Leijonaemojen toiminnasta sekä toiminnassa mukana olevista henkilöistä on tehty useita julkaisuja mediassa.

Suomalaiset olympiasoihdunkantajat

Leijonaemot ry sai kunnian edustaa Suomea ja kantaa olympiasoihtua tulevissa talviolympialaisten soihtukulkuessa Etelä-Koreassa vuonna 2018. Leijonaemojen edustajana toimi toiminnanjohtajan toiminut Janet Grundström.

Äitienpäivän kunniamerkki Leijonaemo Merja Rukolle

Kuva: Antero Aaltonen

Leijonaemot ry:n puheenjohtaja Merja Rukko on yksi äitienpäivän kunniamerkin saajista tänä vuonna. Merja Rukko on ollut huolehtiva ja kannustava äiti, joka on kulkenut etenkin vanhimman lapsensa rinnalla nyt 10 vuotta vaikean sairauden eri vaiheissa ja jatkossa kannustaen näkövammaista kuopustaan eteenpäin elämässä. Hänelle on tärkeää, että jokaisella lapsella on ovet maailmalle avoinna haasteista tai sairauksista huolimatta. Merja kannustaa ja tukee niin omiaan kuin muitakin lapsia suoriutumaan omalla tasollaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Merja Rukko on tehnyt paljon vapaaehtoistyötä eri järjestöjen parissa parantaakseen muiden vaikeassa asemassa olevien perheiden asemaa. Kun hänellä itsellään on ollut vaikeaa on silti riittänyt tahtoa ja tarmoa myös muiden auttamiseksi. Omat raskaat läpikäydyt kokemukset ovat tehneet hänestä empaattisen kokemusasiantuntijan eikä hän epäile käyttää kokemaansa muiden hyväksi.

Äitinä Merja onkin sen kaltainen selviytyjä ja oman perheensä sankari, että ansaitsee tulla huomioon otetuksi äitienpäivänä Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein kaikesta oman perheensä ja yhteisen hyvän eteen tekemänsä työn takia.

Leijonaemot ry ehdotti Merja Rukkoa äitienpäivämitalin saajaksi. Hän on tehnyt merkittävää kasvatustyötä erittäin haastavassa perhetilanteessa ja tukenut vaikeassa tilanteessa samanaikaisesti myös muita vertaisperheitä sekä Leijonaemot ry:n toimintaan osallistuvien äitien ja isien vanhemmuutta. Leijonaemot ry:ssä ehdokas on toiminut 2010 alkaen jäsenenä, hallituksessa talousvastaavana sekä varapuheenjohtajana ja nyt 2018 hän on yhdistyksen puheenjohtaja. Lisäksi Merja toimii Espoon vertaisryhmän toisena vetäjä sekä osallistuu Leijonaemot ry:n vaikuttamistyöhön ja on kertonut tarinaansa erilaisissa tilaisuuksissa. Merja on osallistunut Leijonapartion toimintaan esim. Toimimalla tukihenkilönä.

Aiemmin 2013 vuonna kyseinen kunniamerkki on myönnetty Leijonaemot ry:n perustajajäsen Tarja Lähdemäelle.
Lue myös Kolmekymmentä äitiä saa tunnustuksen työstään kasvattajana

Mediajulkaisuja

Opinnäytetyöt

  • Opinnäytetyö (Helsingin Yliopisto) Siren Mari, 2015: Erityislapsen sosiaalinen integraatio huoltajan näkökulmasta
  • Opinnäytetyö (Haaga-Helia): Isosomppi-Tammisto, T. 2011: Asiakastyytyväisyystutkimus – Leijonaemot ry
  • Opinnäytetyö (HAMK): Lehto, J. & Liljefors, A. 2009. Vertaistuesta Voimaa. Erityislasten vanhempien kokemuksia vertaistuesta ja hyvinvoinnistaan. (toteutettu yhteistyössä Leijonaemot ry:n Tampereen vertaistukiryhmän kanssa)