Korona-pandemian asettamien rajoitusten vuoksi Leijonaemot tarjoaa väliaikaista tukea Leijonaemoperheille lahjoittamalla ruokakasseja perheille. Lahjoitukset perheille mahdollistaa yksityislahjoitukset sekä Odd Fellows – säätiö.

Ruokakassit ovat ensisijaisesti tarkoitettu perheille, jotka ovat eristyksessä kotona ja kaupassa asiointi on vaikeutunut. Myös perheen taloudellinen tilanne huomioidaan hakemuksessa.

Hakuohjeet: täytä kaikki vaaditut tiedot hakemukseen (puutteellisia hakemuksia ei käsitellä). Hakija valitsee itse toivomansa toimittajan, sekä valmiin ruokakassin tai peruselintarviketilauksen. Jos valitset peruselintarvikkeita, kokoamme kassiin lapsiperheiden tarvitsemia tuotteita. Kohtaan “Ruokakassin toimittajan verkko-osoite” tulee laittaa toimiva linkki palveluntuottajan tilauslomakkeeseen. Yhden ruokatilauksen arvo on maks. 80e ja enintään 3 ruokatilausta yhdeltä perheeltä (enintään yksi tilaus / 2 viikkoa).

Esimerkkejä toimittajista: Alepa kauppakassi, Anton&Anton, Feelia, Fiksuruoka, Kauppahalli24.fi, K-ruoka, Matsmart, Menevä, Ruokaboksi. Huom: toistaiseksi ei toimituksia Sannan ruokakassi tai Foodien /S-ryhmän kautta!

Hakukelpoisia ovat Leijonaemot ry:n jäsenperheet, jotka ovat suorittaneet vuoden 2020 jäsenmaksun 17.3.2020 mennessä. Hakemukset käsitellään ja tilataan palveluntuottajalta siinä järjestyksessä kun ne saapuvat. Huomioithan, että ruokakassillinen tukea -palvelu on uusi tukimuoto, ja samalla kuin me opettelemme parasta toimintamallia, myös toimittajilla on ruuhkaa. Kun hakemuksesi on hyväksytty, saat lisätietoja sähköpostitse ruokakassin toimituksesta. Tämän jälkeen voi vielä kulua hyvä tovi ennen, kuin kassi saapuu perille. Odotathan siis kärsivällisesti. Tärkeää: ruokakassin tilausta ei saa muokata! Jos kassiin sisältyy ruoka-aineita, joita perheenne ei voi käyttää (esim. allergiat), ota yhteys ruokakassi@leijonaemot.fi, jotta muutokset voidaan huomioda.
Toivomme, että kassien saajat toimivat annettujen ohjeiden mukaan, jotta kassien jakelu sujuu hyvin. Annetuista ohjeista poikkeaminen on sääntörikkomus, jonka takia henkilöltä ei hyväksytä uusia hakemuksia.

Leijonaemot ei vastaa palveluntuottajan toimitusehdoista kuten toimituksen kestosta tai muista palveluun liittyvistä ongelmista. Ruokakasseja toimitaan niin kauan kun lahjoitusvarat riittävät. Tiedustelut vain sähköpostitse ruokakassi@leijonaemot.fi.

Huom: Ruokakassillinen tukea -kampanja on toistaiseksi tauolla. Yritämme hakea kampanjalle lisää rahoitusta.