Toiminnanjohtajan terveiset 4-2018

Kategoria: Janet, Leijonaemot ry | 0

Kirjoittaja: Janet Grundström, toiminnanjohtaja Leijonaemot ry

Leijonaemot ry on järjestänyt vertaistukitoimintaa erityislasten vanhemmille yli lasten diagnoosirajojen vuodesta 2005. Toiminnassa on mukana vanhempia, joiden lapset tarvitsevat erityistä tukea arkeensa, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Lapsen erityisyyden taustalla voi olla näkyvä tai näkymätön vamma tai pitkäaikaissairaus –

Lue lisää

Mestaripiirros vai Soldiers

Kategoria: Janet | 0

Kirjoittajana Leijonaemojen toiminnanjohtaja Janet Grundström

Sinä päivänä kun luoja teki sinut, hän ei muuta tehnytkään. Nämä ovat Mestaripiirros-laulun ensimmäiset sanat. Itse ajattelen, että vammainen lapseni on todellinen mestaripiirros ja että kyseinen laulu kertoo juuri meidän lapsestamme. Hän on täydellinen juuri sellaisena ainutlaatuisena yksilönä,

Lue lisää

Mahdollisuus yhdenvertaisuuteen turvattava myös jatkossa

Kategoria: Janet, Leijonaemot ry | 0

Kommentti Helsingin Sanomat julkaisuun 21.2.2018: Espoo kielsi hoidon, koska äiti opiskeli (lue artikkeli)

Leijonaemot ry on huolissaan siitä, miten pitkäaikaissairaiden ja vammaisten lasten vanhemmat pystyvät tulevaisuudessa suoriutumaan elatusvelvollisuudestaan. Kunnat valmistautuvat sote-uudistuksen tulemiseen ja uusivat palvelujärjestelmää.

Lue lisää

Leijonaemot Kokkikoulussa – Kiitos Villa Kataya

Kategoria: Janet | 0

Kirjoittaja: Janet Grundström

Tiistaina 7.11. sain olla mukana vapaaehtoisen vertaisohjaajan ominaisuudessa Villa Katayan Leijonaemoille tarjoamassa upeassa ja elämyksellisessä kokkikoulu-illassa. Paikka sijaitsi Lauttasaaressa, aivan meren rannassa, ja iltapimeällä Espoon Keilasaaren valot loistivat upeasti vastarannalta. Puitteet olivat huikeat.

Lue lisää

Erityislapsen lukion aloittaminen ja huomioitavat tukiasiat

Kategoria: Janet | 0

Kirjoittaja: Janet Grundström

Viime keväänä poikani oppivelvollisuus päättyi. Hän sai mainion todistuksen. Hieman ennen juhannusta saimme tiedon, että hänet on hyväksytty haluamaansa lukioon. Ihan mahtavaa! Seuraavaksi hankitaan lukiokirjat ja bussiliput. Näin se varmaan menee tavislapsilla. Yhtä helpolla ei pääse erityislapsen vanhempi.

Lue lisää

Viranomaiset ajavat perheen jaksamisen äärirajalle – onko tämä lapsen etu?

Kategoria: Janet | 3

Kirjoittaja: Janet Grundström

Olin mukana kansallisessa omaishoitotyöryhmässä kehittämässä kaiken ikäisten omaishoitoa. Mielestäni saimme aikaan hyvän ohjelman, jonka tavoitteena oli parantaa omaishoitajien arvostusta ja tukea heitä jaksamaan tärkeässä työssä. Nyt lakimuutoksen myötä asioiden piti parantua, mutta näin ei ole käytännössä käynyt.

Lue lisää

Ihan parasta normiarkea

Kategoria: Janet | 0

Kirjoittaja: Janet Grundström

Monesti miettii, että elämä vaikeasti liikunta- ja kuulovammaisen lapsen kanssa on äärimmäisen haastavaa ja niin se välillä onkin. En yhtään kaipaa sairaalapäiviä, isoja leikkauksia, inhottavia tutkimuksia mitä elämä erityisen lapsen kanssa auttamatta tuo mukanaan.

Silloin kun poikani syntyi mietin kovasti miten ihmeessä erityislapsen vanhemmuudesta voi selvitä täysijärkisenä.

Lue lisää

Helsingistä kuuluu kummia!

Kategoria: Janet, Leijonaemot ry | 6

Kirjoittaja: Janet Grundström, Leijonaemot ry:n toiminnanjohtaja

Omaishoitoa on kehitetty edellisen ja nykyisen hallituksen aikana. Itse olin mukana kansallisessa omaishoidon kehittämisryhmässä, minkä tarkoituksena oli kehittää valtakunnallisesti kaikenikäisten omaishoitajien tilannetta. Tavoitteena oli saada lisää omaishoitajia, sillä se on edullisin hoitomuoto ja monesti myös perheelle se paras vaihtoehto.

Lue lisää

NOT SO SWEET SIXTEEN

Kategoria: Janet | 4

Kirjoittaja: Janet Grundström

Muistan vielä hyvin, kun täytin itse 16 vuotta. Oli sellainen melkein aikuisen olo. Ei ollut enää lapsi, mutta ei ihan aikuinenkaan vielä. Kuuntelin Billy Idolin Sweet sixteen kappaletta voluumit kaakossa.

Poikani täyttää 16 vuotta heinäkuussa.

Lue lisää

Ihan paras arki – yes, koulut alkavat!

Kategoria: Janet, Leijonaemot ry | 0

Kirjoittaja: Janet Grundström

Koululaisten pitkät lomat aiheuttavat monessa perheessä järjestelyongelmia. Miten koululainen pärjää itsekseen, kun vanhempien loma on vain neljä viikkoa? Vanhempien lomat eivät riitä kattamaan koululaisen pitkää lomaa, vaikka he pitäisivät lomansa eri aikaan. Olisi myös tärkeää,

Lue lisää

Leijonaemot