asiat järjestyy. Lopetin myös kauan sitten murehtimasta, mitä muut sanovat.
Leijonaemot on siitä upea järjestö, että se tarjoaa mahdollisuuden itsensä löytämiseen, pään tuulettamiseen ja uusien ystävien löytämiseen. Olemme suunnitelleet toimintaamme niin, että jokaiselle löytyisi jotain. Vertaistuki on kantava voima kaikessa, mitä teemme sillä tiedämme, että toinen vertainen ymmärtää ja kulkee rinnalla, vaikka vain hetken kerrallaan.
Pidä huolta itsestäsi, pidä huolta, että tänäänkin muistat olla sinä.
Pia Lemmetty
toiminnanjohtaja
pia.lemmetty@leijonaemot.fi

Leijonaemojen jäsenmaksut 2021 alkaen

Leijonaemojen jäsenlaskutus on muuttunut 1.1.2021 alkaen. Jäseneksi liitytään ja jäsenmaksut maksetaan Leijonaemojen verkkokaupassa. Jäsenmaksu maksetaan vuosittain ja on voimassa 12 kk liittymisestä eteenpäin. Tieto jäsenyyden uusimisesta ja maksulinkki saapuvat jäsenen sähköpostiin kerran vuodessa ja jäsenyys jatkuu automaattisesti maksusuorituksen jälkeen. Liittymisen jälkeen voit kirjautua jäsentilillesi ja tarkistaa omia tietoja ja maksuja. Liity jäseneksi

Oletko liittynyt jäseneksi ennen vuotta 2021. TOIMI NÄIN: Maksa jäsenmaksusi Leijonaemojen verkkokaupassa tämän linkin kautta (tuote liity jäseneksi). Maksun yhteydessä sinulle luodaan jäsentili ja voit kirjautua jäsentilillesi. Huom: Jos olet aikaisemmin kirjautunut Leijonaemojen verkkosivuille, käytä samaa käyttäjätunnusta. Jos sinulla on ongelmia jäsenmaksun tai kirjautumisen kanssa, ota yhteyttä: toimisto(a)leijonaemot.fi.

Tue Leijonaemojen toimintaa

Tekemällä lahjoituksen Leijonaemot ry:lle tuet erityislapsiperheitä Suomessa. Kerätyt varat käytetään erityislasten vanhempien sekä perheiden tukemiseen.  Lahjoitussummaksi voit valita juuri sinulle sopivan summan sekä määritellä mihin tarkoitukseen haluat tuen kohdentaa. Leijonaemot ry:n rahankeräyslupa RA/2020/1346 on voimassa toistaiseksi 1.1.2021 alkaen. Lupa on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Koronavirustilanne ja sen vaikutukset Leijonaemot ry:n toimintaan

Leijonaemot ry on linjannut, että kasvotusten tapahtuvia kokoontumisia ja tapahtumia voidaan nyt jatkaa normaaliin tapaan. Järjestettävistä tapahtumista ilmoitamme tavalliseen tapaan sekä www-sivuilla että eri somekanavissa. Jos jokin tapahtumamme koronaviruksen vuoksi perutaan tai jostakin muusta syystä muutetaan, ilmoitamme siitä aina osallistujille heti tiedon saatuamme. Seuraathan ilmoittelua.
Noudatamme kaikessa toiminnan järjestämisessä valtioneuvoston suosituksia ja määräyksiä. Tuoreimman tilannetiedon annetuista määräyksistä löydät aina täältä. Voit myös aina ottaa yhteyttä toimistoon ja tiedustella asioita haluamaasi tapahtumaan liittyen.
Täältä voit tarkistaa kaikki koronavirukseen liittyvät ajankohtaiset tiedot, ja mahdolliset tulevat valtakunnalliset rajoitustilanteet.
Korostamme maalaisjärjen käyttöä. Kaikkiin Leijonaemojen tapahtumiin on tultava täysin terveenä sekä noudatettava annettuja hygieniaohjeita. Muistutamme myös koronan tarttumisesta pääosin pisaratartuntana ja ohjeistamme kaikki työntekijät, vapaaehtoiset sekä ryhmissä ja tapahtumissa mukana olevat ihmiset perehtymään ohjeisiin huolellisesti. Tuoreimman hygieniaohjeistuksen voit tarkistaa täältä.

Olemme muiden lailla vilpittömän onnellisia siitä, että tilanne on tällä hetkellä menossa kohti normaalimpaa elämää. Koronavirus tulee kulkemaan kanssamme vielä pitkään, mutta usko parempaan on vahva. Kaikesta selvitään. Yhdessä.

Leijonaemojen Ojenna tassusi -verenluovutuskampanja

Siitä se ajatus sitten lähti. Yksi Leijonaemojen työntekijöistä oli lähdössä luovuttamaan verta ensimmäistä kertaa, ja ehdotti työkavereita lähtemään mukaan. Työkaverit innostuivat ja varasivat ajan verenluovutukseen saman tien. Päätettiin innostaa muitakin ja tehdä luovutushaaste. Konsultoitiin Suomen Punaisen Ristin Veripalvelua, ja sitten kultiin mahdollisuudesta perustaa Leijonaemojen oma VeriRyhmä, johon kuka tahansa voi liittyä. Ja ei muuta kuin tuumasta toimeen! Voi lähteä mukaan mistä päin Suomea tahansa. Mainitse luovuttaessasi ojenna tassusi, niin pääset liittymään Leijonaemojen VeriRyhmään mukaan.

Verenluovutus koetaan yhdistyksessä hyvin tärkeäksi, sillä monet Leijonaemojen jäsenten lapset, leijonanpennut, ovat tarvinneet lisäverta erityisen elämänsä alkutaipaleella. Nyt on Leijonaemojen vuoro olla auttamassa muita avuntarvitsijoita.

Sairaaloissa on verenluovutukselle jatkuva tarve.  Ala sinäkin hengenpelastajaksi ja liity luovuttajaksi Leijonaemot ry:n VeriRyhmään.

Tarkista, sovitko luovuttajaksi ja varaa itsellesi osoitteessa www.veripalvelu.fi.  Huomioithan, että pandemia-aikaan verenluovutus on mahdollista vain ajanvarauksella. Myöskään ryhmäaikoja ei ole mahdollista saada. Siis, #ojennatassusi ja tee hyvää! Jos et voi itse luovuttaa, jaathan viestiämme eteenpäin. Ojenna tassu -kampanja on voimassa toistaiseksi. Leijonaemot ry kiittää avustasi! #ojennatassusi #leijonaemot #VeriRyhmä #hengenpelastaja