Valokeilassa: Aada

posted in: Päin perhettä | 0

Aada on juuri täyttänyt 9 vuotta ja on nyt toisella luokalla. Aadan kiva ja hassu perhe pitää sisällään erityisen isoveljen, isän, äitipuolen, velipuolen, äidin, äidin miehen, Pörri ja Miki- kissat sekä Moka-koiran.

Aadalla on erityinen isoveli ja hän kertoo, että mikäli he olisivat syntyneet eläiminä, olisi hän itse pupu siitä syystä, että ne ovat söpöjä. Isoveli sen sijaan olisi leijona, koska hänellä on kova ääni.

Isoveljen kanssa on kivaa pelata tietokoneella. Toisinaan sisarukset innostuvat leikkimään yhdessä Elävä peitto- leikkiä, jossa erityinen isoveli on tärkeässä roolissa. Isoveljen bravuuri on elävänä peittona toimiminen. Aada kertoo, että leikissä isoveli on peiton alla sängyssä ja hän itse peiton päällä. Leikin ideana on, että elävä peitto (isoveli) yrittää ottaa peiton päällä olevan kiinni. Mukaan tähän leikkiin usein otetaan myös velipuoli, mutta eläväksi peitoksi hänkään ei pääse.

Ulkoileminen on koko perheelle tärkeää ja pihalla erityisen sisaruksen kanssa usein leikitään hippaa, sillä isoveli pitää hippana olemisesta. Arjessa koulun lisäksi on harrastuksia ja muuta kivaa puuhaa. Aada kertoo, että isoveli pelaa jalkapalloa ja tykkää myös puhelimella ja tietokoneella pelaamisesta. Uutisten tarkkaileminen on isoveljelle myös tärkeää.

Aadan yksi lemppariharrastus on Littlest Pet Shop- hahmojen eli Petsien kerääminen, samoin kuin niillä leikkiminen. Petseille Aada on rakentanut ison kylän, josta löytyvät ulkoporealtaasta lähtien kaikki mitä Petsit tarvitsevat, myös nimikoidut hammasharjat. Youtuben kautta on mielenkiintoista seurata myös tubettajia ja esille nouseekin “Cessupetshops”- niminen tubettaja, jonka kanava on ahkerassa seurannassa. Maanantaisin Aada kuitenkin kaivelee urheiluun sopivat vaatteet, sillä Sporttikerho tai tuttavallisemmin urheilukerho kokoontuu tuolloin. Hänen mukaansa urheilukerhossa on mukava käydä, sillä tekeminen ei ole lajisidonnaista, vaan siellä pelataan, leikitään ja tärkeintä on yhdessä liikkuminen.

Aikaa arjessa jää kuitenkin myös piirtämiselle, joka on mieluisaa puuhaa ja erityisesti puuväreillä piirtäminen on mukavaa. Piirtäminen ja askarteleminen ovat Aadan mielestä toisinaan vaikeita, sillä hän on tarkka siitä, millaisia tuotokset ovat. Vinkkejä piirtämiseen hän on katsonut myös Youtubesta. Lukeminen sekä siihen liittyvät tunnit koulussa ovat mieluisia ja lukeminen on Aadan mielestä helppoa.

Tokaluokkalaisena hän on oppinut jo monenlaisia taitoja. Aada kertoo, että joskus yksin kotona oleminen oli hieman vaikeaa, sillä hän jännitti yksin olemista, jos vaikka sattuisi jotain. Tällä hetkellä kotona oleminen yksin sujuu mukavasti ja kännykkä tuo turvaa, sillä sen avulla saa perheen aikuisiin yhteyden, mikäli sitä tarvitsee.

Iloiseksi Aadan saa piirtäminen sekä Petseillä leikkiminen. Myös kavereiden kanssa leikkiminen on mukavaa. Aadan mielestä on mukavaa käydä kavereilla, sillä tuolloin kotona olevat pojat eivät ole sotkemassa leikkejä. Toisinaan kutsu käy myös Aadan luo leikkimään ja tuolloin aikuiset yrittävät pitää pojat pois tyttöjen touhuista.
Elämä erityisen sisaruksen kanssa on normaalia arkea Aadalle. Haastattelukysymyksiin vastaaminen hänen mielestään oli mukavaa, mutta hänestä tehtävä blogi tuntuu hieman hassulta, mutta samaan aikaan kivalta.

Anu Nurminen
Kirjoittaja on Diakonia-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *