Haluatko sinä ja perheesi osallistua Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -projektin ohjattuihin perhehaastatteluihin?

Onko perheessäsi useampi lapsi? Haluatko parantaa perheen sisäistä kommunikaatiota? Haluatko että olisi aikaa kuulla, mitä perheen sisarukset miettivät perhesuhteista? Leijonaemot ry järjestää yhdessä Psykoterapiapalvelu Tunnetilan psykoterapeuttien sekä valokuvaaja Nita Veran kanssa perhehaastatteluita, joihin olet perheesi kanssa tervetullut mukaan!

Tämän vuoden aikana perhehaastatteluihin osallistuvat perheet on nyt valittu. Vuosien 2019 ja 2020 aikana perhehaastatteluja tullaan järjestämään pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Ilmoittautuminen niihin alkaa syksyllä 2018.

Perhehaastattelut toteutuvat perheen kotona ja keskustelua ohjaa kaksi ammattilaista. Tarkoitus on jakaa ajatuksia ja tunteita omasta perheestä ja sisaruudesta erityislapsiperheessä. Arjessa on usein haasteita kohdata ja kuulla toisiaan ja perheen voimavaroja voi siten jäädä käyttämättä. Perhehaastattelujen tavoitteena on, että kaikkien perheenjäsenten äänet tulevat kuulluksi.

Ohjatut perhehaastattelut ovat
• Palvelu, joka tuodaan suoraan perheen kotiin veloituksetta ennalta sovittuna aikana
• Kestoltaan noin 1-2 tuntia eikä siihen tarvitse valmistautua ennakkoon
• Kahden psykoterapeutin ohjaamia
• Täysin luottamuksellisia

Ensimmäisellä haastattelukerralla on mukana valokuvaaja, joka perheen halutessa ottaa sisaruskuvan, jonka perhe saa myöhemmin muistoksi itselleen.

Perhehaastattelu ei sovi akuutissa kriisissä olevalle perheelle.

Voit tarvittaessa kysyä lisää psykoterapeutti Riikka Airolta, riikka.airo@tunnetila.net tai puh 040 509 0797.

Perheen on sitouduttava kahteen erilliseen haastattelukertaan, joista ensimmäinen toteutetaan keväällä tai alkukesästä 2018. Toinen haastattelukerta on luonteeltaan seurantakerta ja se toteutetaan elokuun loppupuolella tai syyskuussa 2018.

Perhehaastattelut ovat osa STEAn rahoittamaa kolmivuotista Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hanketta.