Leijonaemoissa tapahtuu

Leijonaemot ry:n toiminnanjohtajaksi on nimitetty YTM Terhi Kolari. Terhi Kolari on toiminut tehtävässä sijaisena joulukuusta 2018 alkaen ja yhdistys vakinaisti hänet toiminnanjohtajan tehtävään. lue lisää

Lue Leijonaemot ry:n tuoreimmat tiedotteet: Uutiskirje 14.3.: PEP -hanke, Uutiskirje 8.3.: Sisarus -hanke, Uutiskirje 1.3.: uusi toiminnanjohtaja aloittaa, Uutiskirje 14.2.: toimintaa Uudellamaalla ja Uutiskirje 4.2.: kevään tapahtumat.

Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hankkeeseen kuuluvat osana ammattilaisten toteuttamat ohjatut perhehaastattelut. Vuonna 2019 perhehaastattelut käynnistyvät pääkaupunkiseudulla, ja haku niihin on alkanut.Lue lisää ja hae mukaan!

Tutkimukseen etsitään 10–18-vuotiaita CP-vammaisia lapsia ja nuoria

HYKS:n ja Aalto-yliopiston tutkijaryhmä etsii 10–18-vuotiaita CP-vammaisia lapsia ja nuoria tutkimukseen, jossa perehdytään lasten ja nuorten asento- ja liiketuntoaistiin. Tavoitteena on, että tutkimuksen tuottama uusi tietoa auttaa kehittämään merkittävästi CP-vamman yksilöllistä hoitoa. lue lisää

Varjosta valoon – blogikirjoitukset

Varjosta valoon – viiden blogikirjoituksen sarja pohjautuu KVPS:n koordinoiman ja pääosin järjestöistä koostuvan Pähkinänsärkijät -verkoston toteuttamaan erityislapsiperheiden vanhemmille suunnattuun kyselyyn parisuhteesta ja vanhemmuudesta. Kysely selvitti vanhempien pelkoja, huolia, kuormittavia tilanteita, voimavaroja, selviytymistä ja eron jälkeistä vanhemmuutta. Kyselyyn vastasi 324 erityistä tukea tarvitsevan lapsen vanhempaa touko-kesäkuun 2018 aikana. Blogissa on julkaistu kirjoitukset Erityislapsi opettaa ja Lepää lähellä.

Pähkinänsärkijät-verkostoon kuuluu Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Ensi- ja turvakotien liitto, Tampereen ensi- ja turvakoti ry, Setlementti Tampere, Leijonaemot ry, Parisuhdekeskus Kataja, Tampereen evankelisluterilainen seurakunta, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry sekä ViaDia ry.

Hyväkysymys.fi

Hyväkysymys.fi on maksuton, kaikille avoin verkkopalvelu, josta saat tukea ja tietoa, kun elämä askarruttaa. Palvelusta löydät tietoa myös erityislapsiperheille.

Erityislapsiperheissä vanhemmat usein voimavarojensa äärirajoilla.

Erityislasten vanhemmille suunnattu kysely kertoo huolestuttavan viestin. Vanhempien jaksaminen on koetuksella ja arki päivittäistä taistelua. Järjestöistä koostuva Pähkinänsärkijät -verkosto toteutti erityislapsiperheiden vanhemmille kyselyn parisuhteesta ja vanhemmuudesta. Kysely selvitti vanhempien pelkoja, huolia, kuormittavia tilanteita, voimavaroja, selviytymistä ja eron jälkeistä vanhemmuutta. Kyselyyn vastasi 324 erityistä tukea tarvitsevan lapsen vanhempaa touko-kesäkuun 2018 aikana. Lue julkaisu.

Matalan kynnyksen vertaistukea – Leijonaluuri

Lue Tukeavanhemmille.fi -sivuston blogista: Matalan kynnyksen vertaistukea – Leijonaluuri. Monelle vanhemmalle voi olla iso kynnys lähteä mukaan vertaistoimintaan mukaan. Leijonaluuri tarjoaa kuuntelevaa, matalan kynnyksen vertaistukea, jonka voi tavoittaa puhelinsoitolla.