Mitä vertaistuki on?

Vertaistuki on sitä, että toinen vanhempi kuulee ja ymmärtää sinun huolesi. Hän osaa samastua tilanteeseen siitäkin huolimatta, ettei lasten tai nuorten diagnoosit kohtaa. Leijonaemot on joukko erityislasten vanhempia, jotka ovat yhdistäneet voimansa luodakseen vertaistuellisia ryhmiä ympäri Suomen. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan biologiset ja sijaisvanhemmat, adoptiovanhemmat, bonusvanhemmat sekä vanhemmat, joiden erityislapsi on sijoitettuna tai menehtynyt. Lue lisää leijonaemoudesta
Vertaistuki on tila ja paikka, jonne ovat aina tervetulleet kaikki tunteiden kirjo. Vertaistuki antaa lohtua, voimaa ja näkökulmaa kuitenkaan tuomitsematta toisen valintoja.

Leijonaemot ry järjestää monenlaista toimintaa, jonka kautta erityislasten vanhemmat pääsevät tutustumaan toisiinsa. Yhdistys järjestää jäsenilleen vuosittain jäsentapaamisia ja kaikille erityislasten vanhemmille avoimia tapaamisia. Vertaistuki -viikonloppuja ja -päiviä, hemmottelu- ja hyvinvointitapahtumia, perhetapahtumia sekä kuukausittain kokoontuvia vertaistukiryhmiä järjestetään eri puolilla Suomea (tulevat tapahtumat).

Tapahtumien tavoitteena on antaa osallistujille lisää voimia selviytyä erityislapsen vanhemman arjessa sekä tavata muita vastaavassa tilanteessa olevia vanhempia. Tapaamisten punaisena lankana kulkee vertaistuki.

Vertaistukiryhmät

Leijonaemojen vertaistukiryhmät ovat avoimia kaikille erityislasten vanhemmille. Ryhmät kokoontuvat kuukausittain eri paikkakunnilla ja niihin osallistuminen on maksutonta. Lue lisää vertaisryhmistä.

Vertaistukea verkossa

Leijonaemoilla on oma suljettu Facebook-ryhmä.  Ryhmän tarkoituksena on toimia vertaistukena erityislasten vanhemmille yli diagnoosirajojen. Jäsenyyttä voivat hakea Leijonaemot ry:n jäsenet. Lisäksi vertaischatteja järjestetään verkossa. Tulevat vertaischatit löydät täältä.

Klikkaa tassua ja etsi vertaistukea.