Itseäni etsimässä

Kategoria: Astetta asiallisemmin | 0

Minua pyydettiin kirjoittamaan aiheesta ”Jotta tänäänkin muistat olla sinä”. Avasin läppärini ja huomasin, että en keksinyt mitään. Mikä saa minut jaksamaan, miten pidän itsestäni huolta, mistä saan voimaa? Paperi edessäni loisti tyhjän valkoisena.

Huomasin, että olen vuosien ajan järjestellyt elämääni sellaiseksi, että jaksaisin. Että jaksaisin olla se iloinen ja idearikas äiti erityiselle lapselleni, joka haluan olla. Että olisin pitkäpinnainen ja avoin eteen ilmestyville uusille asioille. Että jaksaisin pitää kodistani huolen. Olen vähentänyt asioita ja karsinut. Siirtänyt eteenpäin ja painanut pois. Luulin, että näin on hyvä. Luulin, että näin minä jaksan.

Nyt huomaankin, että olen jäänyt jumiin siihen, että on rankkaa. En enää osaakaan löytää niitä itselleni tärkeitä asioita. En osaa vaatia itselleni omaa aikaa. En edes tiedä, mistä minä haaveilen.

Näin ei voi olla! Tämän vuoden aion aloittaa löytämällä uudelleen ne asiat, joista minä itse nautin ja joista minä saan voimaa. Löytää aikaa omille ihanille asioilleni, joita on joskus ollut enemmänkin. Onneksi tajuan asian nyt, ja aion tehdä sen eteen töitä, jotta näin ei enää olisi.

Sinä, erityisen ihanan lapsen vanhempi, tee sinäkin samoin. Ota tämän vuoden teemaksi itsestäsi huolehtiminen ja omien haaveittesi esiin tuonti. Tee se nyt, älä ”sitten joskus myöhemmin”.

Leijonaemo
Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *