Suuntamysteeripelin ohjeet

Suuntamysteeripeli on Suomen ladun kehittämä kaikkien vapaassa käytössä oleva joukkuepeli, jota voi pelata maksimissaan 8 joukkueella. Minimissään joukkueita voi olla 2. Hyvä koko joukkueelle on 2–4 henkeä. Peli kannattaa rakentaa avoimelle paikalle, jossa sijaitsee muutamia puita. Puita tarvitaan rastien suunnitteluun. 

Pelin tarkoituksena on yrittää ratkaista tehtävät tietyssä ajassa, yleensä noin 3 minuutissa. Aikaa voi tarvittaessa pidentää tai lyhentää, tehtävien haasteellisuudesta riippuen. Tarkoituksena on yrittää selvittää ratkaistujen tehtävien avulla koodi ja koodin avulla avata arkussa oleva lukko. Ajan loputtua, ohjaaja ilmoittaa siitä mahdollisimman kuuluvalla äänimerkillä. 

Mikäli joukkue ehtii ratkaista tehtävän ja avata arkun ennen annetun ajan päättymistä, jäävät he odottamaan ajan päättymisestä kertovaa äänimerkkiä. Jos joukkue on saanut koodin selville ja avaamassa arkkua ajan päättyessä, he saavat yrittää avata lukon. Jos joukkue saa arkun auki, he saavat ottaa sieltä palkinnon. Palkinto laitetaan joukkueen mukana kulkevaan kuksaan tai muuhun mukana olevaan kulhoon. Muista tämän jälkeen sulkea arkku, ja sekoittaa lukon koodi.

Tehtävän ratkaisun jälkeen joukkueet siirtyvät kellonsuuntaisesti (myötäpäivään), eteenpäin. Jokaisen joukkueen tehtävänä on käydä jokaisessa ilmansuunnassa. 

Kun kaikki joukkueet ovat käyneet kaikki ilmansuunnat läpi, alkaa pisteiden lasku. Pelin voittaa se/ne joukkue/joukkueet, jolla/joilla on eniten palkintoja. 

LUE / TULOSTA PELIN OHJEET (pdf)

LUE / TULOSTA PELIN VASTAUKSET (pdf)