Ruokakassillinen tukea

Mietitkö, että tekee tiukkaa kun sähkölasku nousee, ruoka on kallista ja taksi pikkujouluista kotiinkin voi maksaa tuplasti entiseen verrattuna?
Mieti, miltä tuntuisi, jos näiden mietteiden sijaan joutuisit miettimään, mistä saat sen verran rahaa, että saat tehtyä lapsille joulun? Vaikka vaan pipareita, glögiä, puuroa ja kynttilöitä?
Suomessa puhutaan paljon lapsiperheköyhyydestä, joka on valitettavan yleistä ja koko ajan lisääntyvä ongelma. Vielä vakavampi asia on erityislapsiperheiden vaikea taloudellinen tilanne – aivan erityisesti sellaisissa perheissä, jossa on yksinhuoltajavanhempi ja vaikeasti sairas tai vammainen lapsi. Kun vanhemmalla ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta käydä töissä, ei rahaakaan ole. Omaishoidosta saatava korvaus on n. 400 – 800 €/kk miinus verot.
Jos lapsi on kovin sairas tai vaikeasti vammainen, voi työssäkäynti olla mahdotonta jatkuvien sairaalajaksojen ja erilaisten käyntien takia – mutta se voi olla mahdotonta myös siksi, että ei vaan jaksa. Jos valvoo joka yö silloinkin, kun lapsi on taaperoiän ylittänyt, ei kaikkien resurssit riitä.
Haluaisitko auttaa näitä perheitä? Leijonaemot jakaa tänäkin vuonna ruokakassillinen tukea -kampanjan kautta ruoka-apua kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville erityislapsiperheille. Kaikki ruokakassilahjoitukset maksetaan lahjoitusvaroin, joten jos sinä aiot tänä vuonna tehdä vaikka vain yhden lahjoituksen, voisiko se olla tämä? Voit lahjoittaa mobilepaylla numeroon 38266.

Leijonaemojen teema 2023

Sinun vuorosi loistaa

Leijonaemojen vuosien 2023-2024 teema on ”Sinun vuorosi loistaa.” Haluamme tällä lauseella kertoa, että erityislapsen vanhempana teet tärkeää työtä, ja myös sinulla on oikeus tulla huomatuksi juuri sellaisena kuin olet ja juuri sellaisena, jollaiseksi olet erityisen vanhemmuutesi vuoksi tulossa.

Joku saattaa tunnistaa nuo sanat Juha Tapion kappaleesta. Olemme sopineet Juhan kanssa, että voimme käyttää tätä lausetta ja suunnitteilla on myös muuta yhteistyötä tulevien vuosien varrelle.

Muistathan myös pitää huolta itsestäsi ja ethän unohda vuoden 2022 teemaa, että tänäänkin muistat olla sinä. Katso video

Tutustu myös Leijonaemojen päivitettyyn esitteeseen.

Tassutorstai: Erityislapsen kuolema ja perheen suru 1.12.2023

Tassutorstain verkkoluennolla aiheena oli erityislapsen kuolema, kuoleman mahdollisuus ja suru. Keskustelua luotsasi Tampereen yliopiston TtT, dosentti ja yliopistonlehtori Anna Liisa Aho.
Verkkoluennon tallenne on katsottavissa tämän linkin kautta 16.12.2022 asti.

Leijonaemot ry:n syyskokous 19.11.2022

Leijonaemot ry:n syyskokous järjestettiin 19.11.2022 Tampereella. Syyskokous valitsi hallituksen jäsenet vuodelle 2023. Tuleva vuosi käynnistyy seuraavalla hallituksen kokoonpanolla: puheenjohtaja Noora Hakala (Nokia), varsinaiset jäsenet Noora Koponen (Espoo), Marika Salo (Liminka), Kati Lahtinen (Jyväskylä) ja Daria Keränen (Kerava), sekä varajäsenet Heidi Savander (Hyvinkää), Kirsi Monkala (Tampere), Janica Uusitalo (Pori) ja Hilkka Jokela (Tampere).
Kiitämme syyskokousta aktiivisuudesta sekä toivotamme uudet hallituslaiset lämpimästi tervetulleiksi mukaan!

NoBab-standardit osaksi Leijonaemojen toimintaa

Leijonaemot ry:n toiminta laajenee, kun se ottaa hoitaakseen Suomen Nobab -yhdistyksen hallinnoimat lasten sairaanhoidon standardit. Standardit perustuvat YK:n Lapsen oikeuksien sopimukseen. Ne on laadittu yhteistyössä eri ammattilaisten ja vanhempien kesken. Standardeilla on ollut suuri merkitys mm. Uuden Lastensairaalan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Standardit ovat eurooppalaista järjestelmää, jota ylläpitää European Association for Children in Hospital. Leijonaemot ry liittyy myös EACHin täysivaltaiseksi jäseneksi.

Nobab Finland ry:n toiminta lakkaa samalla, kun se siirtää vastuun standardeista Leijonaemot ry:lle.

”Tämä on erittäin merkittävä asia koko yhdistyksellemme, sillä yksi EACH:n keskeisiä tavoitteita on vanhempien tukeminen silloin, kun heidän lapsensa on sairaalassa. Jokainen vanhempi haluaa varmistua siitä, että hänen lastansa kohdellaan parhaalla mahdollisella tavalla sairaalassa. Tämä vahvistaa yhdistyksemme missioita toimia kaikkien erityislasten vanhempien ja sitä kautta koko erityislapsiperheiden hyväksi” kertoo Leijonaemot ry:n toiminnanjohtaja Pia Lemmetty.

Yhteistyö Uuden Lastensairaalan ja kaikkien suomalaisten lastensairaaloiden kanssa jatkuu tiiviinä. Leijonaemot tulee järjestämään myös koulutustilaisuuksia ja verkostotapahtumia standardien ympärille.

”Toivomme sydämestämme, että kaikki Nobab Finlandissa mukana olleet tahot tulevat jatkamaan tärkeää työtä Leijonaemot ry:n kanssa yhteistyössä” sanoo Lemmetty ja jatkaa: ”Vaikka paljon hyvää on saatu aikaan, on työtä vielä tehtävänä. Perheiden hyvinvoinnin varmistaminen vaikeinakin aikoina on meille sydämen asia. NoBab Finland on tehnyt vuosikymmenien ajan hienoa työtä, jota meidän on nyt kunniatehtävä jatkaa”.

Leijonaemojen tiedotteet

Suomessa on paljon erityislapsiperheille ja heidän kanssaan toimiville suunnattua toimintaa. Leijonaemojen verkostotiedotteesta löydät ajankohtaisia ja kiinnostavia tapahtumia erityislapsiperheisiin liittyen. Lue viimeisin verkkotiedote.

Lisäksi Leijonaemot tiedottaa toiminnastaan kuukausittain jäsen- ja uutiskirjeillä. Vuonna 2022 julkaisut uutiskirjeet (jäsenkirjeet lähetetään sähköpostitse jäsenille): Joulukuun tiedote 1.12.2022, Marraskuun tiedote 1.11.2022, Lokakuun tiedote 1.10.2022, Syyskuun tiedote 1.9.2022, Syyskauden aloitus 2.8.2022, SuomiAreenan kesäterveiset 11.-13.7., Vapputervehdys 5-2022, Huhtikuun tiedote, Maaliskuun tiedote, Helmikuun tiedote ja Tammikuun tiedote.

Jos ei vielä saa Leijonaemojen tiedotteita, voit liittyä mukaan tämän linkin kautta: liity postituslistalle

Leijonaemot ry:n vuosikertomus 2021 

Yhdistyksen vuosikertomus 2021 on julkaistu ja luettavissa pdf-tiedostona tämän linkin kautta sekä mm. ruudunlukulaitteille luettavissa tekstiversiona tämän linkin kautta.

Presidentin tervehdys Leijonaemoille

Leijonaemot ry toivottaa tasavallan presidentin Sauli Niinistön tervehdyksen myötä hyvää Itsenäisyyspäivää Leijonaemot ry:n jäsenille, jäsenperheille, perheiden tukijoukoille sekä yhdistyksen yhteistyökumppaneille. Lue tervehdys (pdf)

Leijonaemojen #ojennatassusi -verenluovutuskampanja haastaa luovuttamaan

Monet Leijonaemojen jäsenten lapset, leijonanpennut, ovat tarvineet lisäverta erityisen elämänsä alkutaipaleella. Nyt on Leijonaemojen vuoro olla auttamassa muita avuntarvitsijoita. Sairaaloissa on verenluovutukselle jatkuva tarve. Ala sinäkin hengenpelastajaksi ja liity luovuttajaksi Leijonaemot ry:n VeriRyhmään. Virtuaalisena ”hengenpelastajajoukkueena” voi toimia fyysistä etäisyyttä noudattaen: jokainen voi käydä luovutuksessa itselleen sopivaan aikaan, sopivassa paikassa ja kerätä silti pisteitä yhteiseen luovutuspottiin.

Voit selvittää, sovitko luovuttajaksi tekemällä lyhyen testin ja varata luovutusajan verkossa tai soittamalla maksuttomaan numeroon 0800 0 5801. Puhelimitse voit varata ajan myös useammalle luovuttajalle samanaikaisesti.

Muista mainita Leijonaemojen VeriRyhmän nimi – #ojennatassusi – Veripalvelun hoitajalle, niin luovutukset kartuttavat ryhmän yhteistä pottia. Kun yksi luovutus auttaa jopa kolmea potilasta, auttaa viisi luovutusta jopa viittätoista. Ojennetaan yhdessä tassumme!