Itsenäisyyden monet kasvot

Tyttäreni ja hänen ystävänsä pitivät puheen itsenäisyydestä ja ystävyydestä koulunsa itsenäisyyspäiväjuhlassa. Puhe oli koskettava ja sai paitsi liikutuksen kyyneleet, myös ajatukset virtaamaan päässäni. Aloin miettiä sitä, mitä itsenäisyys ja ystävyys merkitsevät minulle ja kuinka eri asioita ne merkitsevät eri ihmisille.

Jatka lukemista: Itsenäisyyden monet kasvot

Kauhuelokuva

posted in: Meidän Erityinen arki | 0

Kirjoittaja: Leijonaemo

Työkaverini suositteli erästä kauhuelokuvaa. Oli kuulemma todella pelottava ja siitä innostuneena minäkin päädyin katsomaan sen. Pelottava oli, sitä en kiellä. Hyvällä tavalla jännittävä ja piinaava, kuten hyvän kauhuelokuvan kuuluu ollakin.

Ajatukseni kuitenkin karkasi tähän todelliseen elämään.

Jatka lukemista: Kauhuelokuva

Erityislapsiperheet tarinateatterin lumoissa

posted in: Meidän Erityinen arki | 0

Vauva perheiden tarinateatteri Arjen palapeli Q-teatterin upean Hyvä Kätilö -ryhmän toteuttamana vei mukanaan erityislapsiperheiden arkeen omasta henkilökohtaisesta kokemuksesta käsin improvisaatiota ja osallistavia menetelmiä käyttäen. Mukaan mahtui koko tunteidenkirjo; itkua, myötätuntoa, naurua, suuria tunteita kunnioittavasti huumorilla maustettuna. Omasta elämästä puhuminen on jo itsessään hyvin voimaannuttavaa,

Jatka lukemista: Erityislapsiperheet tarinateatterin lumoissa

Kahdestaan

posted in: Meidän Erityinen arki | 0

Kirjoittaja: Leijonaemo

Havahdun unestani. Keittiöstä kuuluu kolinaa ja rapinaa. Könyttyäni ylös sängystä menen olohuoneeseen. Siellä lapseni, ainokaiseni, istuu katsomassa lastenohjelmia vieressään voileipälautanen. Kysyn, haluaako hän maitoa. ”-Joo”. Jääkaapin edessä on tuoli. Avaan jääkaapin oven. Kyllä, lapseni oli onneksi sulkenut oven perässään.

Jatka lukemista: Kahdestaan

Ikuisesti sinun

posted in: Meidän Erityinen arki | 0

Kirjoittaja: Leijonaemo

Eräs ihminen kuvasi mielestäni erinomaisesti sitä tunnetta, kun hän kotiutui sairaalasta kaksosten kanssa ja asettui heitä sohvalle imettämään. Hän kuvasi kuinka hänen mieleensä hiipi ajatus, että tätäkö tämä on ikuisesti. Sohvaa, imettämistä ja vaipanvaihtoa.

Hänen lapsensa luonnollisesti kasvoivat pian pois rinnalta ja tilalle tulivat ja jalkapallotreenit ja purjehduskoulu. 

Jatka lukemista: Ikuisesti sinun

Leijonaemot

Leijonaemot