Ladataan tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

“Jokainen tähtikin on erilainen” -valokuvanäyttely, Malmitalo, Helsinki

26.10.14.11.

Leijonaemot ry ja  Nita Vera ylpeänä esittää: “Jokainen tähtikin on erilainen” valokuvanäyttely nähdään syksyllä kahdessa kulttuurikeskuksessa Helsingissä, lokakuussa Kanneltalossa ja Malmitalossa 26.10.- 14.11.2020.

Jokainen lapsi on ainutlaatuinen. Perheissä on erilaisia lapsia; jotkut tarvitsevat enemmän tukea kuin toiset. Minkälaisiksi muodostuvat sisarusten väliset suhteen silloin, kun joku lapsista on erityislapsi?

Valokuvaaja Nita Vera on kuvannut erityislapsiperheiden lapsia Leijonaemot ry:n & Psykoterapiapalvelu Tunnetilan toteuttamien ohjattujen perhehaastatteluiden yhteydessä. Kuvien tavoitteena on tuoda esille sisaruutta voimavarana. Projektivalokuvaukseen ovat osallistuneet myös Oona Markkanen ja Venla Tokola.

Valokuvanäyttelyllä Leijonaemot ry haluaa muistuttaa siitä, että sisaruus on yksi pitkäkestoisimpia ja läheisimpiä ihmissuhteitamme.

“Vamma tai sairaus voi muuttaa sisarussuhteen luonnetta. Monet sisarukset kokevat sisarussuhteen lähentymistä, vahvistumista sekä syventymistä. Vammaisesta tai sairaasta sisaruksesta huolehditaan enemmän, ollaan hänen puolellaan tai jopa tehdään asioita hänen puolestaan. Usein koetaan, että ilot ja surut on tarkoitettu yhteisesti jaettavaksi.”*

Helsingin kaupunki on Leijonaemojen mukana tukemassa erityislasten sisaruksia: Kulttuurikeskus Malmitalo tarjoaa tilat valokuvanäyttelylle. Lisäksi valokuvanäyttelyn aikaan Malmitalon kirjastosta voi löytää erityislapsiperheisiin liittyviä kirjanostoja.

Valokuvanäyttely on maksuton ja kaikille avoin.

Tiedustelut: toimisto@leijonaemot.fi tai puh. 040 482 0260.

Tapahtuma on osa Leijonaemojen ”Erityislapsiperheen näkymätön sisarus” -hanketta.

*Kursiivilla lainattu teksti on ote Sisarussuhteen roolikartasta

 

Tiedot

Alkaa:
26.10.
Loppuu:
14.11.
tapahtumaluokka:
tapahtuma tagia:
, , , ,

Tapahtumapaikka

Malmitalo, Helsinki
Ala-Malmin tori 1
Helsinki, 00700 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
040 3361598
Kotisivu:
http://www.malmitalo.fi

Leijonaemot