Elämän juttuja ja taidetta peliin

Kirjoittaja: Niina

Elämän jutut ovat arkea silloinkin, kun muistia vaativia juttuja on ollut paljon. Jossain vaiheessa ei muista kuin kulkevan päivän. Kun uupuu, se vaikuttaa kaikkien perheenjäsenten arkeen. Selviydyin juuri ja juuri arjesta keskittyen siihen hetkeen. Opettelin kalenterin käytön uudelleen. Puoliso auttaa. Kokkaa ja hoitaa hojksit sekä muut tärkeät asiat. Kuntouttava työtoiminta säilyi arjen rytmittäjänä. Elämän jutut pyörivät päässä ja lääkityskin alkoi löytyä. Eräänä päivänä Wilmaa selatessa löysin taidekoulun perheilmoituksen.

Vein lapsen taiteilemaan ja lapsi kävi jonkun aikaa. Lapsi lopetti ja minä pääsin aikuisten taideryhmään. Siitä on nyt kolme vuotta ja taidekoulussa olen edelleen kerran viikossa ja huomaan, että taidekoulun mahdollisuudet ovat tuoneet niin paljon. Hankin itselleni papereita, kun iskee piirtämis- ja maalausinto myös kotona.

Taide on tuonut monia mahdollisuuksia: pääsin anomaan taideapurahaa. Taideapuraha myönnettiin ja alkoi 10 taulun maalausurakka kotona. Sain telineen ja tarvikkeet. Ideat lähti niin innolla, että viikossa taulut oli piirretty.

Elämän jutut ovat vieläkin päivän mittaisia pohdintoja ja selviytymistä pyykkivuoren takaa. Kilpajuoksu arkisten arkisten asioiden ja pyykkihuollon loppuun viemiseksi vie ajatuksia niin paljon. Onnea on omistaa työ, joka alkaa puolilta päivin. Olen onnessani, kun saan ommella patakinaita.

Tilkkutyökassi tuli juuri valmiiksi kotona ommeltuna ja aloitin toista. Ja maalauksissa menossa taidebanderolli näyttelyyn. Pyykit on levitetty tältä illalta ja elämän arjen asiat rullaavat rauhallisesti ja kotimaalaukset ovat vaihtuneet ompelukonehommiin ja sukkien neulomiseen. Huomenna töihin sekä elämään arkea.

Tämä teksti on tullut monesta ajatuksesta ja tämänhetkisestä tilanteesta. Voi hyvin ja muista tehdä arjessasi hyviä arjen juttuja, että voit hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *