sinivuokkoja keväisessä metsässä

Unelmoidaan ja iloitaan saavutuksista

Kategoria: Astetta asiallisemmin | 0

Yhdistyksemme kevätkokousta vietettiin lauantaina 18.5.2019 Allergiatalolla, jossa toimistomme sijaitsee. Päivä alkoi iki-ihanan Maaretta Tukiaisen ohjaamana unelmointina, josta saimme kukin omaan reppuumme, käsilaukkuumme ja takataskuumme opastusta ja ohjausta unelmien ylläpitämiseen. Maaretta rohkaisi meitä unelmoimaan rohkeasti, ei pienesti ja sievästi vaan isosti! Sen jälkeen Leijonaemojen toiminnassa pitkään mukana olleet Pia Lemmetty ja Satu Yli-Talonen kertoivat, miten heidän pienet haaveensa ovat muuttuneet isoiksi unelmiksi ja vielä toteutuneet todeksi! Lisäksi Leijonaemojen äijätoiminnassa mukana oleva Juho Kokkonen kertoi, miten hän on ponnistellut sen vaikeimman kynnyksen yli eli uskaltanut ottaa askeleet unelmoinnista kohti käytännön toimenpiteitä. Unelmilla on tapana toteutua, mutta se vaatii kärsivällisyyttä, sinnikkyyttä ja positiivista uskoa!

Katsaus menneeseen vuoteen

Yhdistyksen kevätkokouksessa katsahdimme edellisen vuoden suuntaan, kun kävimme läpi tilinpäätöksen ja yhdistyksemme toimintakertomuksen. Vuosi alkoi näyttävästi, kun silloinen toiminnanjohtajamme Janet Grundström sai kunnian edustaa erityislapsiperheitä Koreassa olympiasoihtukulkueessa. Sen jälkeen keväällä tapahtui isoja asioita, kun kaksi uutta projektiamme käynnistyivät Minnan ja Karolinan johdolla. Projektit ovat tuoneet uutta kivaa virinää vapaaehtoisille ja tarjonnut monenlaista uutta perheille, erityislapsille ja heidän sisaruksilleen. 

Vuonna 2018 yhdistyksen teemana oli hyvinvointi ja sitä tuettiin monella tapaa eri tapahtumissa ja toiminnoissamme. Hyvinvoinnin tärkein muoto yhdistyksessämme on kuitenkin vertaistuki. Siihen meillä ovat vapaaehtoiset toimijamme antaneet paljon arvokasta aikaansa – vertaisryhmissämme kokoonnuttiin vuoden aikana 213 kertaa ja ryhmissä kävi yhteensä noin 1600 ihmistä. Huikeita lukuja ja siitä kiitos kuuluu aktiivisille vapaaehtoisillemme, joita vuoden aikana on noin sadan henkilön verran liikkeellä leijonantassuillaan. Teette täysin korvaamatonta työtä!

Paljon hyviä, liikuttavia, iloisia ja rentouttavia hetkiä on koettu vertaistukiviikonlopuissamme ja päivätapahtumissa. Nämä irtiotot arjesta tarjoavat monelle erityislapsen vanhemmalle ainutlaatuisia hetkiä aikuisseurassa ja mahdollisuuden saada tukea ja ymmärrystä vertaisilta. Mutta joskus vain on ihan parasta unohtaa kaikki arkinen ja keskittyä tarpomaan lumikengillä metsässä, painimaan sumopainia, itkeä saunan lauteilla, nauraa hervottomasti pähkähulluille vitseille yliväsyneenä, skipata aamiainen tai nukkua ne sallitut päikkärit. Nämä kaikki ja paljon muuta on ollut mahdollisia meidän tapahtumissamme. Tule mukaan kokemaan, mikä on sinun juttusi, mistä innostut ja mikä antaisi sinulle voimaa!

Yhdessä olemme enemmän

Eikä pelkästään vanhempien ja perheiden tukeminen, vaan myös vaikuttamistyö on ollut myös viime vuonna agendallamme. Olemme ottaneet yhdistyksenä kantaa lasten omaishoidon kysymyksiin, kuljetuspalveluiden hankaluuksiin, KELAn kilpailutukseen ja moneen muuhun asiaan, jotka vaikuttavat jäsenperheisiimme. Jäsenmaksullasi saat siis myös omien etujesi ”edunvalvontaa” – meillä on yhdistyksenä vankka jalansija järjestökentässä ja sosiaali- ja terveyspuolella myös päättäjien ja lainsäätäjien suunnasta katsottuna. Mielipidettämme arvostetaan ja näkemystämme kuullaan. Yhdistyksenä meidän etumme on jäsenkuntamme kirjo ja moninaisuus, jota monella potilas- tai perhejärjestöllä ei välttämättä ole. Tuothan siis myös meille toimistolle päin omia näkemyksiäsi ja kokemuksia niistä seikoista, joihin toivot, että voisimme yhdistyksenä tarttua ja viedä eteenpäin.

Yksin ei leijonaemokaan pärjää emmekä me yhdistyksenä. Teemme aktiivisesti yhteistyötä monen järjestön ja toimijan kanssa. Tämä on vahvuutemme – yhdessä olemme enemmän! Yhteistyö näkyy monella tavalla paikallistasolla ja valtakunnallisesti. Esimerkiksi molempien projektiemme ohjausryhmässä on valtavasti tietoa ja osaamista yhteistyökumppaneidemme kautta. Arvostamme tätä vahvasti, sillä vain yhteistyöllä pystymme vaikuttamaan erityislapsiperheiden asemaan, palveluihin ja oikeuksiin.

Terhi Kolari, toiminnanjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *