kaksi iloista nuorta

Yhdessä meillä on aina hauskaa

posted in: Päin perhettä | 0

Siskon kans lähen syömään, pystyn asioist juttelee
ja mun siskolle pystyn kertoo et miten duunissa menee.
Isoveljen työhön kuuluu huolehtia siskosta, ettei sille tapahdu mitään pahaa ollenkaan.
Mun isälle, äidille, siskolle haluun kertoo ootte rakkaita mulle.

Isoveljeni Kalle ”MC KOO” on 28-vuotias rap-artisti ja radiotoimittaja. Kun kuulin Perhe -biisin ensimmäistä kertaa, aloin kyynelehtimään. Se ei ehkä ole yllättävää mun kaltaiselle herkkikselle, mutta se kolahti. Kalle oli juuri muuttamassa pois kotoa ja olin itse valmistumassa lukiosta. Yhtäkkiä meistä oli kasvanut aikuisia, vaikka vasta vähän aikaa sitten nukuttiin yhteisessä huoneessa ja leikittiin pihalla piilosta.

Kalle on asunut Kalasatamassa tuetussa asumisyksikössä nyt lähes 4 vuotta ja hän viihtyy siellä paremmin kuin hyvin. Kalle on itsenäistynyt valtavasti ja oppinut paljon uutta. Nykyään hän osaa katsoa kelloa ja aikatauluttaa lähtemistään, käynnistää astianpesukoneen ja liikkua omatoimisesti esimerkiksi keskustaan. Välillä täytyy kuitenkin muistutella pyykkivuoron varaamisesta ja kämpän siivoamisesta, koska noh… Ne ovat tylsiä juttuja!

Kysyin äidiltäni muistoja minun ja isoveljeni lapsuudesta ja siitä, minkä ikäisenä tajusin Kallen olevan erityinen. Äitini kertoi, etten koskaan ole sen kummemmin kiinnittänyt siihen huomiota. Kallehan on isoveljeni! Pikkusiskona halusin seurata Kallea samaan päiväkotiin ja peruskouluun, koska tiesin, että yhdessä meillä on aina hauskaa.

Koen, että erityislapsen sisarena kasvaminen on valtava rikkaus. Kallen kautta olen oppinut ihmisten erilaisuudesta ja sen merkityksestä. Kalle muistaa aina kertoa tunteistaan ja siitä, että perhe on tärkeä. Meidän yhteisiksi jutuiksemme ovat muodostuneet yökyläilyt Kalasatamassa, kävelylenkit Mustikkamaalla ja mikä parasta, pizzahetket lähiravintolassa.

Opiskelen viimeistä vuotta Vierumäellä Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi. Sen lisäksi, että opinnäytetyöni suuntautuu erityisliikunnan puolelle, olen erittäin kiinnostunut soveltavan liikunnan tapahtumista. Tänä keväänä sain kunnian olla osana Suomen Special Olympics joukkuetta. Special Olympics -maailmankisat järjestettiin ensimmäistä kertaa Lähi-idässä, Arabiemiraateissa. Suomea kisoissa edusti yli 100 hengen joukkue 14 lajissa!

Uskon, että kiinnostukseni soveltavaan liikuntaan on pitkälti isoveljeni Kallen ansiota.

Rosa Havumäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *