poika veneessä

Valokeilassa: Paavo

Kategoria: Päin perhettä | 0

Kansainvälistä sisarusten päivää vietetään 10.4.2019. Leijonaemot esittelee tällä viikolla blogissa erityislasten sisaruksia.

Paavo, 9 vuotta

Paavo on kolmasluokkalainen, joka harrastaa koripalloa ja tennistä. Yksi hänen ja äidin yhteisistä lempipuuhista on syöminen. He käyvät kahdestaan joskus syömässä sushia. Isän kanssa lojutaan nojatuolissa katsomassa telkkaria tai mennään kuntosalille yhdessä. Paavon perheeseen kuuluu äiti, isä sekä kaksi siskoa. Isosisko on erityislapsi. Pikkusiskon kanssa Paavo leikkii usein tyynysotaa. Joskus käy niin, että sisko alkaa jahdata Paavoa ja sitten juostaan ympäri taloa. Hauskinta pikkusiskossa on se, kun hän on niin pirteä.

Paavo tykkää syödä karkkeja ja olla kavereiden kanssa. Eräs kaveri sai äskettäin koiranpennun, jonka kanssa Paavokin on käynyt leikkimässä. Talviaikaan Paavo urheilee ja pelaa autopelejä. Mutta kesän koittaessa Paavosta kuoriutuu kesämies! Silmät loistavat kirkkaina kun Paavo kertoo kalajuttuja: kuinka hän sai kerran kolmikiloisen hauen katiskalla kesämökin matalasta rantavedestä. Kuinka isosisko ei pysty uimaan, mutta on näppärä haavikalastaja. Kun pikkukalat uivat näykkimään pyörätuolissa istuvaa siskoa hän nostaa äkkiä haavia ja sai kerrankin ainakin kaksikymmentä pikkukalaa! Kesäisin Paavolla on ”miljoona juttua, mitä mä teen”. Joskus hän lomailee ulkomailla, joskus mökillä. Mökillä hän kalastaa ja ui, saunoo ja syö mummon perinneruokaa eli uusia perunoita.

Karolina Lamroth

Kirjoitus on osa Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hanketta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *