Leijonaemot eivät jää yksin

Keväällä 2020 Leijonaemojenkin vertaisryhmät joutuivat jäämään tauolle korona-pandemian vuoksi. Leijonaemojen vertaistuki jatkuu silti.

Järjestäämme vertaischateja useamman kerran viikossa Hyvä kysymys-sivuistolla. Tulevat vertaischatit löydät täältä.

Osa alueellisista ryymistä jatkaa kokoontumista verkossa. Teams-ympäristössä kokoontuvista ryhmistä voit kysyä lisätietoja osoitteesta vertaistuki(a)leijonaemot.fi.

Leijonaemojen vertaistukiryhmät ovat avoimia kaikille erityislasten vanhemmille eikä Leijonaemot ry:n jäsenyyttä edellytetä. Ryhmät kokoontuvat kuukausittain. Ryhmiin osallistuminen on maksutonta. Lastenhoito pyritään järjestämään tarvittaessa ryhmän ajaksi ja se on varattava ennakkoon. Ryhmien vetäjinä toimivat vapaaehtoiset vertaiset eli erityislasten vanhemmat.

Tapaamisissa keskustellaan erilaisista vanhempien arkeen liittyvistä asioista. Ryhmäläiset voivat jakaa kokemuksiaan ja tunteitaan saaden siten voimavaroja ja vinkkejä arkeen. Keskustelut käydään ilman lapsia. Keskustelut ryhmässä ovat luottamuksellisia ja kaikki ryhmän jäsenet sitoutuvat ehdottomaan vaitiololupaukseen! Tapaamiset ovat vanhempien omia voimaantumishetkiä.

Vertaisryhmät paikkakunnittain

(katso ryhmien tulevat kokoontumiset)

Etelä-Suomen ryhmät: Espoo, Forssa, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna/Iittala, Järvenpää, Kotka, Lahti, Lappeenranta, Porvoo, Vantaa

Länsi-Suomen ryhmät: Jyväskylä, Kokkola, Saarijärvi, Salo, Tampere, Turku, Vaasa, Viitasaari

Itä-Suomen ryhmät: Iisalmi, Joensuu, Kuopio, Mikkeli, Varkaus

Oulun läänin ryhmät: Kajaani, Kuhmo, Oulu, Sotkamo

Lapin läänin ryhmät: Kemi/Meri-Lappi

Eikö paikkakunnallasi ole vielä vertaistukea tarjolla? Jos olet kiinnostunut käynnistämään vertaisryhmän paikkakunnallesi tai tiedät yhteistyökumppaneita ryhmän käynnistämiseksi, ota yhteyttä Leijonaemojen toimistoon.

Lastenhoitajana vertaisryhmässä

Haluatko tehdä töitä lasten kanssa? Oletko opiskelija ja/tai haluat kartuttaa kokemustasi työskentelemällä lasten parissa? Tule lastenhoitajaksi Leijonaemojen vertaisryhmään. lue lisää