Hyvän olon lähteenä Bruce Dickinson

posted in: Päin perhettä | 0

Kirjoittaja: Karolina Lamroth, Leijonaemo

Kun perheessä on erityinen lapsi, tarvitaan vanhemmilta erityisen paljon fyysistä ja henkistä kanttia.

On jaksettava ottaa vastaan mitä tulee, kestettävä ikävätkin uutiset hoitavalta taholta. Ja oltava lapselle syli, olkapää, roskakori ja pehmeä tyyny. Sairaalareissut, lääkkeet, terapiat, epikriisit, Kelan paperit. Antaa tulla vaan. Vastaanottaja on ehkä nuutunut, huolesta kankeana ja väsynyt vanhempi, mutta hengissä.

Mitä tehdä nuutuneelle ololle? Aina ei pääse metsään voimaantumaan. Päässä ei ole yleviä ajatuksia eikä jääkaapissa ole kevyitä ja terveellisiä ituja. Lenkkarit hankaavat eikä kotijumppa Jane Fondan neuvoilla innosta.

Minulle yksi energian tuoja on musiikki. Saatuani jälkikasvun nukkumaan voin laittaa kuulokkeet korville ja sulkeutua musiikkiin. Valitsen erilaisia musiikkityylejä erilaisiin tilanteisiin. Sairaalareissuihin, joissa on oltava asiallinen, tyyni ja kaiken kestävä soturiäiti, valmistaudun kuuntelemalla räyhäkkää tukkaheviä. Suoritettuamme lapsen kanssa kuumottamat tutkimukset läpi, palattuamme kotiin ja mussukkani tuhistessa unten mailla, voin antaa stressin laueta kyynelvirtaan ja kastella olohuoneen sohvan Vesalan biisien siivittämänä.

Tilanteen salliessa käyn paljon konserteissa nauttimassa elävästä musiikista. Tällä viikolla kävi niin ihanasti, että pääsin puolisoni kanssa kahdestaan Iron Maidenin keikalle. Mitä mahtavuutta! Bruce Dickinsonin täräyttävän vahva ja sointuva ääni, bändin hyvä meininki, tutut, nostalgiset biisit energisesti esitettyinä ja koko spektaakkelin yhteennitova teatraalisuus veivät minut jonnekin kauas, pois arkihuolien parista. Keikasta saatu energia kantaa arjessani vielä monta päivää!

Parahin vanhempi. Jaan tässä niksin, jonka avulla voit purkaa stressaavaa oloa helposti kotioloissa. Kun olet saanut lapsesi unten maille, tee näin: etsi Iron Maidenin musiikkia kuulokkeisiin soimaan. Rentouta hartiat. Moshaa estoitta ja soita pidäkkeettä ilmakitaraa yhden kappaleen verran. Pidä tauko, pyyhi hikipisarat otsalta, rentouta taas hartiat ja toista halutessasi. Huomaat, kuinka huolet kaikkoavat ja olet hetken vapaa.

 

Kirjoittaja työskentelee projektityöntekijänä Leijonaemojen Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hankkeessa. Lisätietoja Leijonaemojen perhe- ja sisaruustoiminnasta löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *