Kesäillan mietteet

Kategoria: Meidän Erityinen arki | 1

💛Toivon, että kohtaat kaikkia vähemmistöjä arvostavasti.💛

👀Osaakohan jotkut lapset hyväksyä toisen lapsen vajavaisuuden, jos se syntymälahjana saatu vamma näkyisi päällepäin??👀

Niin kurjaa toisinaan, kun näkee lapsestaan, miltä hänestä tuntuu, kun porukalla tuijotetaan, nauretaan ja matkitaan kömpelöä puhetta, ääntelyä. Se tietenkin harmittaa, suututtaa ja loukkaa empaattista poikaani. Hän ymmärtää puheen, vaikka ei itse kykene tasavertaiseen jutteluun.

Lapseni vamma näkyy juurikin sosiaalisissa tilanteissa, ne ovat vaikeita ja niissä hän tarvitsee rauhallisen hetken ja apuvälineen. Aika vähissä tilanteet, joissa lapseni ehtii tulla ymmäretyksi. Hän joutuu usein hyväksymään, ettei pääse osalliseksi kodin, kouluarjen ulkopuolisissa tilanteissa. Kesälomalla, kun tutut kaverit eivät lähellä, tosi kurjaa, että toiset lapset innostuvat porukalla kiusaamaan, ilkkumaan.

En aina jaksaisi tehdä numeroa lapseni vammasta, silloin kyllä puutun kun tilanne menee ivalliseksi. Toki ymmärrän, joskus iva on vaan ymmärtämättömyyttä. Kunpa vanhemmat juttelisivat lapsilleen arvostavasti kaikista vähemmistöistä, erilaisuudesta.

🌞Onneksi lapsellani on erityiskoulussa kaltaisiaan ystäviä, hänet hyväksytään siellä ihan normaalisti. Ja ihan tavallisia tokaluokkalaisen juttuja hän ihannoi, kokee.🌞

Leppoisaa kesää, parannetaan maailmaa ja nautitaan mittumaarista.🌸

Leijonaemo Hanna

  1. Matti Hokkanen

    Kautta Vuosikymmenten, on “Syntymänäkkäripiireissä,” esiintynyt Samankaltaisia Piirteitä, kuten esim, että ollaan Porukalla, Saavuttu jollekin “Näkkärileirille,” ollaan vaikka Iltapalalla ja kun Ohjaajat/Vanhemmat, eivät ole Kuulemassa, alkavat Inkluusionäkkärit, Imitoida Tiedettyjä Tapauksia, joita ovat sillointällöin Nähneet esim. Tukijaksoillaan, eli Puhutaan “Venyttämättä,” hieman ehkä MA Nummismaisen Falsetisti, Kiroillaan kummallisella L-Kirjaimella ja jopa, jos on satuttu Kuulemaan ääntä Mikrofonistakäsin, tai vaikkapa Puhelinvastaajasta, kehkeytyy siitä Verbi “Hokkastelu,” josta ei ikävä kyllä, ole vielä edes Ruotsinkielistä Vastinetta, mutta on siitä Konsultoitu jopa Ammattikääntäjää, että olisikohan parempi sellainen “Hokkastera,” taikka “Hokkastelerera,” josta on pidetty “Hokkastera:a” Parempana, Verraten sitä Naisennimeen Gudrum ja näin, Verbi, olisi “Gudrumera.” Kuitenkin, pitää vielä tästä, Konsultoida “Näkkäriä” Ammattikääntäjää, jolla on Elämänkokemusta näistä Piireistä, niin eiköhän, vielä saada Verbiin Vastineita ja muutoinkin, kun näyttää siltä, että Hokkastelu, on Kuolemassa Sukupuuttoon, pitäisi Järjestää Koulutuskokonaisuuksia nimeltään “Hokkastelun Perusteet,” josta myös Mainitsin Kiitospuheessani Asumispalvelusäätiö Aspan Juhlaseminaarissa, kun olin Voittanut Kirjoituskilpailunsa Toisen Sarjan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *