kolme naarasleijonaa makoilee puiden varjossa

Kenelle vertaisryhmä on?

Kategoria: Vertaisten verkko | 0

Tänä syksynä tulee kaksi vuotta siitä, kun istuin ensimmäistä kertaa Leijonaemojen vertaistukiryhmässä. Ihana naapurini vetää kotikaupunkimme omaa ryhmää ja oli jo hetken minua sinne houkutellut. Isoimpana esteenä mietin, että “kuulunko” minä Leijonaemoihin. Meillä oli “vain” allergiaa, refluksia, clostridium difficilea ja puheterapiaa. Mietin, että muut karsastaisivat meitä. Olisihan kaikilla muilla paljon vaikeampaa kuin meillä.

Istuin pöytään muiden kanssa. Oli esittelykierroksen aika ja nopeasti oli minun vuoroni. Kerroin meidän arjesta – valvotuista öistä, kivuliaista lapsista, terapioista, jatkuvista infektioista, korvakierteistä, jatkuvista verikokeista ja lääkärikäynneistä. Tämän jälkeen jäin nolona kuuntelemaan muiden tarinoita.

Pian eräs äiti, jonka lapsella oli eräs syndrooma totesi, että onpa meillä rankkaa. Vaikka heillä on loppuelämän kromosomipoikkeavuus, ei heidän tarvitse käydä kuin kerran vuodessa lääkärissä. Heillä nukutaan hyvin ja lapsi pystyy toimimaan normaalisti ja syömään normaalisti. Silloin ymmärsin, että en minä ollut kummajainen. Minä olin aivan oikeassa paikassa. Muiden erityisvanhempien ympäröimänä.

Tämän jälkeen olen käynyt ryhmissä ilman nolosteluita. Vaikka Leijonaemojen lapsilla on hyvinkin poikkeavia taustoja, silti meitä yhdistää niin moni asia ja voimme ymmärtää toisiamme ennenkuulumattomalla tavalla. On ihanaa saada itkeä sitä väsymystä turvallisessa ympäristössä ja vapauttavaa välillä kirota byrokratiaa alimpaan rakoon.

Kiitos Leijonaemot, että otitte minut ja meidän perheemme avosylin vastaan. Kiitos, että olen teidän kauttanne saanut tutustua aivan uskomattomiin ihmisiin. Kiitos teidän minulla on joka kuukausi paikka, missä voin vapaasti olla juuri niin väsynyt ja turhautunut vanhempi, kuin tuntuu. Ja kiitos näille ihmisille, jotka saavat siellä oman mielen joka kerta nousemaan ja uskomaan, että tästäkin selvitään.

Raisa, www.lapsentyhjalautanen.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *