Leijonaemot ja Suomen Lions-liitto aloittavat yhteistyön

posted in: Astetta asiallisemmin | 1

Erityislasten vanhempien vertaistukiyhdistys ja Suomen Lions-liitto aloittavat yhteistyön. Syyskuun alussa solmittu yhteistyösopimus tarjoaa mahdollisuuden haastavissa tilanteissa olevien erityislapsiperheiden auttamiseen ympäri Suomen.

Leijonaemojen yksi toimintamuoto on Leijonapartio, jossa tarjotaan lyhytkestoista apua silloin, kun avuntarvitsijalla ei ole tukiverkkoja ja yhteiskunnan tarjoamat palvelut eivät kohtaa avuntarvitsijaa.

Leijonapartion avunpyynnöt ovat monenlaisia. Osa avuntarvitsijoista kaipaa opastusta ja vertaistukea byrokratiaviidakossa esimerkiksi erilaisten hakemusten kanssa, mutta osa avuntarpeista on hyvin konkreettisia: tarvitaan apua kaupassakäynnissä, aidanrakentamisessa tai vaikka valaisimien kiinnittämisessä. 

Yhteistyösopimuksen myötä Leijonaemot välittää soveltuvat Leijonapartio-avunpyynnöt paikallisille lionsklubeille, jotka ottavat asian hoitaakseen.

− Mielestäni tämä on yhteistyötä parhaimmillaan. Lionsklubien tavoitteisiin kuuluu auttaminen, ja Leijonaemoissa on paljon vaikeissa elämäntilanteissa olevia erityislapsiperheitä, joille konkreettinen apu arjessa on korvaamattoman tärkeää. Nyt voimme yhdistää avuntarvitsijat ja auttajat uudella tavalla, Leijonaemojen toiminnanjohtaja Pia Lemmetty kertoo.
− Suomessa on paljon perheitä, joilta puuttuu tukiverkosto kokonaan ja olen äärettömän onnellinen, että voimme nyt tarjota heille paremmin apua, Lemmetty jatkaa.

Suomen Lions-liiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka on myös erittäin iloinen yhteistyön aloittamisesta
− Lions-järjestöllä on pitkät perinteet auttamistyössä, ja yhteistyö Leijonaemojen luo varmasti uudenlaista näkökulmaa lionsklubiemme työhön. Auttaminen koetaan tärkeäksi, ja kun voidaan olla varmoja, että apu menee oikeaan kohteeseen, on vapaaehtoistyö entistä mielekkäämpää.

Lisätietoja:
Pia Lemmetty, toiminnanjohtaja, Leijonaemot ry, 040 753 1057
Maarit Kuikka, toiminnanjohtaja, Suomen Lions-liitto ry, 040 580 2494.

Leijonaemot on valtakunnallinen erityislasten vanhempien vertaistukiyhdistys, joka toimii yli diagnoosirajojen. Yhdistys on toiminut vuodesta 2005.

Suomen Lions-liitto on valtakunnallinen kattojärjestö, jonka lionsklubit perustivat 24.10.1960 hoitamaan valtakunnallista yhteistyötä, maanlaajuisia kampanjoita ja tukemaan klubien toimintaa. Suomen Lions-liiton jäsenmäärä on yli 20 000.

Suomen Lions-liitto kuuluu kansainväliseen Lions Clubs International -palvelujärjestöön, johon kuuluu yli 48 000 lionsklubia ja 1,4 miljoonaa jäsentä noin 210 maassa.

Lue lisää toiminnasta www.lions.fi, www.facebook.com/LionsFinland,https://twitter.com/LionsFinland ja www.instagram.com/suomen_lions_liitto.

  1. Matti Hokkanen

    Kyllä, on Tuttua tuo Lions:ien Avustamistoiminto, sillä jo Perustamisvuodestaan 1961, Avustivat Lions ja -Leo-Klubit Hrelsingfors Centrum, aiemmin, aina Valteri-Verkoston Toiminnan Aloittamiseen saakka, Itsenäisenä Yksikkönätoiminutta Svenska Skolan för Synskadade:a ain molempien Klubien Toimintojen Lakkaamiseen saakka Vuoteen 2006 asti ja Avustamismuotoina, olivat esim. Jokavuotinen, Syksyinen Tukholmanristeily koko Koululle, joista yhdellä, Pääsimme Lounaalle itse Astrid Lindgren:in kanssa, myös jokakuukautiset Uimahallissakäynnit, kuuluivat Asiaan, kuten myös Koululle Kohdennetut Määrärahat, joista Viimeiset 300 Euroa, Annettiin Koululle, Klubin Lopettamisen yhteydessä. Onnea ja -Menestystä siis Hyvälle Yhteistyölle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *