Kymmenen syytä olla Leijonaemot ry:n jäsen

Kategoria: Astetta asiallisemmin | 0

Erityislapsen vanhemmuus on kaikille erilaista: erityislapsia kun syntyy kaikenlaisiin perheisiin. Erityisyys tarkoittaa myös hyvin monenlaisia asioita. Yhteistä kaikille erityislasten vanhemmille on kuitenkin erityinen rakkaus lasta kohtaan, huoli tulevasta ja pelko, mitä kaikkea erityisyys tuo mukanaan.

Leijonaemot on erityislasten vanhempien oma yhdistys, joka tarjoaa vertaistukea ja apua. Vain toinen erityinen voi ymmärtää toista erityistä – hetki kerrallaan.

Erityislapsen vanhemman elämä tuntuu välillä olevan jatkuvia valintoja: voiko lapsi mennä päivähoitoon, vai olisiko parempi olla kotona? Jaksaako itse mennä töihin vai pitäisikö keskittyä vain perheeseen? Uskaltaako lähteä ihmisten ilmoille vai pitääkö jäädä kotiin infektioiden pelossa? Pitäisikö seurata intuitiota ja ottaa jokin hankala asia puheeksi, vai vain luottaa siihen, että asiat hoituvat?

Leijonaemot ei voi tarjota valmiita vastauksia kysymyksiin, mutta jäsenenämme voit saada apua ja vertaistukea monella tavalla. On äärettömän helpottavaa huomata, kuinka joku toinenkin kamppailee samojen kysymysten äärellä. Monesti vastauksia saa vertaisilta kysymättäkin.

Leijonaemojen jäsenenä et jää yksin. Saat apua ja tukea – sekä myös konkreettisia jäsenetuja. Tässä on kymmenen hyvää syytä liittyä Leijonaemojen jäseneksi.

  1. Vertaistuki. Toinen erityinen vanhempi voi ymmärtää toista.
  2. Vaikuttamistyö. Teemme valtakunnallisesti työtä erityislapsiperheiden aseman parantamiseksi.
  3. Tapahtumat. Leijonaemojen jäsenenä osallistut edullisemmin tapahtumiimme.
  4. Leijonapartio auttaa vaikeassa tilanteessa
  5. Jäsenedut – Leijonaemojen jäsenenä saat lukuisia jäsenetuja ilmaisista tapahtumalipuista tuntuviin alennuksiin yhteistyökumppaneilta
  6. Luonto – Perhe edellä puuhun hanke vie koko perheesi kokemaan upeita luontoelämyksiä
  7. Sisarukset – järjestämme toimintaa myös erityislapsen sisaruksille
  8. Et ole enää yksin – Leijonaemojen jäsenenä saat tukea ja apua netissä, tapahtumissa ja vertaistukiryhmissä.
  9. Tieto – jäsenkirjeeseen keräämme ajankohtaista tietoja ja sitä saat myös somesta sekä keskusteluista vertaisten kanssa
  10. Ilo ja huumori – Leijonaemojen tapahtumissa on tilaa kaikille tunteille ja myös erityislapsen vanhemmalla on oikeus iloon!

Jos et vielä ole jäsen, liity nyt. Jos lähipiirissäsi on tuoreita erityislapsen vanhempia, kerrothan heillekin Leijonaemoista. Yhdessä olemme vahvempia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *