Leijonaemot eivät jää yksin

Leijonaemojen vertaistukiryhmät ovat avoimia kaikille erityislasten vanhemmille eikä Leijonaemot ry:n jäsenyyttä edellytetä. Ryhmät kokoontuvat kuukausittain eri paikkakunnilla. Ryhmiin osallistuminen on maksutonta. Lastenhoito pyritään järjestämään tarvittaessa ryhmän ajaksi ja se on varattava ennakkoon. Ryhmien vetäjinä toimivat alueen vapaaehtoiset erityislasten vanhemmat.

Tapaamisissa keskustellaan erilaisista vanhempien arkeen liittyvistä asioista. Ryhmäläiset voivat jakaa kokemuksiaan ja tunteitaan saaden siten voimavaroja ja vinkkejä arkeen. Keskustelut ryhmässä ovat luottamuksellisia ja kaikki ryhmän jäsenet sitoutuvat ehdottomaan vaitiololupaukseen. Tapaamiset ovat vanhempien omia voimaantumishetkiä.

Tulevien vertaistukiryhmien kokoontumiset löydät tapahtumakalenterista. Lisäksi vertaistukichatteja järjestetään verkossa kerran. 

Eikö paikkakunnallasi ole vielä vertaistukea tarjolla? Jos olet kiinnostunut käynnistämään vertaisryhmän paikkakunnallesi tai tiedät yhteistyökumppaneita ryhmän käynnistämiseksi, ota yhteyttä.

Vertaistapahtumat voimauttavat

Vertaistukiryhmien lisäksi Leijonaemot järjestää vertaistukipäiviä, -iltoja ja -viikonloppuja, joissa erityislasten vanhemmat pääsevät tutustumaan toisiinsa. Vertaistapahtumiin ovat tervetulleita kaikki erityislasten vanhemmat, eikä yhdistyksen jäsenyyttä vaadita.

Vertaistuki -viikonloppu tarjoavaa vanhemmille vertaistukea, kannustaa heitä löytämään voimavaroja itsestään, tarjoaa heille tilaisuuden nauttia hyvästä ruuasta rauhassa ja saada osakseen pientä hemmottelua ilman arjen velvoitteita. Viikonlopun tavoitteena on osallistujien voimaantuminen, jolloin he jaksavat paremmin erityislapsen perheen rankkaa arkea. Tulevat Vertaistuki -viikonloput.

Vertaistuki -päivän tavoitteena on antaa osallistujille lisää voimia selviytyä erityislapsen vanhemman arjessa sekä tavata muita vastaavassa tilanteessa olevia vanhempia. Tulevat Vertaistuki -päivät.

Vertaisiltama tarjoaa virkistystä ja hyödyllistä infoa erityislapsiperheiden elämään liittyen. Iltamien tarkoituksena on tukea koko perheen, myös erityislasten sisarusten jaksamista. Tilaisuuksien ajaksi on järjestetty lastenhoito, jotta vanhemmat voivat rauhassa keskustella keskenään. Vertaisiltamat on maksuttomia. Tulevat Vertaisiltamat