Haluatko sinä ja perheesi osallistua Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -projektin ohjattuihin perhehaastatteluihin Pirkanmaan alueella?

Onko perheessäsi useampi lapsi? Haluatko parantaa perheen sisäistä kommunikaatiota? Haluatko että olisi aikaa kuulla, mitä perheen sisarukset miettivät perhesuhteista? Leijonaemot ry järjestää yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa ohjattuja perhehaastatteluja, joihin olet perheesi kanssa tervetullut mukaan.

Vuonna 2019 ohjattuja perhehaastatteluja toteutetaan pääkaupunkiseudun lisäksi myös Pirkanmaalla. Pirkanmaan ohjatut perhehaastattelut toteuttaa Leijonaemojen yhteistyökumppani Vuorovaikutushoito ILO. Ohjattuun perhehaastatteluun voivat osallistua sellaiset pirkanmaalaiset perheet, joissa on erityislapsi ja hänellä eri-ikäisiä sisaruksia. Perhehaastatteluihin otetaan rajallinen määrä perheitä ja valinnoista tiedotetaan perheille kirjallisesti. Ilmoittaudu Pirkanmaan ohjattuihin perhehaastatteluun tästä

Perhehaastattelut toteutuvat perheen kotona ja keskustelua ohjaa kaksi ammattilaista. Tarkoitus on jakaa ajatuksia ja tunteita omasta perheestä ja sisaruudesta erityislapsiperheessä. Ohjattujen perhehaastattelujen tavoitteena on, että kaikkien perheenjäsenten äänet tulevat kuulluksi. Niiden tarkoituksena on myös tarjota perheelle yhteinen, voimaannuttava kokemus: löytää yhdessä jokaisen perheenjäsenen vahvuuksia ja perheen voimavaroja sekä saada arkeen ripaus jaettua iloa. Ohjattu perhehaastattelu ei ole perinteinen haastattelu: sen toteuttamisen menetelminä käytetään harjoituksia, joiden tekemiseen osallistuu koko perhe.

Perhehaastattelu ei ole terapiapalvelu, sillä ei ole yhteyttä hoitotahoihin eikä  se sovellu akuutissa kriisissä olevalle perheille.

Ohjatut perhehaastattelut ovat
• Palvelu, joka tuodaan suoraan perheen kotiin veloituksetta ennalta sovittuna aikana
•  Täysin luottamuksellisia

Perhehaastatteluissa mukana kulkee ammattivalokuvaaja, joka ottaa kuvan perheen yhteisestä työskentelystä  sekä perheen halutessa sisaruskuvan. Kuvat perhe saa myöhemmin muistoksi itselleen.

Perhehaastattelut ovat osa STEAn rahoittamaa kolmivuotista Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hanketta.