Erityisen ihanille isille ja äideille

Leijonaemot ry on perustettu 22.5.2005 ja sen toiminnan tarkoitus on edistää vertaistukitoimintaa erityislasten vanhempien kesken sekä vuorovaikutusta erityislasten vanhempien ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen ammattilaisten välillä. Lisäksi yhdistys tukee erityislasten vanhempien jaksamista ja hyvinvointia. Leijonaemot ry:n toimintaa tukee Sosiaali – ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA vuodesta 2017 alkaen. Vuosina 2008-2016 toimintaa tuki Raha-automaattiyhdistys (RAY).

Yhdistyksen säännöt ohjaavat Leijonaemojen vertaistukitoimintaa, jota järjestetään yhdistyksen hallituksen, työntekijöiden, vapaaehtoisten ja jäsenten toimesta. Lue säännöt.

Leijonaemot ry:n jäsenten julkisuudessa esittämät lausunnot edustavat vain ja ainoastaan heidän omia näkemyksiään ja mielipiteitään yksityishenkilöinä, siinäkin tapauksessa että viittaavat julkilausumiensa yhteydessä yhteytensä Leijonaemot ry:hyn ja/tai sen perustamiseen. Leijonaemot ry:n julkisina lausuntojen antajina toimivat ainoastaan toiminnanjohtaja ja hallituksen jäsenet.

Leijonaemot on rekisteröity tavaramerkki ja se takaa Leijonaemot ry:lle yksinoikeuden Leijonaemot nimen käyttöön Suomessa.

Kaikkea Leijonaemojen toimintaa ohjaa kymmenen kultaista sääntöä.

Liity Leijonaemoihin

Leijonaemot ry:n teema 2023-2024

Leijonaemojen vuosien 2023-2024 teema on ”Sinun vuorosi loistaa.” Haluamme tällä lauseella kertoa, että erityislapsen vanhempana teet tärkeää työtä, ja myös sinulla on oikeus tulla huomatuksi juuri sellaisena kuin olet ja juuri sellaisena, jollaiseksi olet erityisen vanhemmuutesi vuoksi tulossa.

Joku saattaa tunnistaa nuo sanat Juha Tapion kappaleesta. Olemme sopineet Juhan kanssa, että voimme käyttää tätä lausetta ja suunnitteilla on myös muuta yhteistyötä tulevien vuosien varrelle.

Muistathan myös pitää huolta itsestäsi ja ethän unohda vuoden 2022 teemaa, että tänäänkin muistat olla sinä. Katso video.

Tutustu tästä Leijonaemojen päivitettyyn esitteeseen.

Hallitus ja työntekijät

Leijonaemot ry:n hallituksessa toimii viisi varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä. Kaikki hallituksen jäsenet ovat yhdistyksen jäseniä ja erityislasten vanhempia. Hallituksen jäsenet valitaan yhdistyksen syyskokouksessa. Toimintakausi on kaksivuotinen ja uusia hallituksen jäseniä valitaan kerran vuodessa, kun puolet hallituksesta on erovuoroisia.

Leijonaemot ry:n hallitus 2023

Puheenjohtaja Marika Salo (Liminka)
Jäsenet: Varapuheenjohtaja Daria Keränen (Kerava), sihteeri Hilkka Jokela (Tampere) ja jäsen Kirsi Monkala (Tampere)
Varajäsenet: Heidi Savander (Hyvinkää) ja Janica Uusitalo (Pori)

Eronneet: Puheenjohtaja Noora Hakala (Nokia) 1.1.-16.3.2023, varapuheenjohtaja Kati Lahtinen (Jyväskylä) 1.1.-11.5.2023 ja jäsen Noora Koponen (Espoo) 1.1.-27.4.2023.

Hallituksen jäsenten yhteinen sähköpostiosoite: hallitus@leijonaemot.fi.

Leijonaemot ry:n työntekijät tavoittaa sähköpostitse etunimi.sukunimi@leijonaemot.fi sekä puhelimitse ma-to klo 10-14 (muina aikoina jätä viesti vastaajaan, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian). Leijonaemojen toimisto on suljettu kesäkautena 1.7.-31.7. välisen ajan.

Toiminnanjohtaja Noora Koponen (1.8.2023 alkaen), noora.koponen@leijonaemot.fi
Hallintokoordinaattori Outi Heikkinen, puh. 050 408 6567, outi.heikkinen@leijonaemot.fi
Järjestösuunnittelija Sanna Newton, puh. 045 203 8221, sanna.newton@leijonaemot.fi
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Heli Parjanen, puh. 045 865 8410, heli.parjanen@leijonaemot.fi

Ota yhteyttä

Yritys tai yhteistyökumppani, tutustu Leijonaemot ry:n laskutusohjeeseen (linkki).

Presidentin tervehdys Leijonaemoille

Leijonaemot ry toivottaa tasavallan presidentin Sauli Niinistön tervehdyksen myötä hyvää Itsenäisyyspäivää Leijonaemot ry:n jäsenille, jäsenperheille, perheiden tukijoukoille sekä yhdistyksen yhteistyökumppaneille. Lue tervehdys (pdf)

Leijonaemot somessa

Leijonaemot ry toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja jakaa tätä kautta vertaistukea erityislasten vanhemmille ja tietoa liittyen erityislasten vanhemmuuteen. Leijonaemot on mukana Facebookissa, Twitterissä tunnuksella @Leijonaemot  ja Instagramissa tunnuksella leijonaemot_ry. Leijonaemojen blogista löytyy erityislasten vanhempien kirjoituksia ja kannanottoja erityislapsiperheiden elämään liittyen.

Facebook

Leijonaemot ry
Leijonaemot ry22 tuntia sitten
Mitä ajatuksia nämä Arvo Ylpön sanat herättävät sinussa?

Leijonaemojen 9. sääntö on: Tukea hyväksymään asioita, joita ei voi itse muuttaa; Elämässä on paljon asioita joihin ei voi itse vaikuttaa. Asenne on asia johon voi vaikuttaa. Asenne on jokaisen oma valinta.
Leijonaemot ry
Leijonaemot ry5 päivää sitten
Maistuuko tötterö vai mennäänkö ihan kaupan runsailla valikoimilla? Mikä jätski on sun suosikki? Joko on tullut testailtua kesän uutuusmakuja?

Twitter

Järjestörahoituksen ollessa kriisissä, päätimme laajentaa rahoituspohjaamme sijoittamalla ravuriin. Lv-tamma Speedy Leijonaemon toivotaan voittavan muhkeita summia, joilla jatkossa voidaan rahoittaa erityislasten vertaistukitoimintaa. #yhdistys #veikkaus #stea #rahoitus https://t.co/FDjhg0Wmwr Leijonaemot photo
Tulisitko sinä meidän uudeksi toiminnanjohtajaksi? Lue lisää ja hae mukaan tassujengiin!

#rekry #toiminnanjohtaja #avointyöpaikka #järjestö

https://t.co/i20UxptjWG
Tänään klo 18. Klikkaa mukaan tästä linkistä Leijonaemojen emännöimään vaalipaneeliin!

https://t.co/Ur6jBiBOe2
Tänään Leijonaemojen emännöimässä vaalipaneelissa keskustellaan erityislapsiperheiden asemasta Suomessa. Mukana @sarisarkomaa @sariinnanen @PiiaNurmela Hanna Mäkiaho, Mari Rantanen, @EvaLenaGastrin @jonikumlander Katri Kapanen, @HannaHolopaine ja keskustelua juontaa @PiaKaarina
#eduskuntavaalit2023 - Oletko ehdokkaana?

Haluatko kirjoittaa Leijonaemot ry:n blogiin erityislapsiperheisiin liittyvistä asioista? Tämä on avoin kutsu - kuka tahansa ehdokas on tervetullut tuottamaan tekstiä https://t.co/MrkTBwkIuP. Lisätietoja: toimisto @leijonaemot.fi
Meillä on #paikkaauki järjestöassistentille elokuusta alkaen 12 kk ajaksi. Oletko se sinä? Jos olet oma-aloitteinen, huumorintajuinen, luotettava ja omaat tietoteknistä osaamista (Office, somekanavat) lue lisää ja laita hakemusta tulemaan jo tänään! https://t.co/AUZ8P83fNU

Instagram

22 tuntia sitten
5 päivää sitten
6 päivää sitten
1 viikko sitten
1 viikko sitten
2 viikkoa sitten