NoBab-standardit osaksi Leijonaemojen toimintaa

posted in: Astetta asiallisemmin | 0

Leijonaemot ry:n toiminta laajenee, kun se ottaa hoitaakseen Suomen Nobab -yhdistyksen hallinnoimat lasten sairaanhoidon standardit. Standardit perustuvat YK:n Lapsen oikeuksien sopimukseen. Ne on laadittu yhteistyössä eri ammattilaisten ja vanhempien kesken. Standardeilla on ollut suuri merkitys mm. Uuden Lastensairaalan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Standardit ovat eurooppalaista järjestelmää, jota ylläpitää European Association for Children in Hospital. Leijonaemot ry liittyy myös EACHin täysivaltaiseksi jäseneksi.

Nobab Finland ry:n toiminta lakkaa samalla, kun se siirtää vastuun standardeista Leijonaemot ry:lle.

”Tämä on erittäin merkittävä asia koko yhdistyksellemme, sillä yksi EACH:n keskeisiä tavoitteita on vanhempien tukeminen silloin, kun heidän lapsensa on sairaalassa. Jokainen vanhempi haluaa varmistua siitä, että hänen lastansa kohdellaan parhaalla mahdollisella tavalla sairaalassa. Tämä vahvistaa yhdistyksemme missioita toimia kaikkien erityislasten vanhempien ja sitä kautta koko erityislapsiperheiden hyväksi” kertoo Leijonaemot ry:n toiminnanjohtaja Pia Lemmetty.

Yhteistyö Uuden Lastensairaalan ja kaikkien suomalaisten lastensairaaloiden kanssa jatkuu tiiviinä. Leijonaemot tulee järjestämään myös koulutustilaisuuksia ja verkostotapahtumia standardien ympärille.

”Toivomme sydämestämme, että kaikki Nobab Finlandissa mukana olleet tahot tulevat jatkamaan tärkeää työtä Leijonaemot ry:n kanssa yhteistyössä” sanoo Lemmetty ja jatkaa: ”Vaikka paljon hyvää on saatu aikaan, on työtä vielä tehtävänä. Perheiden hyvinvoinnin varmistaminen vaikeinakin aikoina on meille sydämen asia. NoBab Finland on tehnyt vuosikymmenien ajan hienoa työtä, jota meidän on nyt kunniatehtävä jatkaa”. 

Lisätietoa:
www.leijonaemot.fi
Pia Lemmetty
toiminnanjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *