Erityisen ihanille isille ja äideille

Leijonaemot ry on perustettu 22.5.2005 ja sen toiminnan tarkoitus on edistää vertaistukitoimintaa erityislasten vanhempien kesken sekä vuorovaikutusta erityislasten vanhempien ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen ammattilaisten välillä. Lisäksi yhdistys tukee erityislasten vanhempien jaksamista ja hyvinvointia. Leijonaemot ry:n toimintaa tukee Sosiaali – ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA vuodesta 2017 alkaen. Vuosina 2008-2016 toimintaa tuki Raha-automaattiyhdistys (RAY).

Yhdistyksen säännöt ohjaavat Leijonaemojen vertaistukitoimintaa, jota järjestetään yhdistyksen hallituksen, työntekijöiden, vapaaehtoisten ja jäsenten toimesta. Lue säännöt.

Leijonaemot ry:n jäsenten julkisuudessa esittämät lausunnot edustavat vain ja ainoastaan heidän omia näkemyksiään ja mielipiteitään yksityishenkilöinä, siinäkin tapauksessa että viittaavat julkilausumiensa yhteydessä yhteytensä Leijonaemot ry:hyn ja/tai sen perustamiseen. Leijonaemot ry:n julkisina lausuntojen antajina toimivat ainoastaan toiminnanjohtaja ja hallituksen jäsenet.

Leijonaemot on rekisteröity tavaramerkki ja se takaa Leijonaemot ry:lle yksinoikeuden Leijonaemot nimen käyttöön Suomessa.

Kaikkea Leijonaemojen toimintaa ohjaa kymmenen kultaista sääntöä.

Liity Leijonaemoihin

Leijonaemot ry:n teema 2023-2024

Leijonaemojen vuosien 2023-2024 teema on ”Sinun vuorosi loistaa.” Haluamme tällä lauseella kertoa, että erityislapsen vanhempana teet tärkeää työtä, ja myös sinulla on oikeus tulla huomatuksi juuri sellaisena kuin olet ja juuri sellaisena, jollaiseksi olet erityisen vanhemmuutesi vuoksi tulossa.

Joku saattaa tunnistaa nuo sanat Juha Tapion kappaleesta. Olemme sopineet Juhan kanssa, että voimme käyttää tätä lausetta ja suunnitteilla on myös muuta yhteistyötä tulevien vuosien varrelle.

Muistathan myös pitää huolta itsestäsi ja ethän unohda vuoden 2022 teemaa, että tänäänkin muistat olla sinä. Katso video.

Tutustu tästä Leijonaemojen päivitettyyn esitteeseen.

Leijonaemot ry:n vuosikertomus

Yhdistyksen vuosikertomus 2021 on julkaistu ja luettavissa pdf-tiedostona tämän linkin kautta sekä mm. ruudunlukulaitteille luettavissa tekstiversiona tämän linkin kautta.

Hallitus ja työntekijät

Leijonaemot ry:n hallituksessa toimii viisi varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä. Kaikki hallituksen jäsenet ovat yhdistyksen jäseniä ja erityislasten vanhempia. Hallituksen jäsenet valitaan yhdistyksen syyskokouksessa. Toimintakausi on kaksivuotinen ja uusia hallituksen jäseniä valitaan kerran vuodessa, kun puolet hallituksesta on erovuoroisia.

Leijonaemot ry:n hallitus 2022
Puheenjohtaja Noora Hakala (Nokia)
Jäsenet: Daria Keränen (Kerava), Kati Lahtinen (Jyväskylä), Kari Liukonsuo (Pirkkala) ja Marika Salo (Liminka)
Varajäsenet: Jutta Reinhardt (Nokia) ja Heidi Savander (Hyvinkää)

Hallituksen jäsenten yhteinen sähköpostiosoite: hallitus@leijonaemot.fi.

Leijonaemot ry:n työntekijät tavoittaa sähköpostitse etunimi.sukunimi@leijonaemot.fi sekä puhelimitse ma-to klo 10-14 (muina aikoina jätä viesti vastaajaan, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian).

Toiminnanjohtaja Pia Lemmetty, puh. 040 753 1057, pia.lemmetty@leijonaemot.fi
Hallintokoordinaattori Outi Heikkinen, puh. 050 408 6567, outi.heikkinen@leijonaemot.fi
Järjestöassistentti Riikka Rauhala, puh. 045 869 8335, riikka.rauhala@leijonaemot.fi
Järjestösuunnittelija Sanna Newton, puh. 045 203 8221, sanna.newton@leijonaemot.fi
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Heli Parjanen, puh. 045 865 8410, heli.parjanen@leijonaemot.fi

Yritys tai yhteistyökumppani, tutustu Leijonaemot ry:n laskutusohjeeseen pdf-tiedostona tai lue laskutusohjeistus tekstiversiona.

Katso Leijonaemot ry:n esittelyvideo vuodelta 2013 (videossa ei ole tekstitystä).