Millä väreillä värität päiväsi tänään?

posted in: Vertaisten verkko | 0

Erityislasten vanhemmat kohtaavat arjessaan paljon ylimääräistä kuormitusta, mitä ei normaalisti vanhemmuuteen liitetä. Tiiviin arjen keskellä, voi itsestään huolehtiminen jäädä toissijaiseksi – ja unohtuakin. Vanhemman hyvinvointi heijastelee kuitenkin myös lapseen. Aina ei välttämättä tule edes huomanneeksi arjestaan jo löytyviä voimavaroja tuottavia hetkiä. Erityisvanhemmuus vaikuttaa myös vanhemman omaan minäkuvaan ja vaikkei sitä omassa arjessaan ehkä aina huomaa, kasvattaa se myös resilienssikykyä. Omasta itsestään huolehtiminen ja omaan hyvinvointiinsa satsaaminen kannattavat. Merkityksellisyyden löytäminen omasta, erityisen ihanasta, juuri Sinulle ja teidän perheellenne omanlaisesta – hyvästä, tavallisesta ja arvokkaasta arjesta – voi tuntua joskus vaikealta, mutta sen etsiminen voi olla huikea seikkailu kohti omaa itseä ja voimavarojensa löytämistä.    

Leijonaemojen 2021 teema “Jotta tänäänkin muistat olla Sinä”, muistuttaa itsestään huolehtimisen ja oman hyvinvoinnin tärkeydestä. Hyvinvointitassut-työkirja on kuin ystäväkirja itsellesi. Työkirja syntyi syksyllä 2020 kahden sosionomi-opintojensa kautta toisiinsa tutustuneen Leijonaemon ja Leijonaemot ry:n vapaaehtoistoimijoiden yhteistyönä.  Leijonaemot ry toimi prosessissa työelämäyhteistyökumppanina. Hyvinvointitassut-työkirja valmistui hyödyntäen asiakaslähtöistä yhteiskehittämistä Leijonaemojen vapaaehtoisten kanssa. Hyvinvointitassujen kehittämisessä pyrittiin luomaan erityislapsiperheiden vanhemmille työväline, jonka avulla voi tarkastella omaa hyvinvointiaan ja asettaa sen tueksi tavoitteita.  

Hyvinvointitassut-työkirja on luotu Sinulle.  

Hyvinvointitassut-työkirjaa voit täyttää halutessasi osio kerrallaan tai voit täyttää sen kerralla kokonaan. Voit selailla, pohtia, kirjoittaa, piirtää, värittää tai vaikka maalata. Työkirjan osioita voi hyödyntää myös vertaistukiryhmissä kimmokkeina keskustelulle tai esimerkiksi erilaisina taidelähtöisinä harjoituksina. Huomaathan, että voit täyttää Hyvinvointitassut-työkirjan uudestaan, vaikka kerran kuukaudessa tai vuodessa. Näin saat asetettua tavoitteita itsellesi ja näet millaisia tunteita, voimavaroja, värejä ja ajatuksia kannat mukanasi ja kutsut elämääsi.  

Sydämellinen kiitos Leijonaemojen vapaaehtoistoimijoille, jotka olivat mukana Hyvinvointitassut- työkirjan kehittämisessä! Kiitos myös koko Leijonaemojen työyhteisölle tästä inspiroivasta mahdollisuudesta saada olla kehittämässä Hyvinvointitassuja.  

Ensimmäinen askel on tärkein. Avaathan linkin ja sukellat seikkailuun. Millaisia värejä Sinä kannat tänään mukanasi?  

Leijonaemot Sanna Pitkänen ja Riikka Rauhala 

Lataa ja tulosta tästä oma HYVINVOINTITASSUT-työkirjasi

Hyvinvointitassut – jotta tänäänkin muistat olla Sinä!  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *