Erityisen ihanille isille ja äideille

Leijonaemot ry on perustettu 22.5.2005 ja sen toiminnan tarkoitus on edistää vertaistukitoimintaa erityislasten vanhempien kesken sekä vuorovaikutusta erityislasten vanhempien ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen ammattilaisten välillä. Lisäksi yhdistys tukee erityislasten vanhempien jaksamista ja hyvinvointia. Leijonaemot ry:n toimintaa tukee Sosiaali – ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA vuodesta 2017 alkaen.  Vuosina 2008-2016 toimintaa tuki Raha-automaattiyhdistys (RAY).

Yhdistyksen säännöt ohjaavat Leijonaemojen vertaistukitoimintaa, jota järjestetään yhdistyksen hallituksen, työntekijöiden, vapaaehtoisten ja jäsenten toimesta. Lue säännöt.

Leijonaemot ry:n jäsenten julkisuudessa esittämät lausunnot edustavat vain ja ainoastaan heidän omia näkemyksiään ja mielipiteitään yksityishenkilöinä, siinäkin tapauksessa että viittaavat julkilausumiensa yhteydessä yhteytensä Leijonaemot ry:hyn ja/tai sen perustamiseen. Leijonaemot ry:n julkisina lausuntojen antajina toimivat ainoastaan toiminnanjohtaja ja hallituksen jäsenet.

Leijonaemot on rekisteröity tavaramerkki ja se takaa Leijonaemot ry:lle yksinoikeuden Leijonaemot nimen käyttöön Suomessa.

Liity Leijonaemoihin Leijonaemot ry:n esittelyvideo

Kaikkea Leijonaemojen toimintaa ohjaa kymmenen kultaista sääntöä.

Hallitus ja työntekijät

Leijonaemot ry:n hallituksessa toimii viisi varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä. Kaikki hallituksen jäsenet ovat yhdistyksen jäseniä ja erityislasten vanhempia. Hallituksen jäsenet valitaan yhdistyksen syyskokouksessa. Toimintakausi on kaksivuotinen ja uusia hallituksen jäseniä valitaan kerran vuodessa, kun puolet hallituksesta on erovuoroisia.

Leijonaemot ry:n hallitus 2020: puheenjohtaja Johanna Vesanen (Lempäälä), Noora Hakala (Nokia), Kari Liukonsuo (Pirkkala), Kati Oinonen (Mikkeli) ja Marika Salo (Liminka), sekä varajäsenet Sanna Edelman (Espoo), Jutta Reinhardt (Nokia), Marko Suvila (Kerava) ja Satu Yli-Talonen (Salo).

Hallituksen jäsenten yhteinen sähköpostiosoite: hallitus@leijonaemot.fi.

Leijonaemot ry:n työntekijät: yhdistyksen palveluksessa työskentelee seitsemän henkilöä. Työntekijät tavoittaa sähköpostitse etunimi.sukunimi@leijonaemot.fi sekä puhelimitse ma-to klo 10-14 (muina aikoina jätä viesti vastaajaan, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian).

Toiminnanjohtaja Pia Lemmetty, puh. 040 753 1057, pia.lemmetty@leijonaemot.fi
Järjestötyöntekijä Sanna Newton, puh. 045 203 8221, sanna.newton@leijonaemot.fi
Järjestötyöntekijä Heli Parjanen, puh. 045 865 8410, heli.parjanen@leijonaemot.fi
Järjestötyöntekijä Kati Vaari, puh. 045 893 6493, kati.vaari@leijonaemot.fi  Taloussääntö
Järjestöassistentti Inka Peltola, puh. 050 302 2003, inka.peltola@leijonaemot.fi
Perhe edellä puuhun -hanke, projektityöntekijä Malla Laakso-Nyström, puh. 040 482 0279, marja.laakso-nystrom@leijonaemot.fi
Erityislapsiperheen näkymätön sisarus- hanke, projektityöntekijä Karolina Lamroth puh. 040 482 0260, karolina.lamroth@leijonaemot.fi

Yritys tai yhteistyökumppani, tutustu Leijonaemot ry:n laskutusohjeen.