Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA on antanut myönteisen avustusehdotuksen Leijonaemot ry:n hankkeille Perhe edellä puuhun ja Erityislapsiperheen näkymätön sisarus. Hankkeet käynnistyvät vuonna 2018 rahoituksen vahvistuessa ja toteutetaan vuosina 2018-2020.

Perhe edellä puuhun -hanke

Perhe edellä puuhun -hankkeessa lähdetään koko perheen voimin tutkimaan luontoa ja sen hyvinvointivaikutuksia. Hankkeen merkeissä tutustutaan erilaisiin luontokohteisiin jotka valikoidaan erityislapsiperheiden haaveiden ja toiveiden pohjalta. Vierailemme esimerkiksi erilaisilla kotieläintiloilla, tutkimme millaisia mahdollisuuksia löytyy lähiluonnosta ja otamme selvää miten esimerkiksi yöpyminen ulkona koko perheen voimin onnistuu erityisen arjen puitteissa.

Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki erityislapsiperheet yli lasten diagnoosirajojen! Toimintaan voivat osallistua myös perheet, joiden lapsella ei ole vielä virallista diagnoosia sekä perheet, joiden erityislapsi on kuollut.

Hankkeen päätavoitteena on vahvistaa erityislapsiperheiden voimavaroja, vahvuuksia sekä sisäistä vuorovaikutusta ja torjua yksinäisyyttä. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomen vapaaehtoisvoimin.

Onko sinulla erityistä osaamista luonnon parissa? Haluatko mukaan ideoimaan tapahtumia, tai oletko innokas vapaaehtoinen? Haluaisitko alueellesi koko perheen yhteistä luontoaiheista touhua? Ilmianna itsesi ja timanttiset ideasi Minnalle: minna.juvalainen@leijonaemot.fi

Perhetapahtumat Seuraa somessa

Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hanke

Tässä projektissa järjestetään toimintaa erityislapsiperheen sisaruksille ja tuodaan sisarusta näkyviin ja kuuluviin perheessä. Hankkeen aikana tarjotaan illanviettoja vertaistuen parissa sekä viikonloppuja yhdessä vanhempien kanssa.

Lisäksi Leijonaemot ry järjestää yhdessä Psykoterapiapalvelu Tunnetilan psykoterapeuttien sekä valokuvaaja Nita Veran kanssa perhehaastatteluita, joihin olet perheesi kanssa tervetullut mukaan!

Perhehaastattelut ovat koko perheen hyvinvointia edistäviä ja niissä kaikkien perheenjäsenten ääni tulee kuulluksi. Erityislapsiperheen sisaruksilla on perhehaastatteluissa mahdollisuus tuoda esiin omaa näkökulmaansa: kuvata tunteitaan ja ajatuksiaan liittyen omaan paikkaansa perheessä. Haastattelut toteutetaan psykoterapeuttien toimesta ja kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Vuoden 2018 aikana perhehaastattelut toteutetaan pääkaupunkiseudulla. Näihin haastatteluihin osallistuvat perheet on nyt valittu. Vuoden 2019 ja vuoden 2020 aikana perhehaastatteluita toteutetaan myös muualla Suomessa. Ilmoittautuminen niihin alkaa syksyllä 2018.

Perhehaastattelut Sisaruustapahtumat

Kiinnostaisiko vapaaehtoistyö? Haluaisitko olla mukana vapaaehtoisena projektissa esimerkiksi toteuttamassa illanviettoja? Olet tervetullut mukaan! Vapaaehtoiset koulutetaan tehtäviin etukäteen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hankkeessa työskentelee Karolina. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro toiveesi ja ideasi sähköpostitse: karolina.lamroth@leijonaemot.fi

Projektityöntekijät Karolina ja Minna palveluksessanne!