Ole aina oma itsesi…

Leijonaemojen strategian mukaisena teemana on ”jotta tänäänkin muistat olla sinä”. Olemme koko alkuvuoden muistuttaneet siitä, että erityislasten vanhemmat muistaisivat arjen keskellä myös itsensä, pysähtyisivät huomaamaan myös omat tarpeensa ja toiveensa ja pitäisivät huolta itsestään.

Pohdiskellessani tätä aihetta hain inspiraatiota (kuten usein muutenkin) Pinterestistä. Sieltä löytyy paljon mietelauseita ja aforismeja, usein vähän pilke silmäkulmassakin. Tällä kertaa hain sanoilla ”Always be yourself”, ole aina oma itsesi.

Ole aina oma itsesi. Paitsi jos olet surkea.

Ei kovin motivoivaa – kukaan meistä ei ole täysin surkea. Toisaalta elämässä on hetkiä, jolloin joitain omia ominaisuuksia on ehkä laitettava hetkeksi sivuun, että selviää vaikeista tilanteista: ujon on puolustettava mielipidettään tai oikeuksiaan, puheliaan on oltava hiljaa ja kuunneltava, pikkutarkan hyväksyttävä keskeneräinen ja viimeistelemätön, huithapelin taas oltava tarkkana.

Ole aina oma itsesi, koska muut ovat varattuja.

Totta, en voi olla äitini, naapurini tai ekaluokan opettajani, vaikka kaikilla olisikin ominaisuuksia, joita ainakin joskus olen ihaillut. Toki voin miettiä, mitä ne ominaisuudet ovat, joita muissa ihailen, ja koitta kehittää niitä itsessäni. Äidissäni ihailen sitkeyttä ja kykyä toimia yllättävissäkin tilanteissa rauhallisesti. Naapurini on aina iloinen ja aurinkoinen, hänellä on aina aikaa vaihtaa pari sanaa kaikkien kanssa. Ja ekaluokan ope – hän nyt vaan oli viisain ja kaunein päällä maan, ainakin pienen lettipään mielestä.

Ole aina oma itsesi. Paitsi jos voit olla Batman, silloin ole aina Batman.

Batmanin paikalla voi olla lohikäärme, merenneito, yksisarvinen, Beyoncé, merirosvo… Tästä ajatuksesta tykkään! Onko kellään niin vahvaa luottamusta omiin kykyihinsä kuin nelivuotiaalla Batman-paidassaan? Lapsilla on uskomaton taito upota mielikuvitusmaailmaansa. Leikki-ikäisen sijaan perheessä voi asua päivä- tai viikkokausia prinsessa, pikkukisu, merirosvo tai tyrannosaurus rex. Aikuisena ei ehkä enää ole tarvetta eläytyä niin vahvasti olemaan joku muu, mutta ehkä elämässä on hetkiä, jolloin tarvitset vähän supervoimia, rohkeutta tai ripauksen taikapölyä? Ehkä silloin laitat mielessäsi päähäsi yksisarvispannan, keskität ajatuksesi ja pusket täysillä eteenpäin.

Ole paras versio itsestäsi.

Et voi olla kukaan muu kuin itsesi. Eikä kukaan muu tee sitä niin hyvin kuin sinä itse. Olet hyvä just tuollaisena kuin olet!

Leijonaemo Heli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *