Ladataan tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tassutorstai: Arjen mielenterveys

23.11.2023 @ 15:0016:00

Tervetuloa erityislasten vanhemmat sekä heidän kanssaan työskentelevät mukaan Leijonaemojen tassutorstain verkkoluennoille.

Mielen hyvinvointi liittyviä verkkoluentoja järjestetään kolme, joissa kaikissa on oma aiheensa. Voit osallistua kaikkiin kolmeen tai vaikka vaan yhteen. Valitse mielenkiintoisimmat.

Tassutorstait ohjaa Heli Parjanen, Leijonaemojen työntekijä ja Mielenterveyden ensiapu 1® -ohjaaja.

1)   21.9. klo 15 – 16 resilienssi
Resilienssi eli muutosjoustavuus tarkoittaa sitä, miten pienistä ja suurista vastoinkäymisistä selvitään ja palaudutaan. Resilienssi auttaa mieltä joustamaan ja orientoitumaan uudelleen erilaisissa muutoksissa. Usein kuulee sanottavan, että erityislasten vahvemmilla on vahva resilienssi. Resilienssi voikin vahvistua siitä kokemuksesta, että monista vastoinkäymisistä on jo selviydytty ja palauduttu. Toisaalta jatkuvat haasteet voivat myös kuormittaa ja nakertaa resilienssiä, jos palautumista ei koskaan ehdi tapahtua.
Tassutorstaissa kuullaan ensin alustus resilienssistä ja sen jälkeen on tilaa yhteiselle keskustelulle teemasta.

2)  26.10. klo 18 – 19  erilaiset selviytymiskeinot
Jokainen kohtaa elämänsä varrella erilaisia vastoinkäymisiä. Vastoinkäymiset ja kriisit voivat olla portteja muutokseen, mutta ne voivat myös kuormittaa. Meillä jokaisella on erilaisia tapoja selviytyä vastoinkäymisistä ja haasteista. Omien selviytymiskeinojen tunnistaminen auttaa kohtaamaan haastavia tilanteita. On myös hyvä, jos käytössä on useampia selviytymisen tapoja.
Tassutorstaissa kuullaan ensin alustus kriiseistä ja selviytymiskeinoista ja sen jälkeen on tilaa yhteiselle keskustelulle teemasta.

3)  23.11. klo 15 – 16  arjen pienet mielenterveysteot
Mielenterveyttä voi vahvistaa arjen pienillä valinnoilla. Kun huolehdit itsestäsi, myös mielesi voi paremmin. Erityislasten vanhemmilla sekä aika että voimavarat itsestä huolehtimiseen voivat joskus olla vähissä. Pienelläkin teolla voi kuitenkin olla suuri merkitys. Ei tarvitse pyrkiä täydellisyyteen.
Tassutorstaissa kuullaan ensin alustus mielenterveyden vahvistamisesta arjessa ja sen jälkeen on tilaa yhteiselle keskustelulle teemasta.

Tilaisuus ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Verkkoluennolle voi liittyä tällä linkillä, joka avataan noin 10 min ennen luennon käynnistymistä. Luento tallennetaan, mutta keskusteluosuutta ei.

Tilaisuuteen osallistuminen on maksutonta.

Luento toteutetaan verkossa Teams -sovelluksen kautta. Verkkoluennolle on mahdollista liittyä joko tietokoneella tai mobiililaitteella. Mobiililaitteeseen on ensin asennettava maksuton Teams-sovellus omasta sovelluskaupasta. Tietokoneella voi käyttää Teams -sovellusta tai liittyä selaimen kautta verkkosovelluksella.

Tiedustelut: toimisto@leijonaemot.fi tai puh. 050 408 6567

Tiedot

Päivämäärä:
23.11.2023
Aika:
15:00–16:00
tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Teams -verkkotapaaminen
Suomi

Leijonaemot