Leijonaemoissa tapahtuu

Leijonaemojen toimisto on suljettu sekä Leijonaluurin että Leijonapartion toiminta ovat tauolla 1.-31.7.2018. Tuleviin tapahtumiin voit ilmoittautua myös kesätauon aikana. Paikkoja on tarjolla rajoitetusti, joten varaa paikkasi nyt ja tule viettämään antoisia hetkiä vertaisten parissa. Tutustu tuleviin tapahtumiin.

Lue Leijonaemot ry:n tuoreimmat tiedotteet: sisaruustoiminta -tiedote 20.6. ja kesäterveiset 21.6.

Vammaiskortti haettavana

Eurooppalainen vammaiskortti on haettavissa 4.6. alkaen. Lue lisää kortin hakemisesta Leijonaemojen blogista.

Lastenhoitajaksi Leijonaemoihin?

Haluatko tehdä töitä lasten kanssa? Oletko opiskelija ja/tai haluat kartuttaa kokemustasi työskentelemällä lasten parissa? Leijonaemot etsii nyt lastenhoitajia vertaisryhmiin Järvenpäähän, Keravalle, Kokkolaan ja Kuhmoon.  Lue lisää.

Huomenta Suomi – Äitiyden monet kasvot – kun lapsi sairastuu

Leijonaemot Merja Rukko ja Sanna Kiiski vierailivat 11.5. Huomenta Suomi ohjelmassa kertomassa erityislapsen äitiydestä. Äitiyden monet kasvot – kun lapsi sairastuu

 Äitienpäivän kunniamerkki Leijonaemo Merja Rukolle

Kuva: Antero Aaltonen

Leijonaemot ry:n puheenjohtaja Merja Rukko on yksi äitienpäivän kunniamerkin saajista tänä vuonna. Merja Rukko on ollut huolehtiva ja kannustava äiti, joka on kulkenut etenkin vanhimman lapsensa rinnalla nyt 10 vuotta vaikean sairauden eri vaiheissa ja jatkossa kannustaen näkövammaista kuopustaan eteenpäin elämässä. Hänelle on tärkeää, että jokaisella lapsella on ovet maailmalle avoinna haasteista tai sairauksista huolimatta. Merja kannustaa ja tukee niin omiaan kuin muitakin lapsia suoriutumaan omalla tasollaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Merja Rukko on tehnyt paljon vapaaehtoistyötä eri järjestöjen parissa parantaakseen muiden vaikeassa asemassa olevien perheiden asemaa. Kun hänellä itsellään on ollut vaikeaa on silti riittänyt tahtoa ja tarmoa myös muiden auttamiseksi. Omat raskaat läpikäydyt kokemukset ovat tehneet hänestä empaattisen kokemusasiantuntijan eikä hän epäile käyttää kokemaansa muiden hyväksi.

Äitinä Merja onkin sen kaltainen selviytyjä ja oman perheensä sankari, että ansaitsee tulla huomioon otetuksi äitienpäivänä Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein kaikesta oman perheensä ja yhteisen hyvän eteen tekemänsä työn takia.

Leijonaemot ry ehdotti Merja Rukkoa äitienpäivämitalin saajaksi. Hän on tehnyt merkittävää kasvatustyötä erittäin haastavassa perhetilanteessa ja tukenut vaikeassa tilanteessa samanaikaisesti myös muita vertaisperheitä sekä Leijonaemot ry:n toimintaan osallistuvien äitien ja isien vanhemmuutta. Leijonaemot ry:ssä ehdokas on toiminut 2010 alkaen jäsenenä, hallituksessa talousvastaavana sekä varapuheenjohtajana ja nyt 2018 hän on yhdistyksen puheenjohtaja. Lisäksi Merja toimii Espoon vertaisryhmän toisena vetäjä sekä osallistuu Leijonaemot ry:n vaikuttamistyöhön ja on kertonut tarinaansa erilaisissa tilaisuuksissa. Merja on osallistunut Leijonapartion toimintaan esim. Toimimalla tukihenkilönä.

Aiemmin 2013 vuonna kyseinen kunniamerkki on myönnetty Leijonaemot ry:n perustajajäsen Tarja Lähdemäelle.
Lue myös Kolmekymmentä äitiä saa tunnustuksen työstään kasvattajana

Matalan kynnyksen vertaistukea – Leijonaluuri

Lue Tukeavanhemmille.fi -sivuston blogista: Matalan kynnyksen vertaistukea – Leijonaluuri. Monelle vanhemmalle voi olla iso kynnys lähteä mukaan vertaistoimintaan mukaan. Leijonaluuri tarjoaa kuuntelevaa, matalan kynnyksen vertaistukea, jonka voi tavoittaa puhelinsoitolla.

Muutoksia Kelan korvaamiin taksimatkoihin 1.7.2018

Heinäkuun alusta alkaen kaikki Kelan korvaamat taksimatkat pitää tilata Kelan alueelliselta sopimuskumppanilta. Muulla tavoin tilatusta matkasta ei voi saada korvausta. lisätiedot

Suomalaiset olympiasoihdunkantajat

MTV Katsomo 11.1.2018: Kaj Kunnas olympiasoihdun kantajana. Huomenta Suomen vieraana Kaj Kunnas ja toiminnanjohtaja Janet Grundström.

Ylen aamu-tv 10.1.2018: Suomalaiset olympiasoihdunkantajat. Neljä suomalaista pääsi kantamaan olympiatulta soihtuviestissä Etelä-Koreassa. Janet Grundström ja Kaj Kunnas kertoivat kokemuksestaan.