Erityisen ihanille isille ja äideille

Leijonaemot ry on perustettu 22.5.2005 ja sen toiminnan tarkoitus on edistää vertaistukitoimintaa erityislasten vanhempien kesken sekä vuorovaikutusta erityislasten vanhempien ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen ammattilaisten välillä. Lisäksi yhdistys tukee erityislasten vanhempien jaksamista ja hyvinvointia. Leijonaemot ry:n toimintaa tukee Sosiaali – ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA vuodesta 2017 alkaen. Vuosina 2008-2016 toimintaa tuki Raha-automaattiyhdistys (RAY).

Yhdistyksen säännöt ohjaavat Leijonaemojen vertaistukitoimintaa, jota järjestetään yhdistyksen hallituksen, työntekijöiden, vapaaehtoisten ja jäsenten toimesta. Lue säännöt.

Leijonaemot ry:n jäsenten julkisuudessa esittämät lausunnot edustavat vain ja ainoastaan heidän omia näkemyksiään ja mielipiteitään yksityishenkilöinä, siinäkin tapauksessa että viittaavat julkilausumiensa yhteydessä yhteytensä Leijonaemot ry:hyn ja/tai sen perustamiseen. Leijonaemot ry:n julkisina lausuntojen antajina toimivat ainoastaan toiminnanjohtaja ja hallituksen jäsenet.

Leijonaemot on rekisteröity tavaramerkki ja se takaa Leijonaemot ry:lle yksinoikeuden Leijonaemot nimen käyttöön Suomessa.

Kaikkea Leijonaemojen toimintaa ohjaa kymmenen kultaista sääntöä.

Liity Leijonaemoihin

Leijonaemot ry:n teema 2023-2024

Leijonaemojen vuosien 2023-2024 teema on ”Sinun vuorosi loistaa.” Haluamme tällä lauseella kertoa, että erityislapsen vanhempana teet tärkeää työtä, ja myös sinulla on oikeus tulla huomatuksi juuri sellaisena kuin olet ja juuri sellaisena, jollaiseksi olet erityisen vanhemmuutesi vuoksi tulossa.

Joku saattaa tunnistaa nuo sanat Juha Tapion kappaleesta. Olemme sopineet Juhan kanssa, että voimme käyttää tätä lausetta ja suunnitteilla on myös muuta yhteistyötä tulevien vuosien varrelle.

Muistathan myös pitää huolta itsestäsi ja ethän unohda vuoden 2022 teemaa, että tänäänkin muistat olla sinä. Katso video.

Tutustu tästä Leijonaemojen päivitettyyn esitteeseen.

Hallitus ja työntekijät

Leijonaemot ry:n hallituksessa toimii viisi varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä. Kaikki hallituksen jäsenet ovat yhdistyksen jäseniä ja erityislasten vanhempia. Hallituksen jäsenet valitaan yhdistyksen syyskokouksessa. Toimintakausi on kaksivuotinen ja uusia hallituksen jäseniä valitaan kerran vuodessa, kun puolet hallituksesta on erovuoroisia.

Leijonaemot ry:n hallitus 2023

Puheenjohtaja Marika Salo (Liminka)
Jäsenet: Varapuheenjohtaja Daria Keränen (Kerava), sihteeri Hilkka Jokela (Tampere)
Varajäsenet: Heidi Savander (Hyvinkää) ja Janica Uusitalo (Pori)

Eronneet: Puheenjohtaja Noora Hakala (Nokia) 1.1.-16.3.2023, varapuheenjohtaja Kati Lahtinen (Jyväskylä) 1.1.-11.5.2023 ja jäsen Noora Koponen (Espoo) 1.1.-27.4.2023, jäsen Kirsi Monkala (Tampere) 1.1.-18.10.2023

Hallituksen jäsenten yhteinen sähköpostiosoite: hallitus@leijonaemot.fi.

Leijonaemot ry:n työntekijät tavoittaa sähköpostitse etunimi.sukunimi@leijonaemot.fi sekä puhelimitse ma-to klo 10-14 (muina aikoina jätä viesti vastaajaan, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian). Leijonaemojen toimisto on suljettu kesäkautena 1.7.-31.7. välisen ajan.

Toiminnanjohtaja Noora Koponen, puh. 050 514 4012, noora.koponen@leijonaemot.fi
Hallintokoordinaattori Outi Heikkinen, puh. 050 408 6567, outi.heikkinen@leijonaemot.fi
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Heli Parjanen, puh. 045 865 8410, heli.parjanen@leijonaemot.fi
Leijonapartio ja Leijonaluuri, puh. 045 869 8335

Ota yhteyttä

Yritys tai yhteistyökumppani, tutustu Leijonaemot ry:n laskutusohjeeseen (linkki).

Presidentin tervehdys Leijonaemoille

Leijonaemot ry toivottaa tasavallan presidentin Sauli Niinistön tervehdyksen myötä hyvää Itsenäisyyspäivää Leijonaemot ry:n jäsenille, jäsenperheille, perheiden tukijoukoille sekä yhdistyksen yhteistyökumppaneille. Lue tervehdys (pdf)

Leijonaemot somessa

Leijonaemot ry toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja jakaa tätä kautta vertaistukea erityislasten vanhemmille ja tietoa liittyen erityislasten vanhemmuuteen.

Facebook

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: The user must be an administrator, editor, or moderator of the page in order to impersonate it. If the page business requires Two Factor Authentication, the user also needs to enable Two Factor Authentication. Type: OAuthException

3 months ago

Tervetuloa erityislasten vanhemmat sekä heidän kanssaan työskentelevät mukaan Leijonaemojen tassutorstain verkkoluennoille.Mielen hyvinvointi liittyviä verkkoluentoja järjestetään kolme, joissa kaikissa on oma aiheensa. Voit osallistua kaikkiin kolmeen tai vaikka vaan yhteen. Valitse mielenkiintoisimmat.#leijonaemot #leijonaemo #erityislapsi #lapsi #erityislapsiperheet #erityisarki #perhe #vanhemmuus ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 months ago

HELSINKI! Akvarelli- ja maalauskerho 16.9. ja 30.9.23 klo 15.30 – 17 Mellunmäen ME-talossa.Et tarvitse aikaisempaa taustaa tai osaamista vesiväreillä maalaamisesta.Tule omana itsenäsi!Ilmoittaudu pian!#leijonaemot #leijonaemo #erityislapsi #lapsi #erityislapsiperheet #erityisarki #perhe #vanhemmuus ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 months ago

Suomen Diakoniaopiston nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisalan opiskelijat tulevat pitämään vertaistukipäivän erityisnuorten vanhemmille. Ilmoittautuminen on auki! ... See MoreSee Less
View on Facebook

X

Järjestörahoituksen ollessa kriisissä, päätimme laajentaa rahoituspohjaamme sijoittamalla ravuriin. Lv-tamma Speedy Leijonaemon toivotaan voittavan muhkeita summia, joilla jatkossa voidaan rahoittaa erityislasten vertaistukitoimintaa. #yhdistys #veikkaus #stea #rahoitus

Tulisitko sinä meidän uudeksi toiminnanjohtajaksi? Lue lisää ja hae mukaan tassujengiin!

#rekry #toiminnanjohtaja #avointyöpaikka #järjestö

https://leijonaemot.fi/tj-rekry/

Tänään klo 18. Klikkaa mukaan tästä linkistä Leijonaemojen emännöimään vaalipaneeliin!

https://event.prospectumlive.com/leijonaemojen-eduskuntavaalipaneeli-2023/room/5154

Tänään Leijonaemojen emännöimässä vaalipaneelissa keskustellaan erityislapsiperheiden asemasta Suomessa. Mukana @sarisarkomaa @sariinnanen @PiiaNurmela Hanna Mäkiaho, Mari Rantanen, @EvaLenaGastrin @jonikumlander Katri Kapanen, @HannaHolopaine ja keskustelua juontaa @PiaKaarina

Load More