Vertaistapahtumat voimauttavat

Leijonaemot ry järjestää monenlaista toimintaa, jonka kautta erityislasten vanhemmat pääsevät tutustumaan toisiinsa. Yhdistys järjestää jäsenilleen vuosittain jäsentapaamisia ja kaikille erityislasten vanhemmille avoimia tapaamisia. Vertaistuki -viikonloppuja ja -päiviä, hemmottelu- ja hyvinvointitapahtumia, perhetapahtumia sekä kuukausittain kokoontuvia vertaistukiryhmiä järjestetään eri puolilla Suomea (tulevat tapahtumat). Vertaistapahtumiin ovat tervetulleita kaikki erityislasten vanhemmat, eikä yhdistyksen jäsenyyttä vaadita.

Tapahtumien tavoitteena on antaa osallistujille lisää voimia selviytyä erityislapsen vanhemman arjessa sekä tavata muita vastaavassa tilanteessa olevia vanhempia. Tapaamisten punaisena lankana kulkee vertaistuki.

Tunteita laidasta laitaan – Meitä kaikkia erityislasten vanhempia yhdistää valtava rakkaus hyvin erityiseen lapseen, joka tarvitsee meitä usein vielä paljon enemmän kuin ns. terve lapsi. Rakkauteen liittyy usein kuitenkin myös surua ja pelkoa. Tapahtumien aikana on tilaisuus jakaa ajatuksia ja tunteita muiden vastaavantyyppisessä tilanteessa elävien vanhempien kanssa. Luvassa on aina myös paljon naurua ja lohduttavia kyyneleitä! Tapahtumista pyritään tekemään mahdollisimman rentoja ja vuorovaikutteisia ja tavoitteena on, että osallistujat osallistuvat tapaamisiin mahdollisimman aktiivisesti. Toivomme, että Leijonaemot ja –isät lähtevät tapaamisesta iloisina, rentoutuneina ja uusia ajatuksia saaneina.

Vertaistuki –viikonloput

Vertaistuki – viikonloppu tarjoaa vanhemmille vertaistukea, kannustaa heitä löytämään voimavaroja itsestään, tarjoaa heille tilaisuuden nauttia hyvästä ruuasta rauhassa ja saada osakseen pientä hemmottelua ilman arjen velvoitteita. Viikonlopun tavoitteena on osallistujien voimautuminen, jolloin he jaksavat paremmin erityislapsen perheen rankkaa arkea. Viikonlopun kesto on 1-2 yötä (la-su tai pe-su). Tulevat Vertaistuki -viikonloput.

Vertaistuki –päivät

Vertaistuki -päivän tavoitteena on antaa osallistujille lisää voimia selviytyä erityislapsen vanhemman arjessa sekä tavata muita vastaavassa tilanteessa olevia vanhempia. Päivien rakenne on aina perusidealtaan samanlainen. Aamupäivällä tutustutaan ja iltapäiväksi on varattu vieraileva luennoitsija, joka virittelee osallistujia kullekin kerralle valittuun aiheeseen. Päivien aikana voidaan tehdä ryhmätöitä tai harjoituksia luennon pohjalta. Päivän lopetellaan jotain kivaa ja rentouttavaa yhdessä puuhaten. Tulevat Vertaistuki -päivät.

Vertaisiltamat

Vertaisiltama tarjoaa virkistystä ja hyödyllistä infoa erityislapsiperheiden elämään liittyen. Iltamien tarkoituksena on tukea koko perheen, myös erityislasten sisarusten jaksamista. Tilaisuuksien ajaksi on järjestetty lastenhoito, jotta vanhemmat voivat rauhassa keskustella keskenään. Vertaisiltamat on maksuttomia. Tulevat Vertaisiltamat.

Vertaistukiryhmät

Leijonaemojen vertaistukiryhmät ovat avoimia kaikille erityislasten vanhemmille eikä Leijonaemot ry:n jäsenyyttä edellytetä. Ryhmät kokoontuvat kuukausittain eri paikkakunnilla ympäri Suomea. Ryhmiin osallistuminen on maksutonta. Lastenhoito pyritään järjestämään tarvittaessa ryhmän ajaksi ja se on varattava ennakkoon. Ryhmien vetäjinä toimivat vapaaehtoiset vertaiset eli erityislasten vanhemmat. Tulevat vertaistukiryhmät.

Perhe- ja sisaruustoiminta

Leijonaemot järjestää toimintaa myös perheille ja sisaruksille. Perhe edellä puuhun -hankkeessa erityislapsiperheille järjestetään luontopohjaisia perhetapahtumia. Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hankkeessa toiminta kohdentuu erityislapsen sisaruksille.