Valokeilassa: Heikki

posted in: Päin perhettä | 0

Tässä haastattelussa esiin astuu kaikkien höpöhöpöukkojen kuningas, huumorimies ja veljistä parhain, joka tykkää syödä rusinoita ja halkeaa uteliaisuudesta elämää kohtaan. Haastattelu toteutettiin useampana päivänä pienissä pätkissä, koska “äiti kato mulla ei oo ihan hirveesti koko ajan aikaa tällaiseen”.

Noora: No, kukas sinä olet?

Heikki: Nooo, Heikki Aku Mikael Hakala. Äiti, kirjoitikko varmasti koko mun nimen?

Noora: Kuinka vanha oot?

Heikki: Viisvuotias.

Noora: Missäs oot päivisin, kun isi ja äiti käy töissä?

Heikki: Öööööm, tota tota, meen kyllä aina viskariin. Siellä opetellaan uusia asioita.

Noora: Mikä siellä viskarissa on kaikkein kivointa?

Heikki: Leikkiminen ja palapelit.

Noora: Kukas on sun paras kaveri ja miksi?

Heikki: Iso-Pyry. Se on mun kivoin kaveri, koska emmää tiiä. No, tiän mää sen, että se aina tekee palapelejä mun kanssa. Sitten me leikitään autoilla myös. Pyry tykkää myös supersankareista, ja myös Spidermanista ja siitä mustasta Spidermanista, jonka nimi on Venomi.

Noora: Mikä susta tulee isona?

Musta tulee ninja. Mää haluan ninjaks siks, että mää vaan haluan. Ninjailu on kivaa. Siitä ei kyllä varmaan saa rahaa, mutta voin kyllä silti vain sitä tehdä. Tai sit oon vaan Spiderman.

Heikki

Noora: Mitkä on sun lempiasioita, mistä kaikkein eniten tykkäät?

Heikki: Mä tykkään Ninjago-legoista. Ja sit tota myös Spidermanista. Spiderman-ajokit on kaikista kivoimpia. Niitä pitäis ostaa ehdottomasti lisää. Laita siihen vielä, että mää tykkään myös kaikista legoista. Mää tykkään vähän mehiläisistä, mutta en yhtään hämppiksistä ja hyttysistä ja ampiaisista.

Heikki: Onko sulla siinä äiti sitä lempivärikysymystä? Jos ei oo, niin laita se siihen. Mää tykkään kaikista väreistä, koska kun niitä sekoittaa, niin niistä tulee mustaa.

Noora: Onko sulla sisarusta?

Heikki: On mulla, Hannes on mun isoveli.

Noora: Kerro Hanneksesta jotakin?

Heikki: Hannes tykkää haravoista ja lapioista. Hannes on ihan sairaan kiva, vaikka mua vähän harmittaa, kun se ei voi juosta aina mun kanssa. Se vaan liukuu pitkin lattiaa ja hiissaa mattoja.

Noora: Mitä sää alat harrastaa ens syksynä?

Heikki: Mä meen iskän kanssa metsälle. Pappa tulee meidän kanssa. Domilla on turkki ja neljä jalkaa, joten se tulee myös.

Noora: Haluatko sanoa Heikki tän haastattelun lopuksi vielä blogin lukijoille jotakin?

Heikki: Mää haluaisin toivottaa hyvää sisarusten päivää ja olispa jo kesä. Me ollaan puhuttu Pyryn kanssa koronasta viskarissa. Pyry on sanonu, ettei koronavirus palaa enää kesällä, ja mää uskon siinä Pyryä tosi paljon.

Heikki: Äiti, kirjotiksää sitten varmasti kaikki sanat, mitkä minä sanoin?

Haastattelijana ja tarinoiden kirjaajana toimi Noora-äiti.

Valokeilassa-sarjan blogitekstit ovat osa Leijonaemojen Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hanketta , jossa huomion valokeilassa ovat erityislasten sisarukset. Kansainvälistä sisarusten päivää vietetään lauantaina 10.4. ja Leijonaemot kannustaa pistämään silloin kekkerit kotiväen kesken pystyyn!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *