Järjestöt vaativat muutosta Kelan kilpailutukseen

Kategoria: Astetta asiallisemmin | 2

TIEDOTE 19.12.2018

LAUSUNTO: Järjestöt vaativat muutosta Kelan kilpailutukseen

18 potilas- ja vammaisjärjestöä jättivät 17.12. yhteisen kannanoton Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kilpailutukseen pääjohtaja Elli Aaltoselle (Kela) ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalle (STM). Järjestöt ovat järkyttyneitä siitä, miten kilpailutuksen lopputulos vaikeuttaa nimenomaan kaikkein haavoittuneimmassa asemassa olevien ihmisten elämää.

Lausunnon allekirjoittaneet järjestöt edellyttävät, että Kela korjaa pikimmiten vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kilpailutuksen periaatteita niin, että ensisijaisesti arvostetaan laatua ja kuntoutuksessa tarvittavaa erityisosaamista ja vasta sen jälkeen hintaa.
Lisätietoa
Lakimies Tanja Salisma, puh. 050 316 0663, tanja.salisma@tukiliitto.fi
Sosiaaliturva-asiantuntija Paula Salminen, puh. 050 574 2488, paula.salminen@epilepsia.fi

Erityislapsen äidin kokemuksia
Elina Madetoja, puh. 040 513 8177, elina.madetoja@gmail.com

Liite: Lausunto

2 kommenttia

  1. Matti Hokkanen

    Hyvä, että on tehty tämä, mutta olen lievästisanoen hämmästynyt, etteivät esim. Näkövammaisten Liitto RY http://www.nkl.fi ja Förbundet Finlands Svenska Synskadade RF http://www.fss.fi ole tässä mukana, kun kerran molemmat Järjestöt, myös harjoittavat Kuntoutustoimintaa ja varsinkin Näkövammaisten Liitto myös nimenomaan Vaativaa, Lääkinnällistä Kuntoutusta, eli mitä ajattelevatkaan, kun eivät ole edes Lausuntoa llekirjoittaneet?

  2. Matti Hokkanen

    Hyvä juttu, että näin toimitte, mutta olen lievästisanoen hämmästynyt, etteivät Näkövammaisten Liitto RY http://www.nkl.fi ja Förbundet Finlands Svenska Synskadade RF, ole edes tätä Lausuntoa allekirjoittaneet, kun kerran molemmat, myös harjoittavat Kuntoutustoimintaa ja etenkin Näkövammaisten Liitto, myös Vaativaa, Lääkinnällistä Kuntoutusta, eli mitähän ajattelevat, kun eivät ole allekirjoittaneet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *