Vuosi Leijonaemoissa

Kategoria: Astetta asiallisemmin | 1

Kun hyppäsin mukaan Leijonaemoihin Paikka Auki -hankkeen kautta, ajattelin, että tästä vuodesta tulee hauska ja inspiroiva. No, sitä se on ollutkin! Mutta en ollut osannut odottaa, että vuoden aikana tulen törmäämään myös riittämättömyyden tunteeseen, väsymykseen ja haluun heittää hanskat tiskiin ja luovuttaa. Nämä tunteet tulivat aivan yllättäen ja varoittamatta, mutta ovat vuoden aikana opettaneet ehkä eniten itsestäni työelämässä. Mitä minä haluan, missä rajani menevät, mitä pystyn tekemään?

Näiden asioiden näkeminen läheltä ja rehellisesti on ollut silmät avaavaa.

Leijonaemot järjestönä ja yhteisönä on minulle hyvin tärkeä. Ehkä jopa se tärkein asia, joka on auttanut minut vaikeimman shokin ja kriisin yli liittyen lapseni alkuvaiheiden läpi elämiseen ja haasteiden kohtaamiseen. Tämä yhteisö on opettanut minua siirtymään eteenpäin, elämään ja nauttimaan hetkistä.

Tämän vuoden aikana olen itkenyt paljon. Usein kyyneleet ovat liittyneet kiitollisuuden tunteeseen. Leijonaemoja ajatellessa se on päällimmäinen ja hyvin vahva tunne, joka nousee pintaan.

Olen kiitollinen yksittäisille kohtaamisille, ihanalle työyhteisölle ja uusille näkökulmille, joita olen saanut. Tärkeimpänä tässä listassa ovat kuitenkin ehdottomasti kohtaamiset. Leijonaemojen kautta olen saanut tutustunut ihmisiin, jotka ovat huomaamattaan auttaneet minua kasvamaan erityislapsen vanhempana vahvemmaksi ja rohkeammaksi. Jotka ovat huomaamattaan tukeneet minua vaikeissa päätöksissä ja auttaneet minua tekemään juuri meille niitä oikeita valintoja. Tämä matka jatkuu yhä, ja on ihanaa tietää, että Leijonaemot on siinä vieressä!

Inka Peltola

Paikka auki on Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) avustusohjelma vuosille 2018-2021. Sen tarkoituksena on edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä tarjoamalla työpaikkoja sosiaali- ja terveysalan järjestöissä. Leijonaemot ry halusi edistää rahoituksella lapsensa omaishoitajan työllistymistä.

  1. Matti Hokkanen

    Onnea ja -Menestystä sitten Jatkossakin ja sellaistahan se vissiin on, että jossakin Vaiheessa, tulee tuollaisiakin Tunteita, mutta niistähän myös Selvitään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *