teatterinaamioita

Valokeilassa: Vellu

Kategoria: Päin perhettä | 0

Kansainvälistä sisarusten päivää vietettiin 10.4.2019. Leijonaemot esittelee tällä viikolla blogissa erityislasten sisaruksia.

Vellu on 11-vuotias viidesluokkalainen, joka harrastaa näyttelemistä ja pianonsoittoa. Kohta on edessä jokakeväinen teatteriesitys ryhmän kanssa vanhemmille. Improvisaatioon perustuva esitys on vielä yllätys sekä esittäjille ja vanhemmille. Esityksen alkaessa Vellu keskittyy näyttelemään, mutta tietää, että perhe on katsomassa esitystä eturivissä.

Hänellä on 14-vuotias erityinen sisko. Erityisyys näkyy perheen arjessa sairaalakäynteinä, joissa Vellukin on ollut pienempänä mukana. Sairaalakäyntien lisäksi erityisyys näkyy matkustaessa. Matkoilla perhe pääsee jonojen ohi ja heidät huomioidaan erityisjärjestelyiden avulla.

Siskon kanssa Vellu tykkää hyppiä kesäisin trampoliinilla. Talvisin sisarukset viihtyvät kodin lähellä pulkkamäessä. Siskolla on herkkä kuulo eikä hän siksi viihdy meluisissa paikoissa tai väkijoukoissa. Linnanmäellä Vellun lempilaite on vuoristorata, johon hän pääsee kavereiden kanssa. Jos ollaan siskon kanssa huvipuistossa, mennään enemmän sellaisiin laitteisiin, mistä siskokin tykkää.

Viime talvella sisko yllätti. Vellu oli aikeissa mennä Superparkiin ystävänsä kanssa, mutta ystävältä murtuikin jalka juuri ennen h-hetkeä. Kun muillekaan kavereille ei sopinut, sanoi sisko lähtevänsä seuraksi. Sisaruksilla olikin tosi hauskaa Superparkissa! Eikä siellä ollutkaan niin meluisaa kuten oli etukäteen ajateltu, joten sisko pärjäsi siellä hyvin. Sisarukset hyppivät erilaisilla trampoliineilla ja pelasivat ja kisailivat yhdessä. Jälkikäteen Vellu kuuli äidiltä, että sisko lähti mukaan, koska oli niin tuskallista katsoa, kun pikkuveljen suunnitelmat menivät pieleen, joten sisko lähti mukaan Vellun takia.

“Parasta siskossani on hänen huumorintajunsa ja hyvä mielikuvitus”, sanoo Vellu.

Karolina Lamroth

Blogiteksti on osa Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hanketta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *