Ilolla ja innostuksella uuteen vuoteen

Kategoria: Astetta asiallisemmin | 0

Uuden vuoden aikaan katsotaan usein taaksepäin ja pohditaan, miten juuri päättynyt vuosi meitä kohteli. Pitikö hyvänä, silitti myötäkarvaan, hellutteli kevyesti kainalossaan? Vai toiko mukanaan uutta uurastettavaa entisen rinnalle, tarjosi tylsiäkin kokemuksia ja muistutti mutkillaan, ettei arki tuntuisi liian helpolta? Elämään kuuluvat kaikki sävyt, tummat ja vaaleat harmaat. Silmänaluset ovat välillä mustaakin mustemmat ja välillä pyyhitään kyyneleitä silmiä kirvelevästä kirkkaudesta.

Vuoden 2018 lopulla minulle avautui uudenlainen mahdollisuus toimia Leijonaemoissa. Pitkäaikainen toiminnanjohtajamme Janet Grundström avasi uuden oven ja siirtyi toiseen järjestöön töihin. Janetin lähtö edellytti nopeita ratkaisuja Leijonaemojen hallituksessa. Koska oma työtilanteeni sen mahdollisti, siirryin tekemään Leijonaemojen toiminnanjohtajan sijaisuutta hallituksen talousvastaavan paikalta. Vaikka olen jo useamman vuoden toiminut yhdistyksessämme eri rooleissa, olen iloinen, että pystyn tarjoamaan omaa osaamistani yhdistyksen käyttöön myös tässä tehtävässä.

Työkavereiden Helin, Katin, Karolinan, Minnan ja Sannan kanssa työskennellessä tuntee todella tekevänsä merkittävää työtä erityislapsiperheiden parissa. Näillä upeilla ammattilaisilla on suunnaton halu kehittää toimintaamme jäsenistömme parhaaksi. Alkaneen vuoden tapahtumia järjestellään hektisesti, uusia ja vanhoja vapaaehtoisia innostetaan mukaan toimintaan. Alueellisten vertaisryhmien tietoja kootaan nettiin, toteutetaan itsearviointia, otetaan osaa kannanottoihin ja laaditaan lausuntoja. Jos joulun aikaan oli tontuilla tohina, tuntuu että Leijonaemojen toimistolla käy jatkuva kohina – niin paljon kivoja juttuja valmistuu tällekin vuodelle!

Toivomme tietenkin, että jäsentemme toiveiden ja saamamme palautteen mukaan järjestetyt tapahtumat olisivat niin houkuttavia, että mahdollisimman moni perhe pystyisi niihin osallistumaan. Jos oma elämäntilanteesi sallii, yhdistyksessämme on paljon kiinnostavia mahdollisuuksia toimia myös vapaaehtoisena – riippuen aivan siitä, minkä verran sinulla on aikaa annettavaksi yhdistystoiminallemme. Pienikin panos riittää. Niin vapaaehtoisten kuin työntekijöidemmekin toimintaa ohjaa Leijonaemot ry:n aktiivinen hallitus, joka tukee ja auttaa meitä saavuttamaan yhteiset tavoitteemme. Kaikki mitä teemme, tähtää tavoitteeseemme: erityislapsiperheiden hyvinvointiin.

Olipa mennyt vuosi kohdallasi helppo tai hankala, lähde ilolla ja innostuksella uuteen vuoteen! Jokaiseen vuoteen mahtuu paljon hyviä hetkiä, mutta myös niitä kuluttavia, voimavaroja vieviä asioita. Mennään yhdessä vaikeiden paikkojen yli, vaikka vertaistuen voimin! Jaetaan myös hyvät hetket ystävien kanssa, iloitaan ja riemuitaan uusista mahdollisuuksista, uusista avauksista ja elämän kaikista väreistä.

Terhi Kolari

vt. toiminnanjohtaja

Leijonaemot ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *