Tutkimus: Erityislasten isien kokemuksia vertaistuesta

posted in: Astetta asiallisemmin | 0

Hyvää alkanutta vuotta 2024 Leijonaemoihin kuuluville! Tämän kirjoituksen takana ovat Hämeen ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat Iida Selkee ja Anna Ojala. Saimme mahdollisuuden toteuttaa opinnäytetyömme Erityislasten isien kokemuksia mielekkäästä vertaistukitoiminnasta sekä sen tarpeesta yhteistyössä Leijonaemot ry:n kanssa. Projekti aloitettiin syksyllä 2023 ja se valmistui helmikuuksi 2024.

Jatka lukemista: Tutkimus: Erityislasten isien kokemuksia vertaistuesta

Mahdollisuus harrastaa musiikkia kuuluu kaikille

posted in: Astetta asiallisemmin | 0

Oletko lapsena käynyt soittotunneilla?  Minkälaisia mielikuvia sana musiikkiopisto tai soittotunneilla käyminen herättää?

Musiikkikasvatuksen kentällä puhutaan tällä hetkellä paljon yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden teemoista ja esimerkiksi vuonna 2018 on julkaistu ArtsEqual hankkeen toimenpidesuositus esteettömyyden ja saavutettavuuden lisäämisestä taiteen perusopetuksen järjestäjille. Myös nykyisessä taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmassa saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden teemat ovat selkeästi näkyvissä.

Jatka lukemista: Mahdollisuus harrastaa musiikkia kuuluu kaikille

Sinun vuorosi loistaa

posted in: Vertaisten verkko | 0

Ehkä joskus olet haaveillut vaikka viulunsoiton opettelusta, maalauskurssista, siitä että osaisit kutoa villasukat tai ylipäätään, että olisi elämässä aikaa ja mahdollisuus jollekin uudelle harrastukselle. Ehkä mielessäsi on käynyt myös jatkokouluttautuminen tai ihan kokonaan uuteen ammattiin kouluttautuminen, mutta haasteeksi on noussut juuri kouluun keskittyminen arjen pyörityksessä. Liian vähän ehkä siinä arjen pyörityksessä tulee myös keskittyneeksi parisuhteeseen tai jos on yksin, niin sen uuden kumppanin löytymiseen. Jatka lukemista: Sinun vuorosi loistaa

Leijonaemot

Leijonaemot