Kalamiehen toteutunut unelma

Kategoria: Päin perhettä | 0

Kirjoittaja: Leijonanuorukainen Samu

 

Mä rakastan kalastamista. Se on ollut mun juttu pienestä pitäen. Me asumme meren läheisyydessä ja pienenä kävimme lähilaiturilla ongella. Varsinaista kalastamista olen harrastanut mökillä, mutta iän ja kasvun myötä siirtyminen keikkuvaan veneeseen on tullut aina vaan haastavammaksi.

Olen vaikeasti liikuntavammainen ja pystyn liikkumaan itsenäisesti vain sähköpyörätuolilla. Manuaalisessa tuolissa pystyn istumaan, mutta käsien voima ei riitä kelaamiseen. Veneessä olen aina istunut äidin tai isän toimiessa tukena, etten pääse tippumaan veneen penkiltä. Toissa kesänä oltiin kuitenkin siinä tilanteessa, että veneeseen siirtyminen alkoi olla aivan ylivoimaista. Veneen penkillä istuminen ei myöskään enää onnistunut, vaikka kuinka yritimme hakea hyvää asentoa. Testasimme kalastamista niin, että laitoimme pyörätuolin veneeseen ja sitten minä istuin pyörätuoliin. Se ei tuntunut kovinkaan turvalliselta vaihtoehdolta ja alkuvalmistelut kestivät pitkään. Kesä 2017 kun oli vielä sadekesä, niin juuri kun mut oltiin saatu veneeseen, alkoi satamaan vettä. Vaikkei sokerista ollakaan, niin ei sitä viitsi kaatosateessa kalastaa.

Loppukesästä 2017 äitini huomasi lehdessä ilmoituksen, jossa myytiin ponttooneita laituriveneeseen. Äiti selvitteli sellaisten hintoja ja rakennusohjeita. Kävimme vanhempieni kanssa venemessuilla ja siellä oli yksi laiturivene. Tutustuimme kauppiaaseen, joka kertoi ponttoonien hinnat ja sen että laiturivene on hyvin helppo rakentaa, jos nyt vähääkään pysyy vasara käsissä. Onneksi mun isä on hyvä kaikissa rakennushommissa.

Toukokuussa ostin ponttonit, jotka tuotiin suoraan meidän kotiin. Ukin peräkärryssä ne saatiin näppärästi vietyä mökille. Itse laituriveneen rakentamiseen meni iskältä aikaa noin kaksi tuntia. Aitojen rakentaminen vei sitten vähän enemmän. Moottoriksi ostin sähköperämoottorin, joka jaksaa hyvin kuljettaa eteenpäin myös kovassakin tuulessa.

Tänä kesänä olen saanut kalastaa niin paljon kuin on huvittanut. Laiturilta pääsee tosi helposti siirtymään veneeseen. Laiturivene on laiturin kanssa samassa tasossa eikä se keiku. Tilaa veneessä on 10 neliötä. Parasta laituriveneessä on se, että voimme olla vaikka kymmenen tuntia putkeen kalastamassa, koska kyytiin mahtuu vessa, grilli, kaiutin musiikkia varten, aurinkovarjo, koira sekä paljon kalastustarvikkeita. Ihan mahtavin puoli on kuitenkin se, että voin lähteä kalaan kahdestaan kaverini kanssa, ettei aina tartte olla vanhempien mukana.

 

Leijonaemojen Perhe edellä puuhun -hankkeessa lähdetään 26.8. Koko perheen kalaretkelle Helsingin Vanhankaupungin suvannolle.

Millaisesta eläin- ja luontoaiheisesta koko perheen toiminnasta teillä haaveillaan? Käy antamassa perheesi haaveet julki hankkeen ennakkokyselyssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *