Kannanotto: Hallituksen toteuttamat leikkaukset ovat edesvastuuttomia

posted in: Astetta asiallisemmin | 0

Hallituksen eilen päättyneessä kehysriihessä tehtiin päätöksiä, jotka toteutuessaan muuttavat pysyvästi kymmenien tuhansien ihmisten ja perheiden elämän. Leijonaemot ry ilmaisee vakavan huolensa nyt toteuttavista leikkauksista, joista merkittävä osa tulee kohdentumaan suoraan jo valmiiksi heikoimmassa asemassa oleviin, mm erityislapsiin ja erityislasten vanhempiin.

Jatka lukemista: Kannanotto: Hallituksen toteuttamat leikkaukset ovat edesvastuuttomia

Kannanotto: Suomi ei voi olla maa, jossa vammainen lapsi ei ole turvassa

posted in: Astetta asiallisemmin | 0

Ylen MOT -ohjelma kertoo tänään ulos tulevassa lähetyksessään vakavista pahoinpitely- ja kaltoinkohtelutapauksista, jotka rikkovat paitsi lasten ja nuorten oikeutta turvaan, huolenpitoon ja koskemattomuuteen, myös heidän ihmisoikeuksiaan perustavanlaatuisella tavalla. 

Leijonaemot ry on erityislasten vanhempien vertaistukijärjestö, jonka toimintaan ovat tervetulleita kaikki erityislapsen vanhemmat lapsen diagnoosista riippumatta. 

Jatka lukemista: Kannanotto: Suomi ei voi olla maa, jossa vammainen lapsi ei ole turvassa

Tutkimus: Erityislasten isien kokemuksia vertaistuesta

posted in: Astetta asiallisemmin | 0

Hyvää alkanutta vuotta 2024 Leijonaemoihin kuuluville! Tämän kirjoituksen takana ovat Hämeen ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat Iida Selkee ja Anna Ojala. Saimme mahdollisuuden toteuttaa opinnäytetyömme Erityislasten isien kokemuksia mielekkäästä vertaistukitoiminnasta sekä sen tarpeesta yhteistyössä Leijonaemot ry:n kanssa. Projekti aloitettiin syksyllä 2023 ja se valmistui helmikuuksi 2024.

Jatka lukemista: Tutkimus: Erityislasten isien kokemuksia vertaistuesta

Mahdollisuus harrastaa musiikkia kuuluu kaikille

posted in: Astetta asiallisemmin | 0

Oletko lapsena käynyt soittotunneilla?  Minkälaisia mielikuvia sana musiikkiopisto tai soittotunneilla käyminen herättää?

Musiikkikasvatuksen kentällä puhutaan tällä hetkellä paljon yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden teemoista ja esimerkiksi vuonna 2018 on julkaistu ArtsEqual hankkeen toimenpidesuositus esteettömyyden ja saavutettavuuden lisäämisestä taiteen perusopetuksen järjestäjille. Myös nykyisessä taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmassa saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden teemat ovat selkeästi näkyvissä.

Jatka lukemista: Mahdollisuus harrastaa musiikkia kuuluu kaikille

Leijonaemot vanhemman, perheen ja lapsen tukena muutoksessa – tänäänkin

Me Leijonaemot toimimme aina erityislasten vanhempien ja erityislapsiperheiden asialla. Olen sen omakohtaisesti saanut näiden kuluneiden vuosien aikana todeta. Sitä arkea ja hyvinvointia parantavien asioiden määrää, mitä itse olen vertaistuen keinoin toimintamme kautta saanut, ei voi mitata millään mittareilla. Jatka lukemista: Leijonaemot vanhemman, perheen ja lapsen tukena muutoksessa – tänäänkin

Itsenäisyyden monet kasvot

Tyttäreni ja hänen ystävänsä pitivät puheen itsenäisyydestä ja ystävyydestä koulunsa itsenäisyyspäiväjuhlassa. Puhe oli koskettava ja sai paitsi liikutuksen kyyneleet, myös ajatukset virtaamaan päässäni. Aloin miettiä sitä, mitä itsenäisyys ja ystävyys merkitsevät minulle ja kuinka eri asioita ne merkitsevät eri ihmisille.

Jatka lukemista: Itsenäisyyden monet kasvot

Leijonaemot

Leijonaemot