Meidän perhe ja luonto

Kategoria: Päin perhettä | 0

Kirjoittaja: Leijonaemo Laura

Meidän perheessä on viisi lasta sekä minä ja mieheni. Olemme aina pitäneet kovasti luonnossa olemisesta ja liikkumisesta ja olemmekin perheenä liikkuneet hyvin paljon. Lapsemme ovat vauvasta asti kulkeneet jokainen mukanamme ja ovatkin tottuneet luontoon, sen vaihteluun, kauneuteen ja hyvää tekevään vaikutukseen.

Olemme luontoilleet paljon lähiluonnossa, omassa lähimetsässä. Siellä olemme leikkineet erilaisia leikkejä esim. metsävisaa, esteratahyppelyä kiveltä kannolle, hurjimmat harrastaneet puussa kiipeilyäkin. Olemme aistineet metsän eri tuoksuja, värejä, makuja ja hajuja. Toisinaan vain istuskelemme mättäällä ja kuuntelemme luonnon erilaisia ääniä ja saatamme päästää mielikuvituksen valoilleen. Lapsilla on huikea mielikuvitus, joka pääsee valloilleen metsässä ja luonnossa. Kuinka monesti olemmekaan olleet mielikuvitusmatkalla röllimetsässä, keijujen, maahisten ja mörköjen kanssa tai lentäneet kotkan selässä kohti taivaansineä.

Lapset ovat luontoilun jälkeen yleensä rauhallisempia ja levollisempia. He jäävät usein myös pohtimaan mitä kaikkea hyvää luonto meille tarjoaa, mitä luonnosta voi oppia, niin eläimistä kuin kasveista ja puistakin.

Itselleni luonto on tullut erityisen tärkeäksi tässä elämäni vaiheessa. Olen saanut sieltä lohtua ja voimaa rankkoihin päiviin. Olen saanut nähdä sen kauneuden ja voiman. Se on ollut jopa osittainen turvapaikka kaiken ahdistuksen, uupumuksen ja hälyn keskellä. Siellä olen voinut pysähtyä itseni äärelle.

Meillä on onni, että saamme nauttia Suomen kauniista ja tervehdyttävästä luonnosta. Toivoisinkin, että kaikki siihen saisivat mahdollisuuden. Ja siitä pääsenkin Perhe edellä puuhun-hankkeeseen. Kun ensimmäisen kerran kuulin hankkeesta, innostuin ihan heti. Tähän täytyy päästä mukaan. Otin yhteyttä Minna Juvalaiseen ja niin hyppäsin kyytiin. Ilmoittauduin mukaan vapaaehtoiseksi. Syksyllä on tarkoitus osallistua vapaaehtoiskoulutukseen asian tiimoilta. Odotan sitä innolla. Luonto kuuluu jokaiselle. Kaikilla täytyisi olla mahdollisuus luontoiluun. Luonnossa liikkumisen ja oleilun ei tarvitse olla suurta, hienoa ja suunnitelmallista, se voi olla vain sitä, että nauttii, aistii ja antaa luonnon helliä. Lähde sinäkin mukaan ♥

– Laura

Perhe edellä puuhun -hankkeeseen haetaan vapaaehtoisia. Tule mukaan vapaaehtoisten koulutukseen 15.-16.9.2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *