Haluatko sinä ja perheesi osallistua Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -projektin ohjattuihin perhehaastatteluihin?

Onko perheessäsi useampi kouluikäinen lapsi? Haluatko parantaa perheen sisäistä kommunikaatiota? Haluatko että olisi aikaa kuulla, mitä perheen sisarukset miettivät perhesuhteista? Leijonaemot ry järjestää yhdessä Psykoterapiapalvelu Tunnetilan psykoterapeuttien kanssa ohjattuja perhehaastatteluja, joihin olet perheesi kanssa tervetullut mukaan! Haastattelutilanteissa mukana kulkee valokuvaaja Nita Vera, joka perheen halutessa ottaa sisaruksista sisaruskuvan. 

Huomio pääkaupunkiseudun Leijonaemo-perhe! Hae mukaan perhehaastatteluun!

Haemme nyt perheitä pääkaupunkiseudulla toteutettaviin perheinterventioihin eli ohjattuihin perhehaastatteluihin. Ilmoittaudu mukaan täällä. Perhehaastatteluihin valitaan kymmenen perhettä. Vahvistamme valinnat myöhemmin sähköpostitse.

Vuonna 2019 perhehaastatteluja myös muualla Suomessa. Niihin avataan ilmoittautuminen myöhemmin keväällä.

Perhehaastattelut toteutuvat perheen kotona ja keskustelua ohjaa kaksi ammattilaista. Tarkoitus on jakaa ajatuksia ja tunteita omasta perheestä ja sisaruudesta erityislapsiperheessä. Arjessa on usein haasteita kohdata ja kuulla toisiaan ja perheen voimavaroja voi siten jäädä käyttämättä. Perhehaastattelujen tavoitteena on, että kaikkien perheenjäsenten äänet tulevat kuulluksi.

Perhehaastattelut on tarkoitettu kouluikäisten lasten perheille. Niiden tarkoituksena on tarjota perheelle yhteinen, voimaannuttava kokemus. Perhehaastattelu ei ole perinteinen haastattelu: sen toteuttamisen menetelminä käytetään harjoituksia, joiden tekemiseen osallistuu koko perhe.

Perhehaastattelu ei ole terapiapalvelu, sillä ei ole yhteyttä hoitotahoihin eikä  se sovellu akuutissa kriisissä olevalle perheille.

Ohjatut perhehaastattelut ovat
• Palvelu, joka tuodaan suoraan perheen kotiin veloituksetta ennalta sovittuna aikana
• Kestoltaan noin 2 tuntia eikä siihen tarvitse valmistautua ennakkoon
• Kahden psykoterapeutin ohjaamia
• Täysin luottamuksellisia

Perhehaastattelussa on mukana valokuvaaja Nita Vera, joka perheen halutessa ottaa sisaruskuvan, jonka perhe saa myöhemmin muistoksi itselleen.

Voit tarvittaessa kysyä lisää psykoterapeutti Riikka Airolta, riikka.airo@tunnetila.net tai puh 040 509 0797.

Perhehaastattelut ovat osa STEAn rahoittamaa kolmivuotista Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hanketta.