Leijonaemoissa tapahtuu

Leijonaemot ry:n pitkäaikainen toiminnanjohtaja Janet Grundström siirtyy uusiin haasteisiin 1.1.2019 alkaen. Janetin aikana yhdistyksemme on kasvanut ja kehittynyt pienimuotoisesta toiminnasta tuhansille erityislasten vanhemmille tukea tarjoavaksi valtakunnalliseksi, arvostetuksi toimijaksi ja yhteistyökumppaniksi. Kiitämme Janetia lämpimästi ja toivotamme onnea ja myötätuulta uuteen työhön!

Yhdistystä luotsaa siirtymävaiheessa toiminnanjohtajan sijaisena 10.12.2018 alkaen YTM Terhi Kolari. Tamperelainen Terhi Kolari on toiminut Leijonaemoissa vuodesta 2013 alkaen. Hän on mm. pitkäaikainen vertaisryhmän vapaaehtoinen ohjaaja sekä Leijonaemot ry:n hallituksen jäsen ja talousvastaava.

Leijonaemot ry:n toiminnanjohtajan paikka tulee avoimeen hakuun vuoden 2019 alkupuolella.

Lisätietoja

Leijonaemot ry:n puheenjohtaja Merja Rukko p. 040 1326848, e. hallitus@leijonaemot.fi

Leijonaemot ry, vt. toiminnanjohtaja Terhi Kolari, e. toiminnanjohtaja@leijonaemot.fi

Syyskokous 2018

Leijonaemot ry:n syyskokous järjestettiin Tampereella 17.11.2018. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Merja Rukko. Hallitukseen valittiin äänestyksen jälkeen uudelle kaksivuotiskaudelle Kari Liukonsuo ja uutena Noora Hakala. Varajäseniksi valittiin uudelle kaudelle Leena Lauri sekä uutena Jutta Reinhardt.

Leijonaemot ry:n hallitus vuonna 2019:

  • Puheenjohtaja Merja Rukko (Espoo)
  • Varsinaiset jäsenet Noora Hakala (Nokia), Terhi Kolari (Tampere), Kari Liukonsuo (Pirkkala) ja Johanna Vesanen (Lempäälä)
  • Varajäsenet Veli-Matti Kuha (Kuopio), Kai Laitinen (Nummela), Leena Lauri (Lieto) ja Jutta Reinhardt (Tampere)

Lue Leijonaemot ry:n tuoreimmat tiedotteet: tiedote 5.12., Leijonaemojen hallitus uudistui tiedote 23.11.,  tiedote 9.11. ja tiedote 26.10.2018.

Lue myös verkosta: MTV Uutiset, Merja Rukon tarina kun lapsi sairastui ja Kasvio2000 #järjestöpäiväkirja: Leijonaemot pitävät perheiden puolta

Hyväkysymys.fi

Hyväkysymys.fi on maksuton, kaikille avoin verkkopalvelu, josta saat tukea ja tietoa, kun elämä askarruttaa. Palvelusta löydät tietoa myös erityislapsiperheille.

Erityislapsiperheissä vanhemmat usein voimavarojensa äärirajoilla.

Erityislasten vanhemmille suunnattu kysely kertoo huolestuttavan viestin. Vanhempien jaksaminen on koetuksella ja arki päivittäistä taistelua. Järjestöistä koostuva Pähkinänsärkijät -verkosto toteutti erityislapsiperheiden vanhemmille kyselyn parisuhteesta ja vanhemmuudesta. Kysely selvitti vanhempien pelkoja, huolia, kuormittavia tilanteita, voimavaroja, selviytymistä ja eron jälkeistä vanhemmuutta. Kyselyyn vastasi 324 erityistä tukea tarvitsevan lapsen vanhempaa touko-kesäkuun 2018 aikana. Lue julkaisu.

Muutoksia Kelan korvaamiin taksimatkoihin 1.7.2018

Heinäkuun alusta alkaen kaikki Kelan korvaamat taksimatkat pitää tilata Kelan alueelliselta sopimuskumppanilta. Muulla tavoin tilatusta matkasta ei voi saada korvausta. lisätiedot

Vammaiskortti haettavana

Eurooppalainen vammaiskortti on haettavissa 4.6.2018 alkaen. Lue lisää kortin hakemisesta.

Matalan kynnyksen vertaistukea – Leijonaluuri

Lue Tukeavanhemmille.fi -sivuston blogista: Matalan kynnyksen vertaistukea – Leijonaluuri. Monelle vanhemmalle voi olla iso kynnys lähteä mukaan vertaistoimintaan mukaan. Leijonaluuri tarjoaa kuuntelevaa, matalan kynnyksen vertaistukea, jonka voi tavoittaa puhelinsoitolla.