Hymyilevä Pia

Uusi toiminnanjohtaja Pia

posted in: Astetta asiallisemmin | 0

Leijonaemojen uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Pia Lemmetty. Hän aloitti tehtävässä 1.11.2019 väliaikaisena toiminnanjohtajana, mutta työsuhde vakinaistettiin 2.1.2020 alkaen.

Pia Lemmetty on aiemmin toiminut Leijonaemojen hallituksen puheenjohtajana sekä vapaaehtoisena mm. Leijonapartiossa ja vertaistukipäivissä. Hän on myös erityislapsen äiti ja lapsensa omaishoitaja.

Lemmetty on toiminut viimeisen vuosikymmenen mm. yrittäjänä ja hän on ollut aktiivinen työn ja perheen yhdistämisen puolestapuhuja. Lisäksi hän toimii SMA Finland ry:n puheenjohtajana.

”Vaikka taidankin olla sielultani yrittäjä, koin tämän mahdollisuuden sellaisena, että en voinut jättää sitä väliin. Tarkoitukseni oli luotsata Leijonaemoja vain sen aikaa, kunnes uusi toiminnanjohtaja rekrytoidaan, mutta koin heti alusta asti vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja nautin siitä merkityksestä, joka työ tässä yhdistyksessä tuo – vähän, kuin olisin tullut takaisin kotiin” kertoo Lemmetty syistään hypätä päätoimisesta yrittäjyydestä järjestömaailmaan. Hänen yrityksensä jatkaa yhä toimintaansa, mutta palkattujen tekijöiden avulla.

Leijonaemot Ry on kasvanut 15 vuodessa arvostetuksi valtakunnalliseksi järjestöksi, joka tarjoaa erityislasten vanhemmille tukea yli diagnoosirajojen. Vaikka moni asia on Suomessa hyvin, on myös vaikuttamistyölle paljon tarvetta. ”On hurjaa nähdä, minkälainen taakka monen erityislapsen vanhemmalla on kannettavanaan. Yhteiskunnan palvelut eivät ole itsestäänselvyyksiä, ja kohtelu on usein epätasa-arvoista riippuen diagnooseista ja jopa asuinpaikasta” kertoo Lemmetty ja jatkaa ”erityislapsi mullistaa aina perheen elämän, ja meidän tehtävänämme on tarjota vertaistukea ja apua jaksamiseen”.

”Olen erittäin innostunut ja ylpeä saadessani olla osa tätä tiimiä. Meillä on osaava joukko työntekijöitä ja yhdistyksellämme on upea, vahva vapaaehtoisten verkko ympäri Suomen.”

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Johanna Vesanen, johanna.vesanen@leijonaemot.fi

Toiminnanjohtaja Pia Lemmetty, pia.lemmetty@leijonaemot.fi, puh. 040 753 1057

www.leijonaemot.fi

Leijonaemot ry on perustettu 22.5.2005 ja sen toiminnan tarkoitus on edistää vertaistukitoimintaa erityislasten vanhempien kesken sekä vuorovaikutusta erityislasten vanhempien ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen ammattilaisten välillä. Lisäksi yhdistys tukee erityislasten vanhempien jaksamista ja hyvinvointia. Leijonaemot ry:n toimintaa tukee Sosiaali – ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA vuodesta 2017 alkaen.  Vuosina 2008-2016 toimintaa tuki Raha-automaattiyhdistys (RAY).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *