Valokeilassa: Amanda

posted in: Päin perhettä | 0

Amanda on 17-vuotias nuori neiti, jonka perheeseen kuuluu isä, äiti, 12-vuotias pikkuveli ja noin 10-vuotias Viiru-kissa.

Amanda ei juuri nyt harrasta mitään erityistä mutta tykkää tavata kavereita ja ulkoileminen on mukavaa puuhaa myös. Amanda kertoo viettävänsä mielellään aikaa perheensä kanssa. Perhe, kaverit sekä isovanhemmat ovat Amandalle erityisen tärkeitä. Koulukin tuntuu nykyään tärkeältä hänen opiskellessa unelma-ammattiinsa eläintenhoitajaksi. Amanda asuu vielä kotona mutta arkipäivisin hän asuu opiskelija-asuntolassa lähellä koulua. Elämään tuo iloa läheiset, kaverit ja Viiru-kissa, jota hän rakastaa, tottakai.

Amanda tykkää pelailla pikkuveljensä kanssa PlayStationilla. Lautapelejäkin he pelaavat joskus. Yksi suosikkipeleistä on Monopoly empire. Amanda mietti mitä eläimiä he voisivat olla, jos he olisivat syntyneet metsän eläimiksi. Pikkuveli voisi olla susi. Susi on ujo ja varautunut, kuten veljensäkin usein on mutta tuttujen kanssa pikkuveli tulee toimeen. Veli on usein myös hyvin energinen. Amanda ei itsestään oikein osannut kertoa mikä eläin häntä parhaiten kuvastaisi.

Aikuisena hän toivoo työskentelevänsä unelma-ammatissaan eläintenhoitajana. Haave tästä ammatista syntyi yläasteella. Amanda on hyvä eläinten kanssa ja tykkää niistä valtavan paljon. Kuulostaa siltä, että hän on kuunnellut sydäntään ja kulkee kohti unelmaansa. Tulevaisuudessa hän toivoo olevansa rohkeampi ja saavansa auttaa muita. Amanda haaveilee Espanjaan muuttamisesta. Siellä hän saisi työskennellä kodittomien eläinten hyväksi. Syntyy vaikutelma, että se olisi jo enemmän kuin unelmien täyttymys.

Haastattelukysymyksiä oli Amandan mielestä hauska miettiä. Erityisen mukavalta tuntui se, että erityisen sisaruksen elämästä ollaan kiinnostuneita. Huomio kiinnittyy usein perheen erityislapseen. Nyt oli erityisesti Amandan vuoro olla valokeilassa.

Henna Hautala
Kirjoittaja on Diakonia-ammattikorkeakoulun sosionomi-diakoni opiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *