Vertaistapahtumat 

Leijonaemojen vertaistapahtumat ovat tarkoitettu vertaistukea varten. Tapahtumia ohjaavat yhdistyksen työntekijät tai Leijonaemojen koulutetut vertaisohjaajat. Joissakin tapahtumissa on myös mukana ammattiohjaajia (esim. liikuntaosiot ja asiantuntijaluennot). Osallistujien edellytetään osallistuvan kaikkeen tapahtuman aikana järjestettyyn ohjattuun ohjelmaan. 

Turvallisemman tilan periaatteet 

Leijonaemojen vertaistapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Kaikilla osallistujilla on oikeus olla mukana tapahtumassa. Osallistujat sitoutuvat kohtelemaan kaikkia yhdenvertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Rasismi ja syrjintä tai epäasiallinen kielenkäyttö eivät kuulu Leijonaemojen tapahtumiin. 

Kaikkien viihtyvyyden takaamiseksi osallistujia pyydetään myös välttämään hajuvesien ja muiden hajua aiheuttavien aineiden käyttöä tapahtuman aikana. 

Jos näitä periaatteita ei noudateta, osallistujia pyydetään keskustelemaan asiasta ohjaajien kanssa. Osallistujilla on myös mahdollisuus antaa palautetta tapahtuman jälkeen palautelomakkeella, joka lähetetään sähköpostitse osallistujille. Palaute kerätään anonyymisti. Palautetta kaikkeen Leijonaemojen toimintaan liittyen voi lähettää tämän linkin kautta.

Osallistujien valinta 

Etusijalla osallistujien valinnassa ovat Leijonaemot ry:njäsenet. Osallistujat tapahtumaan valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä etusijalla oleville jäsenille, ja sen jälkeen muille. Joissakin tapahtumissa etusijalla ovat ne jäsenet, jotka kuuluvat tiettyyn kohderyhmään (esim. aikuisten erityislasten vanhemmat tai tietyn maantieteellisen alueen vanhemmat). Etusijalla tapahtumassa voivat myös olla ne jäsenet, jotka eivät aikaisemmin osallistuneet Leijonaemojen tapahtumiin.

Lemmikit tapahtumassa 

Tapahtumaan voi ottaa lemmikin mukaan, jos pitopaikka sen sallii. Ilmoittautumislomakkeessa on mainittava lemmikistä, mutta osallistuja varaa itse eläinhuoneen pitopaikasta ja on vastuussa lemmikin aiheuttamista lisäkustannuksista (maksu pitopaikkaan). Lemmikit eivät voi osallistua tapahtuman yhteisiin ohjelmaosuuksiin sisätiloissa.  

Tapahtumien omavastuuosuus

Leijonaemojen vertaistapahtumiin osallistumista peritään osallistujilta omavastuuosuus*. Yhdistyksen jäsenille omavastuuosuus on alhaisempi kuin muille osallistujille. *Osa vertaistapahtumista on maksuttomia.

Leijonaemojen tapahtumien omavastuuosuus koostuu ilmoittautumismaksusta (50 %, vähintään 5 euroa) ja tapahtumamaksusta (50 %). Ilmoittautumismaksua ei hyvitetä. 

Omavastuuosuus määräytyy tapahtuman keston, sisällön ja pitopaikan kulujen mukaan. Viikonlopun omavastuuosuuteen sisältyy majoitus 2–4 hengen huoneissa. Joissakin tapahtumissa on saatavilla rajoitettu määrä 1 hengen huoneita, joista peritään aiheutuneet lisäkulut. 

Leijonaemojen tapahtumiin osallistuminen vahvistuu maksusuorituksella. Tapahtumaan valitut henkilöt saavat maksulinkin omavastuuosuudesta sähköpostitse, kun tapahtuman vähimmäisosallistujamäärä on täyttynyt ja tapahtuman toteutus on vahvistunut. Tämän jälkeen mukaan valitut henkilöt saavat maksulinkin muutaman päivän sisällä ilmoittautumisesta. Maksulinkki on voimassa 7 vuorokautta lähetyksestä! Maksamattomat paikkavaraukset vapautetaan tämän jälkeen ja jaetaan varasijoille oleville tai uusille ilmoittautujille.  

Maksuttomat tapahtumat 

Useimmista Leijonaemojen tapahtumista peritään omavastuuosuus osallistujilta. Joissakin tapahtumissa yhteistyökumppani tai tapahtuman sponsori korvaa kustannukset, jolloin osallistujilta ei peritä maksua.  

Leijonaemojen koulutustilaisuudet ovat maksuttomia Leijonaemoissa vapaaehtoisina toimiville jäsenille. Vapaaehtoisilta edellytetään osallistumista koulutukseen vähintään kerran kahdessa (2) vuodessa. 

Maksuttoman tapahtuman peruuttamatta jätetystä paikasta veloitetaan kuitenkin vähintään 30 euron no-show maksu, joka on perintäkelpoinen. 

Peruutusehdot 

Peruutuksista on ilmoitettava sähköpostitse osoitteeseen toimisto@leijonaemot.fi. Maksamattoman paikkavarauksen voi perua ilman kuluja ennen maksun eräpäivää. Maksamattomat paikkavaraukset todetaan peruuntuneiksi eräpäivän jälkeen.

Eräpäivän jälkeen tapahtumamaksusta palautetaan puolet (50 %), jos peruutus on vastaanotettu vähintään 14 vrk ennen tapahtuman käynnistymistä. Tämän jälkeen maksua ei hyvitetä, poikkeuksena vanhemman tai huollettavan sairastuminen. Sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan tapahtumamaksu (50 %) palautetaan ja ilmoittautumismaksun (50 %) voi käyttää Leijonaemojen tuleviin tapahtumiin 12 kuukauden kuluessa. Maksusuorituksen jälkeen ilmoittautumismaksua ei hyvitetä. 

Omavastuullisten tapahtumien no-show veloitus: Peruuttamatta jätetystä paikasta veloitetaan tapahtuman järjestämistä yhdistykselle koituneista kuluista 50 %, kuitenkin vähintään 30 euroa. Lasku lähetään sähköisesti tapahtuman jälkeen ja on perintäkelpoinen. Esimerkiksi, jos vertaistukiviikonlopun toteutunut kustannus on 300 euroa / hlö (sis. mm. tapahtuman ohjelman, palvelutuottajien veloitukset, majoituksen ja ruokailut), no-show maksu on 150 euroa.

Tiedustelut

Yhteydenotot: toimisto@leijonaemot.fi tai puh. 050 408 6567.