Työskenteletkö sote-alalla tai oletko muuten jollakin tavalla tekemisissä erityislasten vanhempien ja heidän perheidensä kanssa? Etkö aina tiedä, miten parhaiten toimia perhettä auttaakseen? Vai haluaisitko saada lisätietoa ja kartuttaa omaa ymmärrystäsi erityislapsiperheen elämästä ja erityisen vanhemman arjesta?

Ota yhteyttä meihin, suunnitellaan yhdessä juuri sinun organisaatiollesi toimivin kokonaisuus!

Me Leijonaemoissa uskomme vahvasti siihen, että kokemustieto yhdessä näyttöön perustuvan tiedon kanssa luo kestävää ja realiteettiperusteista siltaa ammattilaisten ja erityislapsiperheiden välille. Kokemustieto on elämänkokemusten synnyttämää tietoa, joka voi auttaa ammattilaisia suhtautumaan luontevammin sekä vastaamaan tarpeeseen paremmin ja tehokkaammin.

Kokemustoimijaverkosto
Leijonaemot ry:n, yhteistyössä Kokemustoimintaverkoston kanssa, kouluttamat kokemustoimijat ovat valmiina tarttumaan tilaisuuteen ja tulemaan puhujiksi juuri sinun yhteisöösi/tilaisuuteesi/työpaikallesi. He tulevat kertomaan elämänmakuisin maustein juuri niitä asioita, joita sinä tarvitset ymmärtääksesi erityistä arkea ja tietääksesi, kuinka rakentuu hyvä ja aito kohtaaminen erityislapsen vanhemman ja koko perheen kanssa. Kokemustoimijat voivat pitää lyhyitä puheenvuoroja, alustuksia tai luentoja sekä olla mukana monenlaisessa suunnittelu- ja kehittämistyössä, juuri teidän organisaatiossanne. Järjestölähtöiset kokemuksen asiantuntijat ovat kokemustoimijoita – heidän tehtävänään on lisätä ymmärrystä ja tietoa. Tutustu kokemustoimintaverkostoon

Tietoa ammattilaisille erityislapsiperheiden kohtaamiseen

Vammaispalvelujen käsikirja toimii vammaispalvelujen työntekijöiden työvälineenä.

Ensitiedosta on kysymys silloin, kun vanhemmille ja lähiomaisille kerrotaan sikiön tai lapsen sairaudesta tai vammaisuudesta ensimmäisen kerran. Ensitietoa on myös se, kun sairaudesta tai vammasta kerrotaan asianomaiselle lapselle tai nuorelle itselleen ensimmäisen kerran. THL:n vammaispalvelujen käsikirjasta lisää tietoa.

Dialogisuus ammattilaisen ja perheen välillä – Dialogissa ammattilainen antautuu kuuntelulle, jossa toinen ihminen kokee tulevansa kuulluksi. Jo kuulluksi tuleminen on ihmiselle voimia antava kokemus. Se on tehokkain tapa vähentää kaikenikäisten stressiä, huolta ja hätää. Kuulluksi tulemisen myötä asiakas voi valjastaa käyttöönsä ne voimavarat, joita hän ei ole tiennyt olevan olemassa tai joita hän ei ole aiemmin saanut käyttöönsä.

Lassoreppuun on koottu erilaisia tekemisiä ja menetelmiä ryhmätoimintaan lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Reppuun on valittu tekemisiä, jotka vahvistavat positiivista vuorovaikutusta ryhmässä tai perheessä.

Onko sinulla lisää tietoa erityislapsiperheiden kohtaamiseen liittyen, jotka voisimme jakaa muille? Lähetä vinkkisi sähköpostitse toimisto@leijonaemot.fi ja lisäämme ne tälle sivulle.

Klikkaa tassua ja ota yhteyttä.