Valokeilassa: siskokset

posted in: Päin perhettä | 0

Tässä kirjoituksessa elämästään kertovat 15- ja 17-vuotiaat siskokset. Heidän perheeseensä kuuluvat äiti, isä, viisi lasta, kaksi koiraa ja hamsteri. Heillä on perheenä paljon yhteisiä mielenkiinnonkohteita, kuten esimerkiksi musiikki, urheilu ja matkustaminen.

Siskokset tykkäävät tehdä monenlaisia asioita yhdessä ja erikseen. Vanhempi heistä harrastaa oboen ja kitaran soittoa. Nuorempi harrastaa balettia ja lenkkeilyä. He molemmat tykkäävät käydä elokuvissa, matkustella ja hoitaa heidän koiriaan. He käyvät vuoden aikana useissa musiikki- ja festaritapahtumissa. Lisäksi uutena asiana on ollut kokeilla erilaisia urheilulajeja, kuten esimerkiksi tankotanssi, jooga ja pilates. Mutta välillä on mukava myös vain olla ja vaikka asettua kotiin television ääreen.

Tärkeimmiksi asioiksi heidän elämässään he kertoivat koulunkäynnin, kaverit ja harrastukset. Nuoremmalle tärkeää on oma hamsteri ja sen hoitaminen. Hän myös nauttii leipomisesta, ja saa leipomistoiveita koko perheeltä. Harrastusten lisäksi vanhempi nauttii omasta ajasta sekä rauhasta. Musiikin harrastamisen lisäksi sen kuunteleminen on osa vapaa-aikaa. Pitkien koulupäivien sekä harrastusmenojen ohella riittävä uni on erittäin tärkeää.

Heidät tekee iloiseksi lomamatkat, hyvä ruoka, koirat, yhdessä tekeminen sekä onnistumiset esim. koulussa ja oboensoitossa.

Perheeseen kuuluu erityinen sisarus, joka on nuori mies, hän haluaa harrastaa ja mennä enemmän veljien kanssa. Hän pitää erityisesti jääkiekosta, johon hänestä on mukavampi mennä miesten kesken. Lisäksi hän tykkää käydä uimahallissa ja he ovatkin käyneet perheen kesken pienemmällä porukalla uimassa sekä elokuvissa.

Erityinen sisarus on hyvin usein mukana ihan arkisissa asioissa, kuten kauppareissuilla ja muissa menoissa, kuten esim. katsomassa sisarusten harraste-esiintymisiä. Erityinen sisarus on myös mukana lomamatkoilla ja hän nauttii niistä niin kuin muutkin.

Kysyttäessä mikä heistä tulee mahdollisesti isona ja miksi haaveilet tästä ammatista he kertovat näin: nuorempi sisko haaveilee sairaanhoitajan ammatista ja vanhempi sisko ei osaa sanoa, mikä olisi jatko-opiskelupaikan toive. Nuorempi haaveilee juuri tästä ammatista, koska tykkää auttaa ihmisiä ja tulee kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen. Vanhemman haasteena on se, että lukiossa pitäisi tehdä ainevalintoja, mutta ei ole selkeää päämäärää, mille alalle suuntautuisi. Hän on analyyttinen eli sopivia aloja voisi olla vaikka koodiala, juridiikka tai kirjanpito. Myös musiikki voisi olla osa ammattia.

Lopuksi kysyin, miltä tuntuu, että heidän elämästään kirjoitetaan blogikirjoitus. Heidän mielestään haastattelua oli kiva tehdä ja se laittoi heidät pohtimaan näitä kysyttyjä asioita.

Heidi Lampela
Kirjoittaja on Diakonia- ammattikorkeakoulun sosionomi-varhaiskasvatuksenohjaaja -opiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *