Meidän perhe lomailee

Kategoria: Meidän Erityinen arki | 3

Lapsen cp-vamma, kehitysvamma, näkövamma, skolioosi, epilepsia ja hydrokefalus eivät ole estäneet meidän perhettä elämästä ja kokemasta asioita. Ja yksi tärkeimmistä on loma. Kesälomalla lähdetään aina reissuun kulloisenkin tilanteen puitteissa. 

Vuosien saatossa on huiputettu Levi gondoli hissillä, syöty pitsaa Ahvenanmaalla, nukuttu päikkärit riippumatossa Bodon saarella, ajeltu Kanarian ostoskeskuksessa sähköautoilla ja ihmetelty Norjan vuoripurojen kirkasta ja kylmää vettä. 

Ollaan toki myös kuivattu pettymyksen kyyneleitä, otettu vastaan raivokohtauksia ja pesty oksennuspyykkiä. Ne asiat kuuluvat elämään, eikä reissussa asiat ole aina niin ennakoitavissa kuin kotona. Mutta maiseman vaihdos tekee aina hyvää. 

Haluan kertoa teille pari vinkkiä kotikaupungistani. Meillä on täällä Kokkolassa aivan ihana esteetön luontopolku Villa Elbassa, joka on tehty lapsia silmällä pitäen. Villa Elbasta löytyy myös esteetön lintutorni, joten kiikarit kannattaa ottaa mukaan. Meillä on myös kiva Hollyhaan puisto, jossa pääsee mukaan tanssipeliin pyörätuolissa istuen. Reilun tunnin laivamatkan päässä odottaa ihan oikea majakka ja osan majakkasaaresta pääsee kiertämään pyörätuolin kanssa. 

Myös naapurikaupungissa Kalajoella on kiva esteetön luontopolku sekä meren rannalla pitkospuut, jolloin  pyörätuoli ei ole esteenä vaikka auringonlaskun ihailemiselle. 

Jos teiltä löytyy maastorattaat/juoksurattaat, niin kannattaa suunnistaa Teerijärvelle. Kortjärven luontopolun varrella vastaan tulee mm. krokotiili ja samalla tarjoutuu mahdollisuus kielikylpyyn. 

Tämä ei ole maksettu mainos, vaan mielelläni kuulisin sinunkin vinkkisi oman kotikaupunkisi esteettömistä kohteista. 

Matkustetaan turvallisesti, pidetään korona kurissa ja nautitaan elämästä mahdollisuuksien mukaan.

Leijonaemo Kokkolasta

3 kommenttia

  1. Matti Hokkanen

    Rovaniemi, eli rovaniemi.fi Sisältää myös Runsaasti Esteettömiä Kohteita ja ainakin, on yksi sellainen, jolla juuri, pystyy Kävelemään Kuvailemanlaisillasi Pitkospuilla, vaikka Grillailla Kävelemisen ohella Kodalla jne, mutta koska on jo 4 Vuotta siitä, kun siellä Kävin, olen Unohtanut Paikan Tarkan nimen, mutta eiköhän Löydy, kun Sivujen kautta, sitä Etsii ja ihan Muutoinkin, mihin ikinä Mieliikään Matkustaa, kannattaa Sivuilta Katsella esim, juuri, mikä on Esteetön Paikka ja tuosta Villa Elbasta, ovat sitä Käyttäneet useatkin Vammaisjärjestöt Leiripaikkanaan, ainakin senaikaa, jonka olen Paikasta Tiennyt, eli Kesästä 2006 alkaen, kun Näkövammaisten Liiton Nuorisotoimi, siellä Pohjoismaisen Leirin Järjesti. Entä, onko tuo Teidän Näkövammainen Täysin Sokea, vaiko Heikkonäköinen ja minkäikäinen, on tällä Hetkellä ja ehkä, olette Tekin, Omatoimisen Matkustelun rinnalla, myös Osallistuneet esim. Näkövammaiset Lapset RY:n Tapahtumiin ja jos Hän, on jo hieman Isompi, ehkä jo Osallistunut Itsekseenkin, niinikään “vanhempainyhdistyksen,” joksika myös Nimitetään ja -Näkövammaisten Liiton Nuorisotoimenkin Tapahtumiin? Entä, jos jo on päästy Gondolihissillä Levin Huipulle, niin onko myös, kokeiltu alastuloa, tilanteesta riippuen, ihan Perinteisillä Lasketteluvälineillä, vaiko jollakin asiaanliittyvällä Apusysteemillä, johon Mainittakoon, että Yksikössä, jossa Asun, asuu Naapurina eräs, jolle Ikävästi, on Iskostunut Päähän, ettei muka voisi Opetella Uudelleen Aiempaa Mieliharrastustaan, eli Laskettelua, vaikka Erikoisapuvälineillä, kun on aikoinaan Kaatunut, Halvaantunut ja Herätty Henkiin, vasta Tapahtumasta 7 Kuukauden päästä, vaan aina, Vannotaan, ettei muka Onnistuisi, kun yrittää Selvittää, että aluksi, Kartoittaisikin esim. Hiihtokoulu, mikä Apuvälinekokonaisuus, olisi juuri Hänelle se Sopivin Ratkaisu. Mutta Jatkakaa Te Matkustelua ja -Leireilyäkin, niin Koko Perheen Voimin ja miksi ei Hän, myös Itsenäisesti, sillä varmasti, löytyy myös Leireistä/Tapahtumista, Jokaiselle Jotakin!

  2. Matti Hokkanen

    Ja Unohtui vielä Harrastus, joka Ikävä Kyllä, näyttää jäävän vain enemmän ja -enemmän Unholaan, eli Vesihiihto, jota toki, voi myös Tehdä Polvilaudalla polvillaanistuen, jollei suksillaseisominen, näytä onnistuvan, eli oletteko jo sitä, päässeet Kokeilemaan, taikka Riippuliitoa veneen perässä, taikka vain veneen perässä Kumibananilla Istuen? Vaikka Pitäisi Palvoa Luontoa, sitä Saastuttamatta, täytyy toisaalta Todeta, että Hävetköön Venemoottoreiden Valmistajat, jotka Hyväähyvyyttään, ovat niitä Nelitahtimoottoreita Kehittäneet, sillä vaikka toki, on Nelitahtimoottori, kaikinpuolin muutoin kaksitahtimoottoria mukavampi, hiljaisempine äänineen, myös kaasun, ollessa aivan pohjassa, vähemmällä Polttoaineen Kuluttamisella jne, on Esteenä kitenkin Vesihiihdolle, että sen Käyttäytyminen, painettaessa kaasua pohjaan on sellainen, että vauhti kiihtyy askelittain, vaikka painaisi kaasun, nopeasti pohjaan, tietysti syystä, ettei moottori osineen kuluisi, mutta kun Vesihiihdossa, pitäisi vauhdin, heti olla täysi, jossa vaiheessa Hiihtäjän, tulee Tempaista itsensä kyykkyasennosta pystyyn, niin Tervetuloa Tehokkaat, Akkukäyttöiset Venemoottorit, joissa myös, olisi Vesihiihtäjän Kiihdyttämisominaisuus, eli Heti Täyteen Vauhtiin ja muutoin, voisi käyttää Vaihtoehtoa, jossa Vauhti, Kiihtyy askelittain.

  3. Matti Hokkanen

    Ja Unohtui Viimeksi, että miten, olisi Uutena Alueenvalloituksena, Kaikenikäisten Näkövammaisten Jääkiekkoleiri, josta Lisätietoja Osoitteessa aistisport.com entä, oletteko Perheenä, jo Osallistuneet Sokeain Lasten Tuen Lomatoimintoihin, joista Lisätiedot Osoitteessa sokeainlastentuki.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *