Merelle mieleni tekisi

posted in: Päin perhettä | 0

Ulos talosta, pois pihasta, on Maliken mainoslause. Minun sydämeeni se on osunut siitä lähtien kun pojallani todettiin vaikea cp-vamma. Ulos on päästävä sillä raittiissa ilmassa ajatukset selkiytyvät ja mieli rauhoittuu. Jos lenkille pääsee meren rantaan, niin se tuo aivan toisenlaisen rauhan. Aaltojen ääni, lokkien nauru ja auringon lasku horisonttiin ovat poikkeuksellisen vangitseva elementtejä. 

Kokkolassa sijaitsee kaksi esteetöntä kohdetta meren rannalla, jotka ovat ylitse muiden. Rantaraitti on muutaman kilometrin mittainen reitti, jonka lähtöpaikan ja pituuden voi itse valita. Reitin varrelta löytyy venevajoja, kalliota, kesäravintola ja penkkejä joille voi pysähtyä ihailemaan merta. 

Tuulisten päivien suosikkini on Villa Elban esteetön luontopolku. Sen varrelta löytyy kesällä korkeaa kaislikkoa, kaatuneita puita ja tietysti esteetön lintutorni. Ja jos nälkä yllättää, niin kesäravintola löytyy täältäkin. Talvisin polun varrella asuu yli 30 tonttua ja jäällä pääsee napakelkan kyytiin.

Rannalle pääseminen ja meren ihaileminen ei ole yhtä helppoa kuin ennen. Apuvälinerattaiden kanssa ei mennä Karhin kallioille eikä Ohtakarin uimarannalle. Siksi meillä on maastorattaat, kantorinkka, kantoreppu ja talvea varten erityispulkka sekä erityisrattikelkka. 

Kun Leijonaemot käynnisti Perhe edellä puuhun -projektin, oli itsestään selvää että tässä projektissa haluamme olla mukana. Haluamme olla mukana mahdollistamassa luontoelämyksiä meren rannalla niille perheille ja lapsille, joille kotoa poistuminen ei ole itsestään selvyys. Että yhden viikonlopun ajan me järjestäisimme lapsille mahdollisuuden heitellä kiviä mereen, päästä laiturisaunan löylyihin ja rakentaa vaikka kaarnavene. 

Meille vertaisohjaajille järjestetty koulutus oli upea. Saimme yöpyä puumajoissa, pääsimme suureen savusaunaan ja kävimme kastautumassa jääkylmässä purossa. Kiitos järjestelyistä Storfinnhovagårdille ja Minnalle!

Toukokuun lopulla, kun luonto on vihreää jo meren rannallakin, minulla on ilo kutsua sinut perheesi kanssa mukaan Perhe edellä puuhun -viikonloppuun Kokkolaan, nuorisokeskus Villa Elbaan.  Käydään saunomassa, ihmetellään metsän monimuotoisuutta ja syödään hyvin, merta unohtamatta. Ja älä huoli, Kokkolassa on hyvä lastenpäivystys 24/7, jonne on matkaa Villa Elbasta alle neljä kilometriä, jos epilepsiamörkö, diabetesmörkö tai jokin muu mörkö kummittelee mielessäsi. Tehdään tästä viikonlopusta meidän lapsille unelmien täyttymys!

Leijonaemo Laura

Koko perheen luontoviikonloppu järjestetään 24.-26.5.2019 Kokkolassa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! Viikonlopun tarkempi ohjelma räätälöidään osallistujien toimintakayvyn mukaan, kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, miten huomioimme teidän perheenne ja millaisia toiveita teillä on viikonlopulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *