Haluatko sinä ja perheesi osallistua Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -projektin ohjattuihin perhehaastatteluihin?

Onko perheessäsi useampi  lapsi? Haluatko parantaa perheen sisäistä kommunikaatiota? Haluatko että olisi aikaa kuulla, mitä perheen sisarukset miettivät perhesuhteista? Leijonaemot ry järjestää yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa ohjattuja perhehaastatteluja, joihin olet perheesi kanssa tervetullut mukaan! Haastattelutilanteissa mukana kulkee valokuvaaja Nita Vera, joka perheen halutessa ottaa sisaruksista sisaruskuvan. 

Vuonna 2019 perhehaastatteluja toteutetaan pääkaupunkiseudun lisäksi myös Pirkanmaalla ja muualla Suomessa.  Pääkaupunkiseudun perheet on nyt valittu. Ilmoittautuminen Pirkanmaan ja muun Suomen perheinterventioihin avataan syksyllä 2019.

Perhehaastattelut toteutuvat perheen kotona ja keskustelua ohjaa kaksi ammattilaista. Tarkoitus on jakaa ajatuksia ja tunteita omasta perheestä ja sisaruudesta erityislapsiperheessä. Arjessa on usein haasteita kohdata ja kuulla toisiaan ja perheen voimavaroja voi siten jäädä käyttämättä. Perhehaastattelujen tavoitteena on, että kaikkien perheenjäsenten äänet tulevat kuulluksi.

Perhehaastatteluiden tarkoituksena on tarjota perheelle yhteinen, voimaannuttava kokemus. Perhehaastattelu ei ole perinteinen haastattelu: sen toteuttamisen menetelminä käytetään harjoituksia, joiden tekemiseen osallistuu koko perhe.

Perhehaastattelu ei ole terapiapalvelu, sillä ei ole yhteyttä hoitotahoihin eikä  se sovellu akuutissa kriisissä olevalle perheille.

Ohjatut perhehaastattelut ovat
• Palvelu, joka tuodaan suoraan perheen kotiin veloituksetta ennalta sovittuna aikana
•  Täysin luottamuksellisia

Perhehaastattelussa on mukana valokuvaaja Nita Vera, joka perheen halutessa ottaa sisaruskuvan, jonka perhe saa myöhemmin muistoksi itselleen.

Perhehaastattelut ovat osa STEAn rahoittamaa kolmivuotista Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hanketta.